C
CEHU
Guest
zastanawiam się co Ty piszesz/ Top Geara to oglądasz coś*cienko bo nie raz i nie dwa porównywane były auta i na 400 metrów i na troche dłuższych prostych (jeden z takich wyścigów opisany był nawet w gazecie Top Gear Veyron vs Zonda).
Samochód z piekną sportową tradycją musi być czasem sportowo użyty. Ty widze negujesz całość: "...moim skromnym zdaniem ściganie się na ćwiarę z każdym z pod świateł czy nawet na "torze" jest mało rozwojowe ...". Silnik w samochodzie słuzy do przemieszczania go a nie przetaczania.
Co do prowadzenia seryjnej alfy w zakręcie to wolałbym się do tego nie odnosić bo na mnie to jakiegoś wielkiego wrażenia nie robi i uznać je moge za co najwyżej lepsze od przeciętnego.
I twoim zdaniem 1/4 mili pokazuje wszystko co w samochodzie najlepsze??
Jeżeli uważasz że sport to tylko prosta i lecisz na złamanie karku to już nic powiem...
I chyba nie wiesz co to efektywna jazda, a tylko efektowna. Bo nie trzeba pruć z silnika ile wlezie by nie być zawalidrogą, czy jak ty to ująłeś "przetaczać" się.
Owszem jak ktoś dba o zawieszenie w alfie jak w szmelcwagenie to efekty później są takie że prowadzi się nie ciekawie. Ja nie mam co narzekać a tylko mogę chwalić.
A na sam koniec by nie robić zbędnego offtopa spytam założyciela tematu do czego Ci będzie służyła ta alfa, bo wybór jednostki napędowej będzie miał w tym wypadku dość duże znaczenie.