D
dddarekj
Guest
Miałem kupic 1.9 jtdm....miałem...sie przejechałem i nie kupiłem. AR 156 moja trzecia z 2.4 !...only 2.4!
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Najmocniejsze wersje 2,4 to 175, 200 i 210KMb-ski napisał:Panowie orjętujecie się od którego roku zaczęły wychodzić silniki 2,4 jtd w najmocniejszej wersji czyli 150 konnej? Chodzi mi o AR 166
Korczu napisał:Konrado napisał:Korczu napisał:produkcja sie skonczyla w 2006 roku,zas crosswagon w 2007 roku.
Jakies dane potwierdzajace to? Wydawalo mi sie ze w 2006 roku 156 zastapilo 159.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...RED&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=1
na www.mobile.de poszukaj sobie i znajdziesz wiecej dowodow.
1.9 8v - mniej wysilona jednostka, mniej pali , większa trwałość, słabsze osiągi oczywiście
1.9 16v - wysilona konstrukcja, więcej pali , dobre osiągi
2.4 - ciężar i jeszcze raz ciężar, zawiecha ma co robić, wyższa kultura pracy, duży moment obrotowy
co kto woli
Maciek-156 napisał:Więcej pali - ale moc nie bierze się z powietrza. I jeszcze jedno ciężko znaleźć sprawny technicznie egzemplarz - ludzie niechętnie się ich pozbywają
Maciek-156 napisał:1,9 JTDM 16v wcale nie jest wysilony, a w stosunku do każdego 2,4 8v jest lżejszy co sprawia że nie ma kłopotów z prowadzeniem i amortyzatorami przedniego zawieszenia - pomijam juz fakt że bije 2,4 8v pod względem osiągów
M@T napisał:JTDm z tego co wiem charakteryzuję się cichszą pracą niż JTD.
pzdr
Maciek-156 napisał:1,9 JTDM 16v wcale nie jest wysilony, a w stosunku do każdego 2,4 8v jest lżejszy co sprawia że nie ma kłopotów z prowadzeniem i amortyzatorami przedniego zawieszenia - pomijam juz fakt że bije 2,4 8v pod względem osiągów
bosniak_sg napisał:Do setki może idą w miarę równo ale w 1.9 po 140 jest już lekka zadyszka a w 2.4 dopiero zaczyna sie zabawa.
M@T napisał:bosniak_sg napisał:Do setki może idą w miarę równo ale w 1.9 po 140 jest już lekka zadyszka a w 2.4 dopiero zaczyna sie zabawa.
Zależy w jakim 1.9Ja tam nie mam żadnych problemów powyżej 140.
pzdr
to jest silnik benzynowy, wiec nie ma co porównywacKonrado napisał:No ale w 1.4 t.s tez wieksza moc niby a pali jak smok
ale z 2.4jtd miałbyś problem, nawet tym najsłabszymM@T napisał:eży w jakim 1.9 Ja tam nie mam żadnych problemów powyżej 140.
zgadzam sie, mysle ze ewolucja jtd sie jeszcze nie skończyła i zarówno 1.9 jak i 2.4 mają jeszcze potencjał, wiec o wysileniu nie ma co mówić, czy w 2.4jtd sa problemy z amorami?? nie zauwazylem, natomiast 1.9 na pewno lepiej sie prowadzi ze wzgledu na mase, co nie znaczy ze 2.4 zle sie prowadziMaciek-156 napisał:1,9 JTDM 16v wcale nie jest wysilony, a w stosunku do każdego 2,4 8v jest lżejszy co sprawia że nie ma kłopotów z prowadzeniem i amortyzatorami przedniego zawieszenia
Paweł156 napisał:ale z 2.4jtd miałbyś problem, nawet tym najsłabszymM@T napisał:eży w jakim 1.9 Ja tam nie mam żadnych problemów powyżej 140.