156 FL 20V mod+++

a znasz powiedzenie że to nie KM jadą i gniotą plecy tylko Nm ?
gdzieś kiedyś ktoś ( posiadacz sti ) mi to mówił ...

jada i gniota plecy i konie i nm....sam moment nie na wiele sie zda :D czekamy na jakis onboard z zegarami w roli glownej :D

łeee
to leja toto bez spinki :lol:

p.s.
mój post miał na celu nie tyle wskazanie , że Nm jest naj ale że same KM to nie wszystko
i owszem - może i na starcie zobaczę rej. 2.5V6 czy tam innego
ale za chwilę to on bedzie czytał moją
i teraz kwestia jaki dystans pomiaru ustalimy do równania choćby 2.5V6 vs 1.9 choćby moje
( pragnę nadmienić iż posiadacz 156 2.5 V6 mierzący się do jtd miał tą przyjemność odbycia jazdy mojom ujowom gyty
i po tym fakcie to on sam bez żadnego pytania stwierdził że lepiej jedzie niż jego - i tu właśnie podejrzewam działanie Nm bo mocowo to był tylko kilka/naście w plecy więc niewiele )
itp itd
no ale temat nie o tym

- - - Updated - - -

a tyn onboard to do mie ?
jo nie robia takich jajec - jo wiym i tyla mi styka
nie byda filmowoł jak jada 280km/h :lol:
joke oczywiście - licznik mom ino do 240 niestety ( skończony )

Ostatnia edycja:
Koledzy myślę że zbyt optymistycznie podchodzicie z tymi prognozami o przyspieszeniu 0-100. Ja uważam, że 7s zdecydowanie braknie na złapanie setki (ok 6,5 - 6,6s to potrzebuje GTA)

Gdy dobrze się wstrzeliłem ze startem,na g-techu pokazywało mi 6,9s,a mam mniej mocy,mniejszą pojemność i przede wszystkim słabszy przebieg mocy i momentu.Sądzę,że kenobi ,powinien z dorbym startem zrobić okolice 6,7-6,8s,ale nic to,zabawa się zaczyna dopiero po skończeniu 3 czyli po okolicach 120km/h.Wtedy gruby przebieg mocy i momentu pokazuje co mocny diesel może,zwłaszcza pięciocylindrowy.Sądze,że w przypadku startu lotnego z GTA,taki diesel w przedziale 80-160 spokojnie byłby z przodu,wczesniej by nieznacznie odstał,później powyżej 180 juz niestety zabrakło by obrotów no i pojemności w stosunku do GTA.

Co do ferrrari i 370Nm; Ok,tyle ,że te 370Nm jest dostepne zapewne mniej więcej w przedziale 2000-8500 ;).

Swoją drogą gdzieś przeczytałem: "konie to prędkość,a niuton- elastyka",najlepiej mieć i jednego i drugiego pod dostatkiem.

Ostatnia edycja:
ale dyskusja :) wczesniej wspomnialem odnosnie pomiaru, ze jesli wpadnie mi w lapy sprzet, to zrobie :) chyba ze na wiosne nagram na sztuke cos ....

wlasnie jak bociek pisze, z tego co wiem tez, 16stka na 305 wchodzi, musze z omenem porozmawiac :)

ale dyskusja :) wczesniej wspomnialem odnosnie pomiaru, ze jesli wpadnie mi w lapy sprzet, to zrobie :) chyba ze na wiosne nagram na sztuke cos ....

wlasnie jak bociek pisze, z tego co wiem tez, 16stka na 305 wchodzi, musze z omenem porozmawiac :)

wchodzi, ale nie kazda. u mnie sa zendery od gtv chyba.
ja mam 16tki na zime i 305mm

edyta: a zapomnialem, na przodzie mam dystanse 5mm. inaczej przy skrecie tarlo o zacisk ;)

Ostatnia edycja:
a jak te moje 16tki selespeedy ? szloby to bez dystansu upchac ? :) jakie w nich ET jest?

w tych od GTV alu jakie masz ET ?

wchodzi, ale nie kazda. u mnie sa zendery od gtv chyba.
ja mam 16tki na zime i 305mm

edyta: a zapomnialem, na przodzie mam dystanse 5mm. inaczej przy skrecie tarlo o zacisk ;)
powinno trzec cały cza a nie tylko przy skrecie.

305/310 wchodzi w 16' lecz nie każda.
Wazne jest osadzenie, szerokość felgi i kształt ramion.
Pozdrawiam

dokładnie zacisk nie zmienia chyba położenia względem felgi przy skręcie...

thanks captian obvious :D

napiszę jeszcze raz: po założeniu felga się kręci swobodnie, z nano przerwą między ramieniem a zaciskiem, jak przejechałem się kawałek zauważyłem małe otarcia na zacisku.
nie wiem, czy się felga wygina o 0,00001 milimetra przy zakręcie robionym na pełnej :D albo coś w tym stylu, nie jestem ekspertem. stwierdzam tylko fakt ;)

dej no Pan spokoj :) jeszcze nie wrzucone, wszystko lezy i czeka .... jest nieco roboty wiec nie ma gdzie wjechac, ale spreze sie :)

Ostatnia edycja:
kotlet wraca na ruszt ... troche zmian :

- heble 330x32 Brembo ( dzieki Omen, George ! )
- przewody h-ca w stalowym oplocie goodridge
- pełny przelot 2,75 cala , od DP do końca
- wieksze T
- wydajniejszy układ paliwa
- map sensor na wiekszy zakres

out.php

oczywiście modyfikacje w Cinsofcie jak zawsze, za co Marcinowi po raz kolejny mega dziekuje, ogarniecie maszyny na 120 % , robota jak zawsze na profesjonalnym poziome, bez problemowo, wszystko trybi idealnie , polecam , pjona ! :)

Ostatnia edycja:
No teraz to musi latać w takiej budzie gratki Panie. Nagraj filmik jak gada to 2.75 cala bo jestem mega ciekawy.

Amortyzatory
Powrót