• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

156 FL 20V mod+++

Co do ogranicznika, nowy jest cofniety o jedną pozycję jak wyjmujesz z opakowania. Nie byłem tego świadom i mowie sobie że za krótki jak na te drzwi, dopiero po zamontowaniu, wymontowaniu się skapnąłem.

Światłowody - spawanie, pomiary, pasywa.

Witam,
fajnie, koni dużo ale jak to się ma to osiągów.
Czy mierzyłeś przyspieszenie 60 - 100 km/h na 3b. ? (zasada: jedziesz ok 50 km/h but do dechy i odpalasz stoper po przekroczeniu 60 km/h) ....może być na nawet stoperem z ręki.
Przy takim momencie powinno być ok 2.4-2.6 s
Bo jest zachwyt nad mocą na silniku ale pamiętajmy że im większa moc i moment tym większe straty na kołach. A jeśli opony wąziutkie (<205 mm) i mało przyczepne to tym bardziej wszystko idzie w gwizdek

Pozdrawiam

Ze stopera z ręki to chyba będzie duuuuży margines błędu, dlatego osobiście uważam, że takie mierzenie nie ma sensu.

Mask wyjasnil kwestie dobrze

jesli mi jakis gtek w lapy nie wpadnie, nie bede robil pseudo pomiarow :)

Mierzenie z ręki owszem ma duży margines błędu, ale jeśli zrobi się kilka pomiarów odrzuci wartości skrajne i wyciągnie średnią to błąd jest mniejszy.

Owszem G-tech jest dokłądniejszy niż pomiar z ręki - ale zależy o jakiego G-tech'a masz na myśli. Bo tańsze wersje mają dokładność zbliżoną właśnie do pomiaru z ręki. Dlatego nie należy zawsze twierdzić że narzedzia korzystające z GPS są w 100% (a nawet w 95%) wiarygodne.

Lepiej najpierw dla porównania zrobić np. 10 pomiarów stoperem z ręki żeby później porównać je z tymi z G-techa ;-)

Pozdrawiam

Lepiej weź i jak bedziesz mial chwile czasu nakręc pare filmików, wszyscy chętne zobaczymy. Napewno jest kopnięcie nie małe

poki co, robione nocnikiem :)

348.jpg

349.jpg

350.jpg

351.jpg

Ostatnia edycja:
Na parkinu salonowym :) co jakiś czas u was bywam muszę kiedyś wpaśc i oglądnąć machine z bliska.
BTW. Ładna sztuka.

Ostatnia edycja:
Kamilo, cale zaciski z przodu trzeba dac konkretniejsze :) ogranicznik mam dla Ciebie

ktory halun ? lewy ? lekko go wypycha, przy IC na jedna strone, inaczej nie nada, miejsca brak

Jak on sie tam zmiescił przy jednostronnym ic?? nie bardzo rozumie

"normalnie" :)

jakby byl z obu stron, to jeszcze bardziej przewalona sprawa

:eek::eek: Jeszcze trochę i kreski wyjdą poza kartkę… Heble inne, nawiercane, ale na moje oko i tak za małe na ten POWER.
500Nm… Urywa szyję?

Kenobi, a gdzie ramki pod tablice z Cinsoftu? :)
Z tym halogenem faktycznie troche lipton, chyba lepiej byloby wywalic oba i wstawić zaslepki.
Nie myslałes o wstawieniu soczewki ala Proxim? Miałem, swiecily dobrze, wyglad tez bez porównania i co wazne, ludzie jakos chetniej zwalniaja lewy pas jak masz xsenon a zgaduje, ze przy obecnyych osiagach lewy pas nalezy do Belli ;)

i tak za małe na ten POWER.

heble sa do niczego i leci to do poprawki

500Nm… Urywa szyję?

hmmm ... no jedzie to to juz jakos, pewnie za chwile urywac nie bedzie :)

chory .... u Cinka bede jeszcze, wiec zapodam :) jak bylem to widzialem ze juz w obiegu, ale zapomnialem ;;/

Halogen na zywo nie wygladal tragicznie, spokojnie :) wczoraj lekko go poprawilem, bo zworciliscie uwage i jest oky. Soczewki ? Xenony ? Przeciez mam Ori, od poczatku byly :)

Sorry, na tej fotce co wkleiłeś wygladały jak zwykłe reflektory poliftowe - mój błąd.

500 Niutonów i oponki na przodzie topnieją w oczach. U mnie było 470 a po krótkim sezonie na zimówce 15" ;) z przednich opon "nie było co za bardzo zbierać". Swoją drogą jazda na 15 z taką mocą i momentem nie była zbyt mądym pomysłem.

pozdro, powodzenia w dalszych modach i niech moc będzie z Tobą

na zime mam komplet nowych 15nastek, pewnie ich pierwsza i ostatnia zima :)

swoja 156 sprzedales ?

To nie wróże im długiego żywota ;) Nawet jak się będziesz pilnował z gazem to i tak popłyną w oczach. Druga sprawa, że kontrolka od ASR przy kapciach 15 tkach "żyje sobie własnym życiem" - tak to opisał Cinek jak nią troche pojezdził po Gliwicach i myśle, że to trafne określenie.

"Moja" 20V SW lata sobie teraz po Katowicach i z tego co wiem ma sie dobrze.

Amortyzatory
Powrót