• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] 156 Blu Pegaso jtd 2000r

doszły czarne znaczki no efekt wiadomo nie to co oryginał ale cena tez robi swoje a przynajmniej widac ze mam alfe romeo a nie blaszke bez nazwy i koloru ;/ sory za brudne auto ;p

470.jpg

471.jpg

472.jpg

teraz tylko czekam by kolega mi przywiózł plasti lack czarny bo mu troche zostało wiec nie musze kupowac i pomaluje nerki i grill na czarno potem boczne kierunki i na koniec czarne przednie światła

Ostatnia edycja:
Z [notranslate]Alfa[/notranslate] własnie wróciłem z małego wyjazdu nad morze ogolnie zrobione 750 km glownie po a1 z plocka po a1 do gdanska potem znow obwodnica 3city az do jastarni i mały wypad na hel
od paru tankowan uzywam 2T orlen ten w przezroczystym opakowaniu plus trasa i powiem ze jest roznica w pracy silnika jest bardziej miekko ! Spalanie na trasie ja moja piekniejsza polowka i 10 mc syn i cale auto bagoli i wozek w bagazniku srednia z 750 km wyszlo mi 6.27 po autostradzie jechalem malo ekonomicznie tj 140-150 dobra trasa pusto mozna było jechac :) troszke korkow w 3 city ale to standard :) i male foto z tel z widokiem na puck

655.jpg

Rzadko licze spalanie, bo mnie się po prostu nie chce. Ale jak jechałem nad Bałtyk zapakowany dość, bo tył mi siadł (walizki, parawan, krzesełka, leżaki i 2 rowery na dachu) to spaliła mi 8,5l

Ostatnia edycja:
To faktycznie masakra i za szybko chyba nie jechałeś co

120-140 km/h. Natomiast teraz ostatnio liczyłem cykl mieszany to wyszło ok 7,5l. Moze jakieś gorsze paliwo było.

jak pami,tam, to nigdy chyba nie zszedłem na 6,5 :D

ja mysle ze sporo u mnie dalo to ze na trasie jechalem praktycznie 1 tempem nie szarpalem itd jechalem stale jedna predkoscia np 120 -130 a w drodze powrotnej 140-150, chociaz i tak wydawalo mi sie ze sporo spalila :3

ja mysle ze sporo u mnie dalo to ze na trasie jechalem praktycznie 1 tempem nie szarpalem itd jechalem stale jedna predkoscia np 120 -130 a w drodze powrotnej 140-150, chociaz i tak wydawalo mi sie ze sporo spalila :3

tak, to jest bdb metoda

To Ci zieloo sporo pali. Moja 156 z uwalonym silnikiem i wtryskami lejącymi paliwo w każdym kierunku paliła okolice 7 litrów, chociaż zdarzały się wyskoki w ponad 8. A ja potrafiłem przelecieć z Vmax A1 z CG do GD, a i po obwodnicy sobie nie żałowałem :) Teraz 2,4 mi pali średnio 7,5. Aby na pewno wszystko teges z tym Twoim silnikiem?

Jak najbardziej ok. Przepływka wymieniona miesiąc temu ;p

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

jak pami,tam, to nigdy chyba nie zszedłem na 6,5 :D

Ja tyle osiągnam 2.4 175. Ale to jest wtedy juz dosyć duże spalanie.Z reguły między 5.8 a 6.3. Najwiecej wyszło mi 7.5.
Jak miałem taką jak ty to calego okresu użytkowania miałem średnia 5.8. Kiedys spieszylem sie na lotnisko a później z lotniska do pracy wiec bylo non stop 150-160 a to juz dla 105-tki dosyć szybko to wyszlo mi spalanie 6.5 .
Albo caly czas deptasz do oporu albo cos nie gra .

Ja tyle osiągnam 2.4 175. Ale to jest wtedy juz dosyć duże spalanie.Z reguły między 5.8 a 6.3. Najwiecej wyszło mi 7.5.
Jak miałem taką jak ty to calego okresu użytkowania miałem średnia 5.8. Kiedys spieszylem sie na lotnisko a później z lotniska do pracy wiec bylo non stop 150-160 a to juz dla 105-tki dosyć szybko to wyszlo mi spalanie 6.5 .
Albo caly czas deptasz do oporu albo cos nie gra .
Jaro, u mnie to samo ale nie chciałem już pisać bo zobaczysz co zaraz będzie[emoji14]

Ale co ma być? Ja piszę jak jest i powiem szczerze ze jakby mi 1.9 105 miał spalic 8 litrow to :confused:
To omega ważąca 1.8 tony z szeciocylindrowym dieslem i automatem paliła mi mniej a i tak uwazalem ze to za dużo.

a u mnie sie dzieje :D zamowilem juz czarne boczne kierunki zaraz zamawiam swiatła czarne oraz no wlasnie progi gta chce i bije sie z myslami czy ladowac odrazu zderzak, bo moj jest w bdb stanie tylni do malowania ale wlasnie chce przedni zmienic zeby to pasowalo bo mysle ze same progi to troche biednie ale zderzak plus progi plus malowanie i nagle sporo $$ na raz a progi juz chce zrobic bo musze zabezpieczyc moje metalowe bo na laczeniu progu zeszlo troche farby do golej blachy od karchera i chce to cortaminem zabezpieczyc plus od spodu zobaczyc co i jak, i na to progi gta ale same progi no wlasnie chyba lepiej odrazu zderzak sie wykosztowac jak wy sadzicie ?

Rób od razu, bo będziesz żałował :D

Amortyzatory
Powrót