[156] 156 Blu Pegaso jtd 2000r

tarcze przod i tyl na dniach beda zmieniane na pelne komplety tylko czeka to na swoja kolejke u mechanika :)

ogolnie pod blokiem zdj to nie najgorzej sie prezentuje

_0009133.jpg_0009138.jpg

Ostatnia edycja:
w zwiazku z tym ze radio mialo slaby zasieg zamontowalem dzis:

419.jpg

efekt stacje ktore gubily zasieg nagle dobrze dzialaja ale i tak najwazniejsze beda testy po trasie bo jazda z radiem ma ryja to ciezki temat :d zwlaszcza ich rozmowy wieczorne :3

dzis odstawiam pod wieczor auto do mechanika na zmiane hamulcy przod i tyl tarcze z klockami i moze jakies lozysko okaze sie po zdjeciu tarcz i zakreceniu sama piasta

dziś hamulce przód i tył są w pełni robione tył tarcza pęknięta ogólnie stan agonalny i przód tak samo, ale wszystko ma być robione na tip top, wiec z przodu jak się okazało na koniec dnia ze są gumki rozwalone to i od razu tłoczki pójdą do wymiany taki o to wgląd na tylne hamulce jak tylko zobaczyłem co się dzieje od razu nie tylko przód ale i tył poszedł do roboty

20264658_1952042428400519_5339514199648440488_n.jpg20264901_1952042431733852_714591220092792966_n.jpg

i z mechaniki będzie wsio plus wymiana pompy od wspomagania bo już wyje ale to w przyszłym tygodniu niestety dopiero, ogólnie odkąd kupiłem ja w listopadzie troszkę rzeczy poszło do zmiany i w końcu można bezpiecznie jeździć i szykować się na podniesienie mocy bo najpierw bezpieczeństwo a teraz można mocą się powoli zaczynać zajmować, na szczęście Alfa mogła stać i nie robić kilometrów bo jest 2 autem w rodzinie ale tez i o nią trzeba zadbać ;)

Ostatnia edycja:
final zmian hamulcy nowe tarcze i klocki przod i tyl, z przodu dodatkowo nowe gumki i jeden tloczek nowka -> w koncu mozna zabrac sie za moc !

ostatnio mialem 2i same 4 ale niestety nie udało sie tego złapac ;) no i po jezdzie nad woda stado komarow ;p na aucie :)

481.jpg

482.jpg

ostatnio auto jezdzi i ma sie nadzwyczaj dobrze, nic nie szarpie itd czyli czujnik polozenia pedału sprzegła okazał sie istotny przy mocy auta i falowaniu obrotow :) zamowilem czarne emblematy do alfy czyli poczatek robienia czarnucha :)

jeszcze na starych znaczkach i nieumyty ale czlowiek ciagle w pracy

_0005577.jpg_0005580.jpg

wg mnie najlepszy zapach na swiecie :) czekam na renowator do kierownicy i czarne emblematy :) jutro pewnie beda

_0006326.jpg

Tyle, że pogorszyły się. Kiedyś pachniały przez 2 miesiące, teraz max 3 tygodnie.

faktycznie pamietam ze byly 2 mc chcialem kupic inna wersje wyslali ta co teraz widze ale dawne z innym opakowaniem pachnialy 2 mc zdam relacje

najlepsze byly te:

00f4d1944e4e801bc5c8d100704b.jpg

Ostatnia edycja:
dziś w związku ze słoneczko wyszło postanowiłem odnowić kierownice skórzana posłużyłem się kremem saphire renovating cream

kiera przed i po :

398.jpg

399.jpg

400.jpg

po

401.jpg

ogólnie efekt spoko bo kiera miała zmianę koloru bo chyba trochę stała na szrocie mimo wymycia nie było idealnie, drobne ryski pokryło super i kolor nabrał super wyglądu satynowego zdj robione w słonce wiec zrobię w cieniu żeby dokładnie pokazać efekt po, natomiast mocniejsze ubytki na skórze tylko zamaskowała ale efekt mnie zadowala mały koszt a kierownica wygląda o 2 nieba lepiej

Nieźle to wygląda - może też sobie sprawię. Długo przygotowania i sama robota zajęła?

PS. Fajny kolor belli - rzadko spotykany :)

ogólnie efekt na żywo lepszy poczekam na chmury albo podjadę w cień i zrobię lepsze zdj ale czekałem aż wyschnie wiec nie ruszałem się z miejsca na parkingu poczekam z jazda do jutra

całość? hmmm przygotowania przetarłem najpierw chusteczkami dla pupy mojego syna hehe potem ipa poczekałem aż wyschnie, potem 4 warstwy co 10-15 min, samego kremu poszło bardzo mało wiec nawet jak za parę mc trzeba będzie poprawić to mogę poprawiać jeszcze ileś razy, ogólnie czytałem ze lepiej dać cieńsze warstwy i więcej niż np 2-3 i grubsze

Ładna,fajnie ze staruszki znajdują jeszcze amatorów.
Ps.nie wiem czy wiesz ale fotele masz z polifta

tak wiem sam je montowalem kupilem w mega stanie od szwagry100, tak samo jak boczki, moje byly niestety zmeczone zyciem a bardziej poprzednimi wlascielami i ich modami itd..z najblizszych zmian wejda pewnie swiatła przednie ala gta czarne emblematy gril na czarno tak jak i nerki i boczne kierunkowskazy beda czarne no i szukam tylnych czarnych novitekow

Na FB gość sprzedaje noviteci ale takie jak ja mam czyli jasne.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

tylko czarne noviteci u mnie ma byc wsio na czarno i mysle nad bialymi felgami szprychowymi badz tristar w srebro zeby do klamek pasowalo

Będzie ciężko. Ja na noviteci polowałem 3 lata :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

poczekam :) alfe mam od listopada powoli sie robi, z rzeczy bardziej dostepnych chce jeszcze wymienic tunel srodkowy tam gdzie sa kratki bo ktos od bokow mu zasadzil wkrety chyba od podlokietnika z allegro ;d wiec musze znalesc w idealnym stanie i mysle nad czarna tylna polka z polifta, bo mam teraz jasna a mam czarne skory i moze by sie to jakos zgrało

Amortyzatory
Powrót