[156] Alfa Romeo - lampy stylizowane na 159

• Autor wątku Autor wątku Qki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
obserwator737 napisał:
PietereQ napisał:
"Zagadnienia dotyczące tuningu mechanicznego, czy mającego poprawić właściwości jezdne."
Można by usunąć opis działu, nie pasuje do zawartości.

ale lampy od innego modelu czy dobajerowane lusterka przecież optycznie dodają jakieś 50 koni :DDD :DDD :DDD ...do tego aerodynamika takich lusterek zmniejsza CX :DDD :DDD :DDD ...ja bym zostawił , niech ludzie się dowiedzą z tego forum co zrobić aby ich Alfy były lepsze :DDD :DDD :DDD

Taaak, very fanny.. :/

Podobają mi się kierunki na lusterkach to czemu miał bym ich sobie nie zaczepić?
Podobają mi się lampy ze 159 to czemu miał bym ich nie wstawić?

Jeśli dla mnie Alfa 156 wygląda w 90% pięknie, to dodając lampy ze 159 i lusterka z kierunkami zyskuję wg. mnie kolejne 10% i mam już wymarzony WG. MNIE samochód..

Wolał byś jeździć czymś co jest piękne i jesteś w pełni zadowolony ale jednak jest pewien niedosyt? Ja nie..

Poza tym chyba od początku piszę że nie jestem fanem robienia choinek z samochodów.. Aż tak musisz pokazać że jesteś najmądrzejszy? I każda Alfa musi się Tobie podobać..:|

Kolejny najmądrzejszy z ekipy najmądrzejszych:

PietereQ napisał:
Najlepiej takie superzajebiaszcze z beemwu emtrzy empałer.

"Zagadnienia dotyczące tuningu mechanicznego, czy mającego poprawić właściwości jezdne."
Można by usunąć opis działu, nie pasuje do zawartości.

Jak chcesz coś dodać to dodaj z sensem :|. Podoba Ci sie BMW? No to kup sobie i nie polecaj mi takich rozwiązań..

Po stylu Twojej wypowiedzi wnioskuję że nawet nie przejrzałeś dokładnie tematu, nie zastanowiłeś się jak by to wyglądało, nie wyobraziłeś sobie tego tylko od razu w pastylce miedzy uszami pojawiło się stanowcze NIE - Alfy nie można zmieniać! Ma być seria!

Ta..

Nie lubię jak ktoś drwi.. :/ Wybaczcie..

Na tym forum każdy okazuje się mądrzejszy od przedmówcy, trzeba się przyzwyczaić... Cokolwiek nie wymyślisz, zawsze najpierw jest negacja :)

Qki, ciesz się, że nie masz LPG bo by Cię spalili na stosie...

Qki napisał:
Wolał byś jeździć czymś co jest piękne i jesteś w pełni zadowolony ale jednak jest pewien niedosyt? Ja nie..

To połączenie nie będzie piękne, bo to po prostu wygląda nienaturalnie. 159 ma dłuższą maskę i tam to pasuje, w 156 już nie.

Nie wiem czemu niektórzy tak się czepiają negatywnych komentarzy. Przecież chyba kolega chciał się dowiedzieć co inni sądzą o jego pomyśle.

Co do możliwości tuningu Alfy to jest to indywidualne podejście każdego do swojego samochodu. Dla mnie wygląd Alfy Romeo jest dziełem sztuki, które można łatwo zepsuć. Przejrzałem już trochę tematów na forum i niestety, ale mi większość przeróbek nie odpowiada. Podoba mi się przeróbka świateł na GTA Look, czy wsadzenie zderzaków od GTA, ale nie podoba mi się już niestety pomysł wsadzania świateł od 159.

ależ zakładaj sobie co chcesz i przerabiaj co chcesz - ja mogę mieć na ten temat swoje zdanie , taka jest istota forów

Qki napisał:
Do tego dołożył bym tylko jeszcze kierunki na lusterkach :P, zawsze mi się marzyły kierunki w tym miejscu.
I jeszcze słome w buty wsadź, co by do kompletu było... Po co kombinować, są kierunki w błotnikach. Nie jestem święty, bo miałem takie pomysły, ale to było w wieku 16 lat.

Zainwestuj w dobrą zawiechę, hamulce, felgi. Ewentualnie rób na GTA-look albo facelifting, a nie składaka ze 159. No chyba że kręci Cię wzbudzanie śmiechu na ulicach, bo jak spotykam takie "wynalazki" na drogach wybucham śmiechem.

Qki napisał:
Jeśli ktoś mi udowodni że spojler wpływa znacząco na areo przy normalnych prędkościach 100-200km/h a nie powyżej 250 :P, to może bym założył...
Przejedź się po szybkich łukach 190km/h i jak nie odpadną Ci lampy ze 159, napisz czy nie czujesz odrywającej się doopy przy odpuszczaniu gazu lub awaryjnym dohamowaniu...

Bo wygląda na to, że piszesz jakieś pierdoły o przeszczepach alfy, a jeszcze nią dobrze nie jeździłeś...

Sorry za nieco ostrzejszą wypowiedź. Taka moja opinia. Decyzja o przeróbkach należy do Ciebie...

twardy napisał:
I jeszcze słome w buty wsadź, co by do kompletu było...

Jeszcze brakuje tego, żeby sprzedał Alfe a kupił Golfa. W większości tematów tak piszecie... Dopiszesz to w następnym poście? Proszę...
Patrzę na wasz wiek w profilu i po prostu nie chce mi się wierzyć. Czasem nie wiem czy wszedłem na to forum czy na epulsa...
Jesteście po prostu żałośni

Siafal89 napisał:
twardy napisał:
I jeszcze słome w buty wsadź, co by do kompletu było...

Jeszcze brakuje tego, żeby sprzedał Alfe a kupił Golfa. W większości tematów tak piszecie... Dopiszesz to w następnym poście? Proszę...
Patrzę na wasz wiek w profilu i po prostu nie chce mi się wierzyć. Czasem nie wiem czy wszedłem na to forum czy na epulsa...
Jesteście po prostu żałośni

Z tym golfem to może i nie było by głupie rozwiązanie....

FlaY napisał:
Łatwo jest krytykować innych gdy coś zrobią, jednak właścicielowi auto napewno sie podoba i jest takie jak chciał. Włożył dużo $ i pracy w to auto. Większosc z was nie ma odwagi zmienić cos we własnym aucie pewnie i dlatego podoba sie wam seria

dobrze że napisałeś większość a nie wszyscy 8) ... i druga sprawa to to że najważniejsze aby auto podobało się właścicielowi ! :)

Nie podoba się

I to nie ze względu na to, że to Alfa. W mało którym aucie wypalają takie manewry (Do starszej civici przed 92r. PODOBNO pasują reflektory z Punto II)

Jedna uwaga... twoje auto, zmieniaj ja jak chcesz i lubisz. to TOBIE ma sie podobac.
Ale apeluje: zrobze to porzadnie, solidnie i dokladnie!!!! Bez niedorobek. Pokazana tu nieszczesna alfa nieszczesnego, obrywajacego zewszad Mariusza rzeczywiscie obecnie wyglada lepiej, niz kiedys... ale z daleka. Z bliska widac niestety sporo niedokladnosci. Mariusz robil to sam, i za to szacun. Ale niestety, nie wszystko mu wyszlo i za to niestety bede jego dzielo krytykowal. Wiec jesli zamierzasz zrobic te przerobke "na drut", to proponuje, bys tego nie robil. Ale jesli dopracujesz kazdy, nawet najmniejszy szczegol, oszczedzisz szpachli, a nie oszczedzisz sobie masy roboty, to se zmieniaj. Twoje auto, robo co chcesz. Mozesz je spalic. A to, ze mnie czy komus sie nie spodoba, to obsikaj. Ja tym nie bede jezdzil. Ale obiecuje - jesli cos spieprzysz, na zlocie bede dlugo i intensywnie rechotal nad twoim autem ;)

adasco napisał:
Jedna uwaga... twoje auto, zmieniaj ja jak chcesz i lubisz. to TOBIE ma sie podobac.
Ale apeluje: zrobze to porzadnie, solidnie i dokladnie!!!! Bez niedorobek. Pokazana tu nieszczesna alfa nieszczesnego, obrywajacego zewszad Mariusza rzeczywiscie obecnie wyglada lepiej, niz kiedys... ale z daleka. Z bliska widac niestety sporo niedokladnosci. Mariusz robil to sam, i za to szacun. Ale niestety, nie wszystko mu wyszlo i za to niestety bede jego dzielo krytykowal. Wiec jesli zamierzasz zrobic te przerobke "na drut", to proponuje, bys tego nie robil. Ale jesli dopracujesz kazdy, nawet najmniejszy szczegol, oszczedzisz szpachli, a nie oszczedzisz sobie masy roboty, to se zmieniaj. Twoje auto, robo co chcesz. Mozesz je spalic. A to, ze mnie czy komus sie nie spodoba, to obsikaj. Ja tym nie bede jezdzil. Ale obiecuje - jesli cos spieprzysz, na zlocie bede dlugo i intensywnie rechotal nad twoim autem ;)
Zawsze będzie można zrobic delikatny facelifting wjeżdżając w tyłek jakiemuś bmw. ;) Ewentualnie wpychając nań. ;)

Co do tematu - nie rozumiem oburzenia założyciela i po części podejścia. Z jednej strony pisze o nierobieniu golfa z alfy, a z drugiej strony przytacza przykłady skrajnie temu zaprzeczające.

Chcesz robic choinkę z lusterkami zintegrowanymi z kierunkowskazami, zaburzac stylistykę - w porządku, rób jak uważasz. Twoja kapucha i Twoje zmartwienie. Ale nie oczekuj na forum alfy, że wszyscy zgodnie będą przytakiwac. Zapewne i tak jakiś czas później stwierdzisz, że trzeba było posłuchac innych. :P Taki samochód jest niesprzedawalny, poza tym.

Nawet mój kolega z liceum dłubiący honde civic (ściga się w zawodach na 1/4 - zielona, czy tam turkusowa civic coupe) stwierdził po okresie błądzenia, że performance jest o wiele przyjemniejszy niż styling. ;) W związku z czym wraca do klasycznej linii bawiąc się jedynie kolorem (inna sprawa, że mając takiego sponsora w postaci taty również zapewne bym się tak 'bawił'). Chromowane felgi zza oceanu, spojler w stylu f&f i wieśneony poszły w cholerę. Przed końcem sezonu miał bodajże 250 koni w tym samochodzie (1.5 vtec + turbo). ;)

puotek napisał:
Nie podoba się

I to nie ze względu na to, że to Alfa. W mało którym aucie wypalają takie manewry (Do starszej civici przed 92r. PODOBNO pasują reflektory z Punto II)
Fakt. Pasują. Widziałem Fiata Punto z takimi reflektorami. Ale o ile się nie mylę, było to Punto w pierwszej wersji.
Pozdrawiam.
- Rafał

Alces1, chyba coś źle przeczytałeś :) mowa o hondzie a Ty mówisz, że widziałeś Punto :DDD

Siafal89 napisał:
Alces1, chyba coś źle przeczytałeś :) mowa o hondzie a Ty mówisz, że widziałeś Punto :DDD
Skoro do Hondy Civic pasują reflektory od Fiata Punto, to logicznym jest raczej to, że pasują i na odwrót :) No, a ja właśnie widziałem Fiata Punto z reflektorami dedykowanymi do Hondy Civic :)
Pozdrawiam.
- Rafał

AR to nie VW gdzie seria IV, V, VI roznia sie od siebie niewiele i tuning w stylu Old2New nie powoduje powazniejszych konsekwencji w stylistyce, niestety w AR 156 przeszczep przodu na AR 159 jest pomyslem chybionym i wg mnie taki projekt wyglada, jakby ktos na siłe chciał z Fiata 125p zrobic Alfe Romeo. Mnie sie to nie podoba, ale podobno o gustach sie nie nie dyskutuje, chce tylko stwierdzic, ze ja takiej przerobki bym nie zafundowal Alfie.

Sicilian napisał:
AR to nie VW gdzie seria IV, V, VI roznia sie od siebie niewiele
Przesadziłeś kolego :P Nie wiem skąd ta nienawiść do VW na tym forum, ale jeśli chodzi alurat o Golfa to wielki respect za to że firma stara się w każdym nowym modelu pokazać coś nowego - jest to wielkie ryzyko (przykład: nowa Impreza), aczkolwiek w przypadku VW zawsze odnoszą sukces...

Amortyzatory
Powrót