[155] 155 2.0 16V Czesław

żebyś Ty widział bez czego z przodu jeżdżę :P

polift słabo wygląda na felgach z dużym et, dla porównania:

Obraz 1026.jpg

Dobrze kombinuję: http://srubydofelg.pl/modele-samochodow/alfa-romeo/155/cat_37.html.

Czy coś takiego podeszłoby do 155 i czy piasta jest taka sama w 8V przed liftem i w 16V po lifcie i czy zależy to od pojemności motoru? Mogą być dystanse z duraluminium?

I jeszcze jedno pytanie: Czy dystanse przykręca się osobnymi śrubami i potem wkręca się śruby koła w dystanse, czy po prostu dobiera się dłuższe śruby?

Czy dystanse przykręca się osobnymi śrubami i potem wkręca się śruby koła w dystanse, czy po prostu dobiera się dłuższe śruby?
Dystanse przykreca się osobno gdy zmieniasz rozstaw śrub lub przechodzisz na 5 śrub z czterech lub odwrotnie, jak dystans posiada taki sam rozstaw śrub to śruby kół trzymają dystans

No i dzisiaj umówiłem Bellę z "konserwatorem zabytków". Podobno jak na jej wiek nie jest tak źle. Znalazła się jedna mała dziurka pod purchlem w podłodze. Ruda atakuje ;) więc trzeba szybko działać puki stan Belli na to jeszcze pozwala.

No i dzisiaj umówiłem Bellę z "konserwatorem zabytków". Podobno jak na jej wiek nie jest tak źle. Znalazła się jedna mała dziurka pod purchlem w podłodze. Ruda atakuje ;) więc trzeba szybko działać puki stan Belli na to jeszcze pozwala.
Gratuluję auta.155 to Bella Machina :)
Co do rudej to proponuje Ci wyjęcie tapicerki i mat z bagażnika,zdemontowanie tylnej kanapy oraz plastikowych wytłoczek na tylnych nadkolach wewnątrz auta.Obejrzenie i ewentualna naprawa puki nie ma dziur.
Oraz konserwację profili.Zwłaszcza błotników tylnych od wewnątrz.Dostęp po zdjęciu tapicerki bagażnika.

Ostatnia edycja:
Swietna alfa dbaj o nią, ehh tez bym sobie polatal jeszcze 155; moja niestety gnila wiec wszystko dobrze sprawdz pod wzgledem korozji szczególnie przednie kielichy, progi i te nieszczesne tylne blotniki

... Zwłaszcza błotników tylnych od wewnątrz. ...

Trzęsę gaciami żeby nie było tak jak na zdjęciu. Z zewnątrz wszystko wygląda ok, ale... różnie może być. Jak będą małe ogniska korozji to chyba będzie można wrzucić wstawki i to pospawać?

Korozja.jpg

Ostatnia edycja:
Trzęsę gaciami żeby nie było tak jak na zdjęciu. Z zewnątrz wszystko wygląda ok, ale... różnie może być. Jak będą małe ogniska korozji to chyba będzie można wrzucić wstawki i to pospawać?

Pokaż załącznik 102530

Nie ma co trząść gaciami,we wszystkich jest tak samo.Także śmiało do sklepu po gogle do spawania możesz lecieć;)

Także śmiało do sklepu po gogle do spawania możesz lecieć

:) :) :) Kiedyś na praktyce nawet mi nieźle szło spawanie gazowe. ;)

A czy ktoś ma jakiegoś linka do nowego panelu nadkoli i ewentualnie jaki to jest numer OE? Bo coś nie mogę nic znaleźć.

Ostatnia edycja:
:) :) :) Kiedyś na praktyce nawet mi nieźle szło spawanie gazowe. ;)
Ha,ha,ha;)
A czy ktoś ma jakiegoś linka do nowego panelu nadkoli i ewentualnie jaki to jest numer OE? Bo coś nie mogę nic znaleźć.
Nadkoli tylnych nie ma,reparaturek też.Wszystko ręczna robota Cię czeka:o

... To przynajmniej kiedyś będę się mógł pochwalić, że 155 to prawie ręczna produkcja.

... To przynajmniej kiedyś będę się mógł pochwalić, że 155 to prawie ręczna produkcja.

Na pewno będziesz mógł się pochwalić ile to roboty,kasy i serca włożyłeś w ten piękny samochód i jaką ci to dało i daje satysfakcję:P

I może jakieś foto do zbioru 16V byś podrzucił.

Dawno nie pisałem :D Pochwalę się, że Alfka dobrze się trzyma jak na swoje lata. Także zdążyłem z konserwacją odpowiednio na czas. Małe dziurki w podłodze zaspawane. Porobione wstawki w miejscach jak na zdjęciach. Cieszę się, że buda się dobrze trzyma :) No i wynająłem dla Belli garaż!

21.jpg22.jpg23.jpg

Ostatnia edycja:
Dramatu nie ma.Trochę roboty i będzie cacy:D No i duży plus dla Ciebie za garage dla Alfy;)

Pozdrowienia z polnocy Czesiu, super autko

Amortyzatory
Powrót