155 & 155

Łukaszu!mam nadzieję że spotkamy się kiedyś na jakimś piwku,póścimy wodze fantazji na tamat 155 i będzie to najsmaczniejsze piwo jakie piłem!!!!ha,ha!!

Jestem jak najbardziej za:) Znalazł się kolejny świr taki jak ja:) Artek Ty lepiej ogarniaj sobie termin w przyszłym roku na zlot bo ja tam będę i mam nadzieję że Ciebie tam nie zabraknie.Andrzej będzie grzybka też się zwerbuje i możemy siedzieć do rana w doborowym towarzystwie:P Już nie mogę się doczekać a dopiero co tegoroczny zlot się zakończył hehe

Jestem jak najbardziej za:) Znalazł się kolejny świr taki jak ja:) Artek Ty lepiej ogarniaj sobie termin w przyszłym roku na zlot bo ja tam będę i mam nadzieję że Ciebie tam nie zabraknie.Andrzej będzie grzybka też się zwerbuje i możemy siedzieć do rana w doborowym towarzystwie:P Już nie mogę się doczekać a dopiero co tegoroczny zlot się zakończył hehe

Ha,ha!!zrobię wszystko aby być!!!na zlocie!trzeba się jeszcze zorganizować na kolejny zlot FORZAITALA,bo jak zrobią w Oborach to musi być grubo!!;)!wszystkie 155 trzeba będzie zaprosić!:D!!

Sikor155!miałeś być chyba na ostatnim spocie??V-ka się ogarnia i będzie cacy!!;)!!

Ha,ha!!zrobię wszystko aby być!!!na zlocie!trzeba się jeszcze zorganizować na kolejny zlot FORZAITALA,bo jak zrobią w Oborach to musi być grubo!!;)!wszystkie 155 trzeba będzie zaprosić!:D!!

Sikor155!miałeś być chyba na ostatnim spocie??V-ka się ogarnia i będzie cacy!!;)!!

Chyba trzeba zmienić robotę ,bo szef w kulki leci i wymyśla nie wiadomo jakie trasy.Nie raz planuje ,a i tak nic z tego.W tedy co był spot dostałem traskę ŁÓDZ-WARSZAWA-ŁÓDZ-WROCŁAW-ŁÓDZ

Ha,ha!!zrobię wszystko aby być!!!na zlocie!trzeba się jeszcze zorganizować na kolejny zlot FORZAITALA,bo jak zrobią w Oborach to musi być grubo!!!wszystkie 155 trzeba będzie zaprosić!!!

Oby nie skończyło się tylko na gadaniu że zrobie wszystko by tam być hehe.Miałem jechać na Forzę w tym roku ale siana mi już zbrakło a bez auta na zloty już nie jeżdżę.W tamtym roku byłem bez auta i myślałem że mnie ch... strzeli.A co do zaproszenia wszystkich 155 to móię Ci od razu-zapomnij.Oby udało się by przyjechali ci co mają przyjechać i już będzie wesoło uwierz mi:) A jak nie wierzysz to poczytaj relację z tegorocznego zlotu to uwierzysz:D

---------- Post added at 13:13 ---------- Previous post was at 13:11 ----------

Jeżeli to by była igła na 100% to jestem w stanie dac 8-10 koła za nią;) Czy taka kwota daje do myślenia?

W końcu jakaś normalna propozycja hehe.Uwierz mi że za swoją to wołał bym 10k jak bym miał sprzedawać.

No a ja jestem ciekawy za ile Artas wyrwał tą 155tkę. Czy cena choć trochę zbliżona do mojej propozycji?

Oby nie skończyło się tylko na gadaniu że zrobie wszystko by tam być hehe.Miałem jechać na Forzę w tym roku ale siana mi już zbrakło a bez auta na zloty już nie jeżdżę.W tamtym roku byłem bez auta i myślałem że mnie ch... strzeli.A co do zaproszenia wszystkich 155 to móię Ci od razu-zapomnij.Oby udało się by przyjechali ci co mają przyjechać i już będzie wesoło uwierz mi:) A jak nie wierzysz to poczytaj relację z tegorocznego zlotu to uwierzysz:D

No dobra,poniosło mnie:P!relację czytałem i wierzę!:D
---------- Post added at 13:13 ---------- Previous post was at 13:11 ----------

W końcu jakaś normalna propozycja hehe.Uwierz mi że za swoją to wołał bym 10k jak bym miał sprzedawać.

Dla mnie cena 10k jest nie do przyjęcia!!takie Alfy nie kupóje się po to by je sprzedawać!!

Artek to było czysto teoretycznie ale to już jest cena do przyjęcia.Ja nie kupiłem swojej by ją sprzedawać.Z Q4 tak było ale szybko doszedłem do wniosku że zostaje.Sam osobiście byłem ciekawy po ile mogą chodzić zadbane 155 V6.

W życiu rożnie była. Może się okazać któregoś dnia, że potrzeba jest gotówka a najszybszym sposobem jej zdobycia jest sprzedaż właśnie takiego egzemplarza jeżeli oczywiście znalazł by się na niego od razu jakiś amator. I teraz pytanie na ile go wycenić. Czy 10k to zła cena? Za igiełkę wg mnie cena bdb:)

Ja się liczę z tym że w życiu bywa różnie.Jakaś choroba czy coś takiego hardcorowego wtedy sprzedam ale czy znajdziesz igłę?hmm.Igła to jest z fabryki a 20 letnie auto zawsze ma coś za pazurami.

Artek to było czysto teoretycznie ale to już jest cena do przyjęcia.Ja nie kupiłem swojej by ją sprzedawać.Z Q4 tak było ale szybko doszedłem do wniosku że zostaje.Sam osobiście byłem ciekawy po ile mogą chodzić zadbane 155 V6.

Rozumiem Łukaszu!tylko ile u nas w kraju jest zadbanych 155V6,ile jest zadbanych 155 ogólnie?takich które cieszą oko i ucho!:D!na nasze realia ta cena powiedzmy jest ok.ale czy ktoś,kto wpakował forsę,czas i serce w taką Alfę która w złe dni poprawia chumor,cieszy wyglądem i łamie serce i umysł dzwiękiem będzie chciał ją sprzedać za 10k?wątpię!za te pieniążki nic z taką charyzmą nie da się kupić!

Artas zgodzę się z toba w 100%...:)Powiedziałeś dokładnie to co trzeba było w tym momencie...:D

---------- Post added at 13:54 ---------- Previous post was at 13:53 ----------

ale ta twoja V6 to aż pozazdrościć tylko zostało....ty miałeś ogromne szczeście ale ktoś ogromnego nieszczęście że się jej pozbył...:)

Rozumiem Łukaszu!tylko ile u nas w kraju jest zadbanych 155V6,ile jest zadbanych 155 ogólnie?takich które cieszą oko i ucho!:D!na nasze realia ta cena powiedzmy jest ok.ale czy ktoś,kto wpakował forsę,czas i serce w taką Alfę która w złe dni poprawia chumor,cieszy wyglądem i łamie serce i umysł dzwiękiem będzie chciał ją sprzedać za 10k?wątpię!za te pieniążki nic z taką charyzmą nie da się kupić!

I znowu uświadomiłeś mi że masz dobry bałagan na strychu pod tym względem ale pozytywnie rzecz jasna:)
Racja.Mało jest zadbanych 155 niestety

Panowie to jest jakaś choroba :D przeglądając forum widzę, że 90% posiadaczy 155 chce mieć ich więcej (łącznie ze mną :D ).
Jak się już raz zachwycisz 155 jesteś stracony, inne auta przestają istnieć...
Ostatnio tak postawiłem swoją na podwórku, żebym mógł w trakcie oglądania tv sobie na nią spoglądać :wacko:

Artas reguluj zawory i naprawiaj lewy błotnik bo szkoda żeby coś poważniejszego z tych pierdółek wyniknęło.

Panowie to jest jakaś choroba :D przeglądając forum widzę, że 90% posiadaczy 155 chce mieć ich więcej (łącznie ze mną :D ).
Jak się już raz zachwycisz 155 jesteś stracony, inne auta przestają istnieć...
Ostatnio tak postawiłem swoją na podwórku, żebym mógł w trakcie oglądania tv sobie na nią spoglądać :wacko:

Artas reguluj zawory i naprawiaj lewy błotnik bo szkoda żeby coś poważniejszego z tych pierdółek wyniknęło.

Spokojnie ogarnę wszystko!trochę czasu potrzebuję!do lata będzie jak nowa!:D!

Łukasz z tym strychem to dobre!:D!widze ze masz to samo!;)!!

Tak ptwierdzam Alfa Romeo 155 to piekna choroba!!:D!!!!

Przez ten wygląd i powalające osiągi też kupiłem 155. Mam już ją ponad 4 lata i się wcale mi nie znudziła. To jest fajna fura.

Na zlocie MUSISZ być, jak nie to po Ciebie przyjadę z Andrzejem, daleko nie mamy:) Zastanawiałem się jak to będzie bo byłem pierwszy raz i powiem Ci że nigdzie nie poznasz tak zajebistych ludzi, o ile część poznałem jeszcze w Wawie a resztę na zlocie to np. z Łukaszkiem czy fiergloo gadało mi się jak z kumplami których znam od lat dlatego wiem że od teraz będę na każdym zlocie:)
Potwierdzam też że 155 pomimo niemożności naklejenia stickera "no fiat inside" jest rewelacyjna, sam zaczynam powoli myśleć o aucie zastępczym na czas remontu TSika i chyba będzie to kolejna 155:D Hołduję jej prowadzeniu i całokształtowi, kupno tego auta to był błąd - teraz wszystkie inne którymi jeżdżę to zwykłe wozidupy a w Alfie czuję się jak w garniturze szytym na miarę, a to "tylko" TS:)
Generalnie żeby spełnić swoje marzenia musiał bym mieć 4 sztuki 155: V6 - ideał w serii na weekendy/zloty, replikę 155 DTM żeby cieszyła oko, golas 2.0 8V do zabawy i jedna na codzień. Mam nadzieję że szybko uda się zrealizować 2 ostatnie opcje.
Kiedyś też miałem dylemat która bardziej mi się podoba ale ostatnio zacząłem się mocno przychylać do opcji prelift, te nadkola są IMO ciekawsze.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót