147 - upgrade hamulców

Tak jak pisze GrzesiekK (pozdrawiam - Twoja była 156 znowu jeździ) - ebc załatwia temat korektorowy.
Jak już wchodzimy w takie szczegóły - masz pompę hamulcowa 20 czy 22mm?

Wszystkie Alfy zaczynając od rodziny 147/156/GT mają już EBC.
Potwierdzam i dodam że chciało by się rzec nareszcie :D korektor który jest wiecznie zacięty(wogóle nie osłoniety w okolicy tylnej belki) i tylna oś poza ręcznym wogóle nie hamuje to norma w grupie fiata z tamtych lat.

Zacisk (przód) wizualnie wygląda jak Brembo z grande Punto Abartha, ale nie widać adaptera. Jeśli tak to pasuje P&P do 156/147/GT . Ale msui mieć adapter-łącznik ze zwrotnicą. Pewnie adapter można dorobić albo z ASO (do Abartha lub Mito QV) dokupić.
Natomiast tarcze czy będą pasować? - po co , jeszcze jakieś używki, tarcze (jak to ten sam zacisk co wspomniany) to dowolnego producenta 305mm - od pierwszych 156 GTA (przed zmianą na 330mm) czy z Gtv 3.0V6 .

Dzięki. Tarcza mnie mniej interesuje, ale być może jest różnica w grubości lub ich osadzeniu. Dodatkowo zacisk może mieć inne osadzenie na zwrotnicy przez co nie będzie pasował do tarczy z GTA i trzeba by rzeźbić adapter, a nie o to mi chodzi. Zależy mi na samych zaciskach na przód, tarcze i tył mnie mniej interesują.
Wiem, że najlepsza opcja to zakup oryginałów z GTA, ale jak nie ma to trzeba badać rynek w poszukiwaniu innych opcji.

Nie wiem gdzie to posprawdzać - czy to są zaciski te same co w Punto Abarthcie czy Mito QV (w eperach ? ) jak tak, to wystarczy oryginalny adapter jakim są one połączone ze zwrotnicą właśnie w Punto Abarthcie czy Mito QV - ten sam adapter z tym zaciskiem pasuje bez żadnych przeróbek do 147. Tarczę dajesz jak wspomniałem wyżej, klocki od Punto Abartha. Wszystko pasuje, nie ma wiercenia , cięcia , poszerzania itd. Tarcze są wtedy 305mm, hamuje fajnie.

Szukaj używek zaicskó z punciaka i mito (ale brembo) - one będą z fabrycznymi adapterami i wszystko będzie pasować, najprostsza droga.
Z GTA to chyba sporo komplikacji. A tak w efekcie masz z GTA - tylko pierwszych :)

Gdyby ktoś był zainteresowany to mam zaciski od doblo z jarzmami pasujące plug&play do alfy 147 w atrakcyjnej cenie

Pokaz foto i podaj cene

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

OMG. Znowu mi oferty uciekają sprzed nosa. Ja też chce!

Nadal aktualne -cena 170 za komplet.Jeden zacisk jest juz oczyszczony i pomalowany niebieskim hammeritem.Drugi w trakcie czyszczenia.Hammerita niebieskiego daje gratis.Czerwonego mam nowke moge tez dac gratis tylko trzeba doliczyc 5pln do kosztow wysylki bo waga paczki rosnie.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Też jestem chętny! Poproszę o priwa albo tutaj wrzuć.

Tak jest na jednym FN3 57, D137,978 jarzmo 990.
Na drugim Fn3 57,D137 ,977
jarzmo 989
Oba zaciski ate.
Dajcie maile na pw to wysle zdjecia

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie. Zakupiłem ostatnimi czasy alfe 147 1.9 jtdm 150km 2006r.
Chciałbym w niej powiększyć hamulce :)
Przód oraz tył.
ktoś posiada jakiś zestawy w rozsądnej cenie bądź ma możliwość stworzenia takich zestawów?
Jarzma wraz z zaciskami gotowymi do montażu, oraz węże w stalowym oplocie.
oraz propozycja tarcz i klocków cały komplet wraz z płynem hamulcowym.

Witam serdecznie. Zakupiłem ostatnimi czasy alfe 147 1.9 jtdm 150km 2006r.
Chciałbym w niej powiększyć hamulce :)
Przód oraz tył.
ktoś posiada jakiś zestawy w rozsądnej cenie bądź ma możliwość stworzenia takich zestawów?
Jarzma wraz z zaciskami gotowymi do montażu, oraz węże w stalowym oplocie.
oraz propozycja tarcz i klocków cały komplet wraz z płynem hamulcowym.

Mam do sprzedania brembo z adapterami pod 330mm. w kolorze niebieskim .

Wyślij foto i cenę zestawu takiego. Dokładne wymiary jakich tarcz i klocków do takiego zestawu zakupić.
I mam pytanie od razu. czy jak założę na przód wiesz heble to czy te co zdejmę mogę założyć na tył? czy będą pasować i nie będzie z nimi żadnych problemów?

Ostatnia edycja:
I mam pytanie od razu. czy jak założę na przód wiesz heble to czy te co zdejmę mogę założyć na tył? czy będą pasować i nie będzie z nimi żadnych problemów?
Nie da się P&P, można kombinować, ale gra nie warta świeczki.
A jakie felgi masz na aucie

Amortyzatory
Powrót