147 - upgrade hamulców

jakieś 16 na zimówkach. ale mam w olanie zakupić 7JX17'' 5X98 ET40 coś takiego do mojej Belli. to co do tyłu polecacie?

Wystarczy jak sobie zrobisz tylko przód. Rozumiem ze chcesz założyć 4tloczkowe brembo. Tylu nie ruszaj szkoda kasy.

Czyli na tył tylko wymian węży na te w stalowym oplocie i jakieś dobre tarcze z klockami wystarcza?
A co do felg to zmieszczę w nich te zaciski czy dystans do tego będzie potrzebny?

a tarcze na tył to jakie?
Numer ATM: 0338GT czy Nr katalogowy: 110.2208.52 Tarcze hamulcowe firmy Otto-Zimmermann
i do tego przyjdą klocki ATE raczej, z TRW mam przykre wspomnienia ;P

Ostatnia edycja:
Pytanie to jest raczej po ci taki duży hebel, bo tak jak to czytam to jak nie zrobisz upgradu to jakbyś stał nad przepaścią.
Tu nie trzeba nic zwiększać- fabryka na dobrym gracie jest nie do zarżnięcia w normalnym użytkowaniu i ogólnie Brembo, bo Zimmermany mam teraz na przodzie, bo podobno takie dobre:confused: Dziadostwo przebarwiać się zaczęło i znika jakoś strasznie szybko

Ostatnia edycja:
Felgi bez dystansu. Tarcze zmimmerman lub brembo mogą być.
Własnie pytanie po co Ci te heble do wyhamowania 150km?:)

Sam mam 147 ze 150KM i na serii przy niedawno zmienionych tarczach i klockach przód/tył naprawdę daje rade, hebel w serii jak na to auto jest naprawdę dobry także tez nie widzę sensu zmiany ;)

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

Zamiast tych hamulców ja bym Alfie zafundował jakieś 18" bo 17 to tak bidulkowo:)niech stanie się pełnoletnia i ma 18:)

Ja tam lubię te felgi
P_20180609_203505.jpg
Co chceta to mówta, ale jakoś mnie do gusta przypadły.
Chociaż za rok będę miał założone kute 18" o tej samej wadze

Bo te felgi akurat są zajebiste, jak dla mnie najładniejsze z 17 pod 5x98 ;)

Bo napewno nie zostanie te 150km. Finalnie chce +200km oraz +400nm. Powoli ja szykuje pod to. Ktoś powie ze seria wystarczy. Moim zdaniem nie. Na tył nawiercane zmimmerman i klocki ate. A na przód większe heble z nawiercano napinanym tarczami i klockami ate plus węże w stali. Jeśli chodzi o felgi to do alfy tylko z okrągłym motywem

Bo te felgi akurat są zajebiste, jak dla mnie najładniejsze z 17 pod 5x98 ;)

Zgadza się :) (co do tych felg) , choć ich czyszczenie gdyby chcieć detailingowo to makabra.
[MENTION=31031]Including[/MENTION] - tu jest temat najświeższy o pasujących felgach itp.:
http://www.forum.alfaholicy.org/156/161110-felgi_pod_brembo_pasujace_156_147_gt_.html

w skrócie 17" 7J Et40 nie zmieści zacisków większych.
Ale jak koledzy wyżej mówią - daj po prostu porządne klocki (do sprawnych zacisków zwykłych).

Tylko nie rób tego na seryjnej turbinie:) rozumiem ze wiesz ile to bedzie kosztowało. Jesli nie to Ci powiem:)

Proponuję wejsc sobie na forum alfaowners i troszkę poczytac. Co zrobic aby miec 200+
Zeby zrobic te "koniczki" musisz dmuchnac w ta turbinkę 1,7-1,8 bara. Trzeba jak juz to zrobic z niej hybrydę i wlozyc inny wirnik. Jedno auto jezdzilo na seryjnej turbinie tu na forum na 200KM.
W we wszytskich przypadkach mi znanych (4) turbinki padały zaraz po programie.
To co musisz zrobic aby to fajnie chodzilo:
1)Intercooler
2)Downpipe min 2,25 cala
3)Sprzeglo
4)Turbo (wstaw cos innego bo jak zrobisz 200 to bedziesz chcial 250)
To wszytsko bedzie min za 6000tys + - 1000zł

Znalazłem intercooler za 1200 chyba. Cały komplet. I heble na początek. Z wydech by wpadł pod koniec jesieni. I wtedy program na 180km. Pod koniec następnej wiosny nowe turbo i nowy program na dobre 200km. Takie wstępne plany są. Dlatego chce powoli i systematycznie coś robić.

Spoko:) ja już zabawę skończyłem:) Nie zapomnij tez o włożeniu szpery Q2. Chyba ze juz masz.

No właśnie xd czy jest tu jakiś temat który opowiada jak ktoś po kolei co wymieniał w swoim 147? ;D bo niby w teorii coś tam wiem ale generalnie potrzebował bym dużej pomocy dydaktycznej ;D

Wróżbita Wójtuś ci mówi, że zrobisz 200 dasz 330 koło 17 cali i cię obejdzie koleś na 16 calach i 170 kunikach i jeszcze do tego szybciej się zatrzyma. Latałem ostatnio na 15" to wim
P_20180607_093811.jpg
Te graty co rześ podał to dupy nie urywają:D

Ostatnia edycja:
Z tym opisem niezbędnych hamulców to poniosło. F&F się naoglądałeś czy co?

Niech każdy robi co chce i jak chce. Moze tanio kupił i chce zamontować. Tylko jak juz koledze sugerowałem...aby wiecej poczytał na tematy które chce wdrożyć.

Amortyzatory
Powrót