[159] Korekty wtrysków

Buratino nie chodziło o preparat, tylko maszynkę, która wyciąga z układu cały syf. Była już rozmowa na ten temat na forum. JET Clean Tronic się nazywa to urządzenie.

Buratino nie chodziło o preparat, tylko maszynkę, która wyciąga z układu cały syf. Była już rozmowa na ten temat na forum. JET Clean Tronic się nazywa to urządzenie.
Proponuje zajrzec na link ktory podalem i lepiej przeczytac to co napisalem

Troche to nudne ale niech bedzie...
Na zapytanie odnosnie preparatu,nie polecilem zadnego
Tylko podalem link do maszynki
A Twoj post,powyzszy,jest za moim.W ktorym juz mnie poinformowales ze Jemu nie chodzilo o preparat.
Aczkolwiek pytal o preparat,nie zaproponowalem zadnego....:confused:

Nie proponuje to-www.youtube.com/watch?v=50nLEgBKZnY

ok moja wtopa nie wiedziałem że chodzi o urzadzenie :) ale dzis postaram się namierzyć warsztat który w Warszawie posiada takie urządzenie i skorzystać z tego jesli oczywiscie będzie to w kosztach reletywnie mniejszych niż regeneracja wtrysków, bo jak nie to uważam że lepiej będzie od razu dobrać się do dupy tym wtryskiwaczom :)

Nie mam pojecia jak sprawa przedstawia sie w Warszawie ale srednia to ok.2oo zl.

Troche to nudne ale niech bedzie...
Na zapytanie odnosnie preparatu,nie polecilem zadnego
Tylko podalem link do maszynki
A Twoj post,powyzszy,jest za moim.W ktorym juz mnie poinformowales ze Jemu nie chodzilo o preparat.
Aczkolwiek pytal o preparat,nie zaproponowalem zadnego....:confused:

Nie pisalem do Ciebie, tylko do kolegi. Uwagi odnosnie uwaznego czytania i (!) zwracania uwagi na znaki przestankowe kieruj wiec do siebie :) Ale cudownie, ze wyjasniles raz jeszcze Axlowi o co Ci chodzilo :) Mam nadzieje, ze za stosunkowo niewielkie pieniazki rozwiaze swoj problem i obedzie sie bez dlubania. Koniec OT.

Axel a sprawdzales to na zimnym silniku czy na cieplym silniku ? Jesli tylko na zimnym to wtryski sprawdz po rozgrzania auta i przejechaniu jakiejs trasy, zobacz tez jak sie zmieniaja wartosci jak dodasz gazu. Bo jak odpalisz od razu na zimnym to moga ci pokazywac niemiarodajne glupoty, co wcale nie bedzie zonaczac ze wtrysk od razu do wymiany (bo i nowe bez jazdy po odpaleniu na zimno moga pokazac Ci za duze wartosci.

Ostatnia edycja:
Fakt temperatura rowniez jest istotna.Tylko u niego rowniez podczas jazdy nie trzymaja parametrow,motor cieply

i see...

Ciekawe jak sie spisze ta maszynka. Axel jak zrobisz czyszczenie daj znak ;)

Axel a sprawdzales to na zimnym silniku czy na cieplym silniku ? Jesli tylko na zimnym to wtryski sprawdz po rozgrzania auta i przejechaniu jakiejs trasy, zobacz tez jak sie zmieniaja wartosci jak dodasz gazu. Bo jak odpalisz od razu na zimnym to moga ci pokazywac niemiarodajne glupoty, co wcale nie bedzie zonaczac ze wtrysk od razu do wymiany (bo i nowe bez jazdy po odpaleniu na zimno moga pokazac Ci za duze wartosci.

pierwsze wartosci są podane z jazdy samochodem od temperatury 32 do 85 stopni na odcinku 15 km w miescie
drugie wartosci sa podane przy pracy silnika na biegu jałowym przy temperaturze 80 stopni

---------- Post added at 17:06 ---------- Previous post was at 11:41 ----------

dziś przy -8 o 16 auto odpaliło z dotyku nie wiem co jest grane i czemu przy -13 pali za 7 razem ?
przy wtryskach nic na razie nie robiłem w piątek jadę na kolejny pomiar tym razem innym sprzętem niż mój (FES)

ok moja wtopa nie wiedziałem że chodzi o urzadzenie :) ale dzis postaram się namierzyć warsztat który w Warszawie posiada takie urządzenie i skorzystać z tego jesli oczywiscie będzie to w kosztach reletywnie mniejszych niż regeneracja wtrysków, bo jak nie to uważam że lepiej będzie od razu dobrać się do dupy tym wtryskiwaczom :)

Poniżej lista warsztatów
http://www.liqui-moly.pl/IT/listawarsztatów.pdf

Kiedyś widziałem jak tego typu maszynka została podłączona do silnika z kompletnie zajechanymi wtryskami. Po czyszczeniu było słychać różnicę w pracy silnika, ale nie uchroniło to przed wymianą uszkodzonych już wtrysków.

Pod tym ja bym nie przesadzal, ze są zle. Paliwo tez moze miec znaczenie dla tych katow.
Jak parafina choc troche sie wytracila to mogą głupiec i dlatego przy -8 jest OK, a przy -13 juz nie.

Pod tym ja bym nie przesadzal, ze są zle. Paliwo tez moze miec znaczenie dla tych katow.
Jak parafina choc troche sie wytracila to mogą głupiec i dlatego przy -8 jest OK, a przy -13 juz nie.

czy wzwiązku z tym uważasz że te parametry wtrysków są ok:?
podczas jazdy: zakres temperatury to 32-85
1: -1,82/0,63 min/max
2: -2,63/1,61
3: -0,71/1,48
4: -1,03/2,14

podczas postoju: zakres temperatury to 80-82
1: -1,80/0,03 min/max
2: -0,11/1,79
3: -0,79/1,12
4: -0,84/0,89

paliwo sprawdzałem i za każdym razem było i jest klarowne.
moim zdaniem oraz po lekturze niniejszego tematu to chyba wtryski nie pracują ok? a ty jak uważasz?
z góry dzięki za odpowiedź
pomiary robiłem FES-em w piątek podłącze inny sprzęt - w warsztacie w którym robiłem stilo jak wtryski mi w nim padły

Jakby byla taka pogoda jak na zdjeciu tez bym zrobil :D

dzisiaj przy -12,5 odpaliła bez problemu tak jak by wczesniej nie bylo problemu - jutro jade na korekty wtrysków zobaczymy co inny sprzet pokaze.

Amortyzatory
Powrót