• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfa Romeo 4C GTA (2012)

• Autor wątku Autor wątku Tuti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Zastanawiam się, czy taki samochód będzie można kupić normalnie przez polski salon czy też będzie jedynie opcja importu?

Zastanawiam się, czy taki samochód będzie można kupić normalnie przez polski salon czy też będzie jedynie opcja importu?
To nie jest 8C, także powinien być dostępny normalnie w polskim salonie. Skoro Brery sprzedano 21 tys sztuk, a tu planują 25 tys, to nie powinno być z tym problemu. No chyba, że popyt będzie dużo mniejszy niż zakładana produkcja, bo w końcu Brery planowano robić 20 tys sztuk rocznie, a wyszło tyle w całej produkcji...

Ja myślę, że 4C ma spore szanse powodzenia. Obecnie znów jest boom na niewielkie sportowe samochody. VW wskrzesił Scirocco (wcale nie takie tanie), Ford planuje model Capri (pewnie też będzie w granicach 80 tys. zł), BMW 1er sprzedaje się bardzo dobrze (ceny od 100 tys.). A Alfa to jednak coś więcej. Zobaczcie na linie, na styl. Może jeszcze nie w Polsce, ale w UE czy USA może stać się jednym z najlepiej sprzedających się aut w segmencie sport-premium.

Już nie mogę się doczekać kiedy trafi do produkcji...:)

Na odbywającym się obecnie salonie samochodowym w Bolonii Alfa nie przedstawiła niestety żadnych nowości. Szkoda
Sądziłem, że może pokażą 4C lub prototyp Giuli.
Były tylko nowe silniki.

Ostatnia edycja:
Na odbywającym się obecnie salonie samochodowym w Bolonii Alfa nie przedstawiła niestety żadnych nowości. Szkoda
Sądziłem, że może pokażą 4C lub prototyp Giuli.
Były tylko nowe silniki.

Nie tylko, nie tylko. Pokazali Giuliette z LPG, MiTo QV z całkowicie nowym zawieszeniem z tyłu. Co do 4C to już nic nowego nie można pokazać, teraz trzeba czekać na egzemplarz produkcyjny.

Nie tylko, nie tylko. Pokazali Giuliette z LPG, MiTo QV z całkowicie nowym zawieszeniem z tyłu. Co do 4C to już nic nowego nie można pokazać, teraz trzeba czekać na egzemplarz produkcyjny.

Mówiąc że Alfa nie pokazała żadnych nowości miałem na myśli zupełnie nowe modele. Bo wszyscy czekamy na Giulie, 169, czy 4C (egzemplarz produkcyjny)

W dzisiejszym Auto Świecie jest artykuł o nowościach Alfy. Planuje się wprowadzenie na rynek Giulii (2014), SUVa na bazie Jeepa Compassa oraz jak bardzo oczekiwanej 4C. SUV do mnie nie przemawia (jeszcze pewnie w dieslu). Natomiast Giulia i 4C to wg mnie majstersztyk!

No i masz odpowiedź dlaczego w Bolonii nie było nowych modeli Alfy. Najwcześniej do produkcji pewnie wejdzie 4C, bo jest to model już prawie gotowy, ale możliwe, że i jego premiera będzie jeszcze przesuwana, nie wspominając już o Giulii czy SUVie. A tak poza tym, to raczej całkiem nowe modele zadebiutują na większych salonach: Genewa, Paryż, Frankfurt, ewentualnie może w Detroit, jakby Alfa wchodziła wreszcie do sprzedaży w Stanach.

Co do wejścia AR doUSA, to ma się to złożyć z momentem wprowadzenia nowych modeli. Więc zakładam II połowa 2013 na salonie w Detroit będziemy mieli stoisko Alfy.
No ale nowe modele może szybciej Chińczycy wprowadzą :)

tzw powrot alfy na rynek USA odcinek 3758;)

No i masz odpowiedź dlaczego w Bolonii nie było nowych modeli Alfy. Najwcześniej do produkcji pewnie wejdzie 4C, bo jest to model już prawie gotowy, ale możliwe, że i jego premiera będzie jeszcze przesuwana, nie wspominając już o Giulii czy SUVie. A tak poza tym, to raczej całkiem nowe modele zadebiutują na większych salonach: Genewa, Paryż, Frankfurt, ewentualnie może w Detroit, jakby Alfa wchodziła wreszcie do sprzedaży w Stanach.

Odpowiedz na to pytanie pojawila sie wlasnie na oficjalnym (wloskim) fanpage AR na Facebooku:
W skrocie: Alfa 4C byla pokazywana na bardzo waznym rynku azjatyckim na salonie w Kantonie (
Guangzhou), m.in. w zwiazku z premiera marki w Chinach, a Chiny sa daleko i Fiat nie wyrobil sie ze sprowadzeniem prototypu do Bolonii...

To tez pokazuje priorytety tej (i wielu innych marek), wiec przed tysiac-pincet-sto-dziewincetnym odcinkiem "Alfa Romeo" w USA, bedzie pewnie pierwszy odcinek "Alfy Romeo pod Wielkim Murem":)

Sent from my HTC ChaCha A810e using Tapatalk

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót