www.cinsoft.pl

• Autor wątku Autor wątku wojtekml
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Pablo - szkoda zaczynać
już raz wyszły niezłe jaja i trzeba po prostu "ominąć" to co pisze i czytać inne posty
:D

popieram Was koledzy w całej rozciagłosci, wysypki dostaje czytajac wypowiedzi tego goscia, ciagle przypomina mi sie smród jakiego narobił niby swoim filmikiem, i poprzednim nick'iem
teraz jest miły i uległy, mysli ze to mu uszło na sucho i smród sie rozwiał...

problemem nie jest to czy masz mody czy nie, tylko co i jak piszesz na forum.

sory za OT

Ostatnia edycja:
Nie zaczynajcie znowu, jeden temat wystarczy. Ten temat jest o czym innym, tytuł mówi sam za siebie, więc jeśli macie zamiar znowu wywlekać wszystko w tym temacie to lepiej sobie darujcie.

Tak jest.Wszelkie roszczenia do mojej osoby prosze pisać domnie na PW,odpiszę każdemu.Szanownych moderatrów prosze o uporzadkowanie tematu jesli mozna.Temat jest zajebisty i nie róbmy śmietnika.

A u mnie spalanie maleje:) po 1400km jazda mieszana, częste wyprzedzanie na trasie(w naszym kraju, jak się jeździ w przedziale 120-140 to zazwyczaj trzeba wyprzedzać, a nie, jest się wyprzedzanym) z gazem w podłodze:) no i średnia na poziomie 6,85l/100km :) Cholera przecież to jest silnik 2,4- 5 cylindrów, a ja nawet nie zacząłem jeszcze myśleć o oszczędnej jeździe- więc co by było gdybym zaczął jeździć po emerycku???

Ja mam taką. Seryjnie 120KM. Jak już wcześniej pisałem trafiła do Cinka. Po wycięciu PDF i usunieciu EGR przed programem miała ponad 133,5 KM i 311 Nm. Po zabiegach Pana Marcina uzyskała 160,5 KM i 363,5 Nm.

Pytasz czy to w ogóle jeździ? Jeździ, przed modyfikacjami jeździła, po modyfikacjach jeszcze ładniej :)
Wszystko zależy czego się oczekuje i jaki styl jazdy się preferuje. Ja samochodu używam codziennie - dojazd do pracy ponad 20km w jedną stronę - jazda miejska i w zupełności mi te 120KM (a właściwie ok. 130KM) wystarczało. Ale wiadomo - dobrego nigdy za wiele. :D
Jest na szczęście wybór: od 116KM do 200KM (diesel) a nawet 260 KM (JTS).
No i takie firmy jak wspomniany już Cinsoft... :)

Udanego wyboru!
no chłopie zaraziłeś mnie !! też mam 156 SW z 110km silnikiem i fajnie by było mieć 160km na pewno musi się fajnie tym jeździć :)

CIACH!
Od tego momentu wszystkie wypowiedzi nie na temat nagradzane bedą ostrzeżeniami.

CIACH!
Od tego momentu wszystkie wypowiedzi nie na temat nagradzane bedą ostrzeżeniami.

przepraszam za OT ale w tym watku wypowiada sie najwiecej znawcow a potrzebuje uzyskac wazna informacje:

czy alfa 156 powtarzam 156 a nie 159 w wersji 1,9 JTD 88kW, 120KM (tzw. depot belgia)
ma turbo ze zmienna geometria???

z gory dzieki za info i sorry za OT.

Po kolejnym 1000km spalanie na poziomie 6,6l/100km, w tym 70% trasa(z czego połowa z nartami na dachu), technika jazdy- nie pamiętam kiedy mnie ktoś ostatnio wyprzedzał:) . Nie potrafię sie zmobilizować i podjąć próbę minimalnego spalania, czyli jazdy tzw. emeryckiej:), a wynik mógłby być ciekawy:)

Witam wszystkich!

Nie chce zaczynac nowego tematu dlatego pisze tutaj. Dzisiaj moja alfa wybrala sie na kuracje wzmacniajaca do Marcina. Wykres przedstawiam poniżej. Seria po zaslepieniu egra i zmienionym dolocie turbo-ic wyszla bardzo dobrze. Pozniej Remap. Wszystko to wykonał marcin za co jestem mu bardzo wdzieczny. Auto jezdzi nieporownywalnie lepiej a wiadomo o to mi chodzilo. Dodam ze auto nie kopci. Marcin dziekuje jeszcze raz i pozdrawiam. Byc moze pojawie sie tam jeszcze na dalsze modyfikacje.

Załączniki

Ostatnia edycja:
ocho ... 115 ladnie poszla :) a i to bravo teraz odetchnelo i linie niezle kreca - idzie :)

a i to bravo teraz odetchnelo i linie niezle kreca - idzie :)

Potwierdzam po doświadczeniu praktycznym w drodze powrotnej:) Idzie jak gokart do końca obrotów (4400) a wcześniej przyjemnie z dołu nabiera wigoru. Przy tym dodam, że zawieszenie wersji Bravo Sport jest całkiem komfortowe i ciche (na 17" letnich).
Pozdrowienia dla Tunera Marcina. Ludzi z takim podejściem ze świecą szukać!
Ahoj.

Dokładnie tak jak napisales, takich ludzi ze swieca szukac. Dzis pojade sie gdzies przejechac bo juz nie moge wytrzymac. Dla wiekszosci pewnie moja moc to zaden szal jednak dla mnie to juz przyjemniej jedzie.

Powoli to wszystko mnie też nakręciło:)
Już jestem po wstępnych rozmowach z Cinkiem i myślę że w przeciągu dwóch tygodni uda mi się do niego wybrać i mam nadzieję na fajny efekt:)))

Jedz bo warto. Roznica bedzie duza zobaczysz. Masz taki sam silnik jak ja.

A Twoj wykres Piotrze gdzie? :)
Wywołany do tablicy odbijam "piłeczkę":) Mój wykres jest
tu poniżej.
Celem było "bezinwazyjne" ale odczuwalne poprawienie parametrów pracy silnika. Udało się doskonale przez całkowite zaślepienie i wyłączenie EGR (i błędu Motor Control...) oraz dopracowany program. Auto dołem spokojnie atakuje a im wyżej tym lepiej się wkręca i płynnie przyspiesza:). Charakterystyka pracy, która nie połamie wam kręgosłupa przy ruszaniu a mile zaskoczy w trasie. Do tego Marcinowi udało się uzyskać przyjemniejszy basowy pomruk silnika. Dołączam do grona zadowolonych klientów Cinsoft!
Ryloon

ps.1. do kompletu dodam, iż Marcin potrafi trafnie zdiagnozować auto (nie omieszkał oznajmić mi "radosnej" nowiny, iż napinacz alternatora jest do wymiany (dźwięk pracy silnika deko metaliczny)

ps.2. Gdyby kogoś, głodnego tuningu, nie do końca przekonywały powyższe "mechaniczne" argumenty, to dodam, że w pobliżu firmy Marcina jest... pizzeria, gdzie można spokojnie przetrawić temat ;-) W ciszy ;-)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót