• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Akcesoria Giulia

Dostałem dzisiaj informację, że kit 1836 do stop Rapid System 754 już nie są produkowane. Są jeszcze dostępne w niektórych sklepach więc jak ktoś ma stopy 754 + belki z poprzedniego auta to ostatni moment na kupienie kitu do Giuli.

Dostępny i produkowany jest nowy KIT 5055, który pasuje do innych, nowych stop Evo Clamp (to jest nowy system, który będzie rozwijany, stary jest już nierozwijany, nie będzie dostępny w nowych autach).

Nie wiem na ile te informacje o braku dostępności są pewne, ja w każdym razie jeszcze zdążyłem kupić 1836.

Nie wiem czym się różnią w praktyce nowe stopy, czy pasują do starych belek czy nie, może ktoś ma doświadczenie? (edit: nie pasują, to nowy system)

Przy okazji - jak wam się spisuje thule w giulii? Mocno gwiżdże i szumi w czasie jazdy? Miałem ten sam zestaw thule w 159 i Audi A4 i w tym drugim uciążliwość była 3x większa. W praktyce jazda po autostradzie bez rowerów nie była możliwa. Z rowerami dało się jechać, bo nie przekraczałem 120 km/h. Za to w 159 nie było takiego dyskomfortu.

Mam 754 zestaw jak na zdjęciu, który używam w 159 SW i Giuli i jeśli mam być szczery jakoś nie widzę różnicy w użytkowaniu.
Z boxem można spokojnie śmigać 160 chwilami 180 bez problemu.

Jedna rzecz która mnie wkurza to gwizd który pojawia się podczas deszczu i nie umiem zdiagnozować czy przyczyną są belki czy box. Gwizd pojawia się przy skręcie / bocznym wietrze w deszczu._MG_7026.jpg

Jedna rzecz która mnie wkurza to gwizd który pojawia się podczas deszczu i nie umiem zdiagnozować czy przyczyną są belki czy box. Gwizd pojawia się przy skręcie / bocznym wietrze w deszczu.
Moim zdaniem to belki lub stopy. Miałem to samo w 159 i Audi (w audi nie do wytrzymania... chyba gorsze wyciszenie kabiny) i na pewno to nie był box, bo box miałem zdjęty, jechałem z samymi belkami.

Dzięki za info - ja właśnie kupiłem zestaw do starego systemu. Nowy podobno niewiele wnosi lepszego, a gotówki trzeba trochę wydać.

Zamontowany oryginalny Carbonowy spojler z Quadrifoglio. Bałem się troche że nie będzie pasował wizualnie do mojej wersji, ale ostatecznie bardzo mi się podoba. Tył zaczął wyglądać agresywniej :D Zdjęcia dla zainteresowanych.
IMG_2129.jpgIMG_2125.jpgIMG_2120.jpg

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Chciałbym kupić nakładki na gaz/hamulec z amelinium i znalazłem dwie różne oferty, na stronie moparu są po prostu nakładki:
193.jpg

a na shop.alfisti jest nakładka na hamulec oraz cały pedał gazu: http://shop.alfisti.net/Tuning-Styl...Giulia-Stelvio-Aluminium-Pedal-Set::8772.html

Czy jest jakiś problem z nakładkami, że oferują całość?

Ja mam pytanie czy ktoś może widział torby szyte na miarę? Chodzi mi o coś w stylu tego:

http://bag-world.co/portfolio-item/fiat-500-luggage/

tzn żeby ułożenie toreb dopasowane było idealnie do komory bagażnika.

Imho to świetne rozwiązanie pozwalające wykorzystać 100% powierzchni. Odchodzi potem gra w sokoban co gdzie ułożyć żeby wszystko się zmieściło :)
Takie torby powinien mieć w ofercie każdy producent samochodów. Ja bym zapłacił miliony monet za takie dopasowane torby z logo Alfa Romeo :)

kupie org progi do wersji TI z carbonem, kolor obojetny, oraz poszukuje komplet walizek dedykowanych do Giulii, ktos moglby cos polecic?

Amortyzatory
Powrót