Android Auto

Auto kupiłem w lipcu 2018 , według serwisu produkcja listopad 2017 nic o tym nie wiem czy przed wydaniem było coś w aucie robione nie wiem też na jaki rynek go wyprodukowano jeśli koledzy macie czas i chęci proszę o ewentualne sprawdzenie tego egzemplarza , podaję VIN ZARFAHBNXJ7C03901.

niestety ePer dostepny dla wszystkich obecnie konczy sie gdzies w polowie 2017r, wiec VIN nic nie daje. zmiana na europe byla gdzies w listopadzie 2017, widocznie sie juz zalapales, ale jeszcze na wersje firmwaru ktora nie wspomaga AA/CP. na samym poczatku 2018r juz do salonow zjezdzaly auta z firmwarem 056.xxx.xxx w ktorych bylo AA/CP.
jak Ci zalezy to wgrywaj 085.xxx.xxx wymien hub USB (ok 1tys kosztuje), zaktywuj w ASO AA/CP.

Jeszcze raz dzięki , jeśli nie jest to dla ciebie problemem to gdzie mogę wymienić hub z USB , przepraszam ale jestem zupełnie zielony w tych sprawach.

hub kupujesz i zakladasz sam albo zlecasz serwisowi. na alfaowner kolega moj (kgb) w stelvio montowal:
https://www.alfaowner.com/Forum/alfa-giulia/1049185-software-andamp-map-update-thread-27.html#post17428009

musisz miec podwojny hub usb, bo tam wychodzi na to ze jest chip z licencja na AA/CP, bez niego sie nie odpali. hub niestety podrozal, wczesniej byly po ok ERU250, teraz ok EUR350. nowy numer wg tego co mi pisal kgb to 156147799, stary gdzies w watkach (moze i tym wczesniej) wklejalem.

potem tylko potrzebujesz aktywowac w module ETM ustawienie Car Play, ale to tylko na Witech2 a takie maja w ASO wlasciwie tylko. No chyba ze dopiszesz sie na te grupowe retrofity ktore w czerwcu organizuje niegowic z gosciem z Wloch z Eurocompulsion (Warszawa, Wroclaw, Katowice). poczytaj sobie watek, moze sie jeszcze dopniesz, choc nie wiem czy nie jest juz lista zamknieta:
http://www.forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio/166437-_giulia_stelvio_acc_manetki_apple_car_play_race_mode_kamera_cofania_retrofit_etc_.html

u goscia graty sa taniej, wg ceny jaka podal na grupowa akcje chce EUR250.

U mnie próba aktywacji skończyła się niczym, mimo podwójnego huba USB. Okazało się, że moje radio nie ma modułu GPS/DAB i za cholerę nie idzie uruchomić CP/AA. Jak wiadomo wymiana radia raczej jest problematyczna, więc chyba muszę żyć bez CP/AA...

edit:
Tak sobie myślę teraz, że jeśli zamówię Mopar Connect, to muszą mi wymienić radio na takie, które ma GPS, bo jak inaczej będą w stanie sprawdzać położenie auta? Chyba to przedyskutuję w salonie i może to będzie droga do CP/AA.

Ostatnia edycja:
U mnie próba aktywacji skończyła się niczym, mimo podwójnego huba USB. Okazało się, że moje radio nie ma modułu GPS/DAB i za cholerę nie idzie uruchomić CP/AA. Jak wiadomo wymiana radia raczej jest problematyczna, więc chyba muszę żyć bez CP/AA...

edit:
Tak sobie myślę teraz, że jeśli zamówię Mopar Connect, to muszą mi wymienić radio na takie, które ma GPS, bo jak inaczej będą w stanie sprawdzać położenie auta? Chyba to przedyskutuję w salonie i może to będzie droga do CP/AA.

Dab nie ma nic wspólnego rozumiem ze nie posiadasz nawigacji.

CP było aktywowane Witechem w serwisie. Wszystko poszło bez błędów. W piątek, Lio robił to swoim sprzętem i już nie mógł tego aktywować. Nie pomógł drugi port USB. Twierdzi, że radio to golas i tyle.

CP było aktywowane Witechem w serwisie. Wszystko poszło bez błędów. W piątek, Lio robił to swoim sprzętem i już nie mógł tego aktywować. Nie pomógł drugi port USB. Twierdzi, że radio to golas i tyle.

ok u mnie radio nie golas a ikonka była nieaktywna cp wiec stad moje pytania.

za glosowane, nawet z kilku kont ;) ale jak na ilości niezbędne do przekonania google to nawet 1000 będzie wyglądał marnie ;p

"We'll make an announcement once this feature is available."
Czyli dyplomatycznie może za miesiąc, może za rok.

"We'll make an announcement once this feature is available."
Czyli dyplomatycznie może za miesiąc, może za rok.

dokładnie tak, ale podpisujcie, dodatkowe głosy moga tylko pomóc

Wygląda na to, że Google zaczął testować nowy wygląd Android Auto, który wspiera prawidłowo szerokie ekrany.
Użytkownik na reddicie r/AndroidAuto pochwalił się już nowym UI (jest to flaga po stronie serwera i póki co celują w Wielką Brytanię i telefony Samsunga).

pojawila sie wersja 4.4, zainstalowalem, rano sprawdze czy cos na pkus w kwestii szerokuego ekranu czy moze jakies inne featurezy dodali, choc mala szansa bo w revision history:

Bug fixes and other improvements

Ja zainstalowałem i nic ciekawego nie zaobserwowałem. Szerokiego ekranu tym bardziej...

Amortyzatory
Powrót