[Giulia] wynajem długoterminowy

No właśnie brakuje felg koniczynek i kolorowych zacisków
A konfiguracja.sztywna bez żadnych modyfikacji własnych

z jednej strony tak, ale jest wszystko to co potrzeba :) Wolę wziąć bez koniczynek a placić 1000zł miesięcznie mniej ;)

Ktoś może pamięta wycenę na Giulie QV 510KM? Coś poniżej 2900netto

Oferte na 280KM Stelvio/Giulie jeszcze można dostać odpowiednio 1970/1813netto

Ostatnia edycja:
Pamiętajcie, że we Floteo z ubezpieczeniem to 3330net/msc zamiast 2600 :D

Do tego trzeba im zapłacić o czym nigdzie nie piszą. Za Giulię Veloce chcieli 5k wynagrodzenia, za Q pewnie więcej.

Przy Q zakładałbym droższe ubezpieczenie niż 400/mc :D No ale jak ktoś sobie znajdzie korzystniejszą wersję niż to co oni proponują to oczywiście droga wolna :)

A co do Twoich wyliczeń leasingu to oczywiście płacisz więcej, ale po skończonym leasingu wyjdziesz na tym raczej korzystniej niż biorąc abo i oddając po 2-3 latach :D

Hej Jerro, rozmawiałeś może z kimś z tego floteo? Rzuciło mi się to kilka razy w oczy, ale jak zacząłem drążyć to odniosłem wrażenie że to jakaś firma krzak czy inni naciągacze. Jak to działa?
Ja rozmawiałem z floteo. Wynagrodzenie w wysokości 5k PLN to kwota netto. Ale pan słysząc mnie pierwszy raz w życiu zaproponował, że może przyjąć te 5k bez faktury. Oprócz tego dostałem wzór umowy w którym wyczytałem, że za brak dostarczenia skanu twardego dowodu panowie życzą sobie karę w wysokości 25% wartości pojazdu. Do tego z umowy wynika, że floteo jest pośrednikiem firmy Athlon z Warszawy.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

co do Twoich wyliczeń leasingu to oczywiście płacisz więcej, ale po skończonym leasingu wyjdziesz na tym raczej korzystniej niż biorąc abo i oddając po 2-3 latach
no niby troche tak, ale tez nie tak kolorowo - bo gdybym sprzedawal z firmy od razu to VAT i podatek duzo zabierze, gdybym kupil prywatnie i jezdzil dalej to nie odliczam nastepnego auta, poza tym jezdze 2.0 R4 a nie 2.9V6. no i do tego samemu trzeba sie bujac ze sprzedaza potem - pryzjmowac tych wszystkich ogladaczy/maruderow/wynajetych rzeczoznawcow - kupa czasu, benzyny spalonej, kazdy podepta autem a niekoniecznie kupi. - jest to jakis klopot ktory w wynajmie odpada.

Hej Jerro, rozmawiałeś może z kimś z tego floteo? Rzuciło mi się to kilka razy w oczy, ale jak zacząłem drążyć to odniosłem wrażenie że to jakaś firma krzak czy inni naciągacze. Jak to działa?

Floteo przygotowuje taka oferte, pobiera 5k prowizji i juz kontaktuje bezposrednio z dealerem.
Że tak naprawdę tak jak z stelvio 280KM za 1970netto nie każdy salon ma te oferty LeasePlan

Wolę jednak bezpośrednio to wziąć a 5k przepalić na RON98

- - - Updated - - -

Przy Q zakładałbym droższe ubezpieczenie niż 400/mc :D No ale jak ktoś sobie znajdzie korzystniejszą wersję niż to co oni proponują to oczywiście droga wolna :)

A co do Twoich wyliczeń leasingu to oczywiście płacisz więcej, ale po skończonym leasingu wyjdziesz na tym raczej korzystniej niż biorąc abo i oddając po 2-3 latach :D

przy klasycznym leasingu wyjdziesz na Giuli 280KM na pewno lepiej
ale przy racie ~3k netto za QV 510KM te samochod w 2lata straci na samej wartości dużo więcej od bazowej ceny 350-400k

w AUDI przy tej racie możesz liczyć na S3, może jakąś bieda wersje RS3
w BMW jeszcze gorzej

a jednak poza RS6, ta Giulia QV to jednak trochę taki mój dreamcar

no nie wiem
1813 PLN netto z ubezpieczeniem.
Ile musisz dostać za auto po 2 latach zeby było lepiej.
Koszt auta ok 180 tys
ubezpieczenie i serwis kolejne 10 tys w dwa lata.
Robi się lekko 190 tys.
sprzedasz takie auto za dwa lata za jakieś 145 tyś - wątpię

no nie wiem
1813 PLN netto z ubezpieczeniem.
Ile musisz dostać za auto po 2 latach zeby było lepiej.
Koszt auta ok 180 tys
ubezpieczenie i serwis kolejne 10 tys w dwa lata.
Robi się lekko 190 tys.
sprzedasz takie auto za dwa lata za jakieś 145 tyś - wątpię

Ale masz połowę odliczenia VAT i tarcze podatkowa od pełnej wartości a to daje w sumie 35-40k oszczędności na podatkach w 3lata

Że realnie samochód kosztuje się 150k
Po 3latach sprzedaż.go za 100k, że 3lata to tylko 50k + ubezpieczenia + serwis

Oferta na 1813zl netto mies jest na dość średnie wyposażenie ale pelna skóra i 280KM Q4

ale nie musisz bujać się ze sprzedażą.
Od rat tez odliczasz podatki.
wyposażenie - ma wszystko co potrzeba.
osobiście zmieniłbym kola kolor zacisków i jakieś może mało znaczące pierdoły.
oferta jest niezła-moim zdaniem

Czy musieliście płacić kaucję dla leaseplanu ( nie dla salonu ) przy wynajmie dt?

Ktoś tu mówił o kaucji 5k, ale ja miałem wniosek wysłany do LP na początku maja i nikt mnie o kaucję nie prosił.

Z tego co kojarzę kaucja jest indywidualna dla każdego w zależności od ceny auta, dochodów i tego jak długo firma działa. Np mój kolega, który bierze w LP Stingera ma spółkę, która od sieprnia działa i musi wpłacić równowartość 2 rat jako kaucję.

Też początkiem maja wysyłałem wniosek, zaraz po weekendzie majowym. Miałeś już jakiś kontakt ze strony LP?

Czy musieliście płacić kaucję dla leaseplanu ( nie dla salonu ) przy wynajmie dt?
My musieliśmy wpłacić kaucję w wysokości jednej raty. Ta zasada to trochę na rzut monetą - mamy firmę od 10 lat, stabilne obroty i dochody, których zresztą nikt nie weryfikował.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót