[Giulia] wynajem długoterminowy

W kwestii czasu oczekiwania na auto w LeasePlan.
Wniosek, na Stelvio stojące na placu lokalnego dealera, został przyjęty przez LeasePlan 26. lutego. Dziś w końcu odebraliśmy auto.

Ja wysłałem wniosek 1 marca, auto odebrałem wczoraj (tj. 12.04.2019) :)
Długo, ale oferta była taka, że można poczekac :)

ja wniosek zlozylem 08.03.19 w leasseplan 12.04 odesłałem umowę teraz czekam tylko na rejestracje samochodu. Przy okazji podczas rozmowy z babeczka z LP dowiedziałem się że dla grupy FCA wydają samochody na miękkich dowodach rejestracyjnych. Swoją drogą długo czekaliście na zarejestrowanie samochodu?

Mi jeszcze nie chcieli wydac na miekkim dowodzie, ale chyba sie cos nie wyrabiaja i to zmienili. Jezeli wydaja na miekkim to duzy plus - mniej czekania!!:)

Dobrze Ci się wydaje - oferta dotyczy wersji Super (Tkanina czarna/skóra techniczna) z dodatkami, a na zdjęciu jest Veloce (sportowe fotele i aluminium w środku) :D
P.S. Najtańsze Veloce bez żadnych dodatków kosztuje dziś cennikowo 200 tys.

Ktoś musiał się pomylić w jedną lub drugą stronę.
W ofercie jest wbite 200 KM ale jest też napęd AWD.

Byłem dzisiaj u dilera i usłyszałem taką samą ofertę, tyle, że na Veloce. Więc coś w tym jest :)

Tak jak podawał Lich sprzedawcy proponują 1800 netto.

Byłem podpytać u bydgoskiego dealera alfy, jak wyglądają sprawy po 1 kwietnia.
Aktualnie z Leaseplanu są promocyjne warunki na konkretny model z konkretnym wyposażeniem za 1813 zł netto (Veloce). Wybiera się tylko kolor z palety lakierów metalicznych i kolor wnętrza. Specyfikacja jest nawet wystawiona na otomoto: [link wycięty bo 10 postów]
Minus to brak takich konfiguracji u nich na stoku, więc wszystko do zamówienia.

Czy jest pięknie? Ja jeszcze nie wiem bo tylko usłyszałem taką propozycję i nie otrzymałem jeszcze szczegółowej oferty. Może się okazać, że 1800 samo Veloce a pakiety których i tak wymagają dodają X. Trzymam kciuki, żeby tak nie było :D

podpisałem, zapłaciłem wstepną zwrotną kaucję.
minusem jest produkcja bo nie mają na stocku.
1813 zl netto wraz z OC/AC i veloce posiada dodatkowo:

- 7" wyświetlacz TFTPLN 700,00
4WE - Łopatki w kolumnie kierownicy do zmiany biegów do skrzyni automatycznej PLN 1.400,00
Lakier metalizowany PLN 4.000,00
8EW - System Carplay/Android Auto PLN 1.500,00
8G2 - Alarm fabryczny PLN 2.200,00
8M4 - Pakiet Asystent kierowcy Plus PLN 5.800,00
8MK - Pakiet Convenience PLN 2.800,00
NH3 - Tempomat adaptacyjny – ACC PLN 5.200,00

wydaje mi sie ze dobry deal?

jakie parametry wynajmu ?
bez wpłaty, 24m , 20000 tys /rok ?

a u jakiego dilera kupowałeś i kiedy wstępną ofertę robiłeś.
Jeszcze w lutym czy już w kwietniu.

Kaucje wplacilem i podpisalem dwa tyg temu, dealer w bydgoszczy. Taka sama cena jak kolega wyzej 1813 z moim zdaniem niemalym wyposazeniem

Cześć wam,

Ile czekaliście na dokumenty po zaakceptowanym wniosku? Ja czekam już 2 tygodnie. Próbowałem się dodzwonić, ale bezskutecznie. Być może z powodu świąt...

Ostatnia edycja:
czyli znow wszystko od dealera zalezy? nadal to jest LeasePlan?

tu znowu sensowne ceny np.
https://reiskiauto.otomoto.pl/?q=alfa+romeo+najem&search[category_id]=&search[order]=created_at:desc

- - - Updated - - -

Tylko kaucja 5tys zwrotna przy odbiorze samochodu. Tak to dokladnoe jak napisales

Kaucję licz na straty, z tego co znajomi oddawali

Sprzątanie samochodu 300zl
Każda rysa na plastiku, skórze też parę stówek
Każda wgniotka, rysa na lakierze po parę stówek każda

Firmy detailingowe mają już nawet ofercie pakiet do oddawania samochodu premium w wynajmie by lśnił jak najbardziej jak nowy

Niekoniecznie lokalnego, bo nie każdy dealer oferuje alfa abonament.

czyli znow wszystko od dealera zalezy? nadal to jest LeasePlan?

tu znowu sensowne ceny np.
https://reiskiauto.otomoto.pl/?q=alfa+romeo+najem&search[category_id]=&search[order]=created_at:desc

- - - Updated - - -

Kaucję licz na straty, z tego co znajomi oddawali

Sprzątanie samochodu 300zl
Każda rysa na plastiku, skórze też parę stówek
Każda wgniotka, rysa na lakierze po parę stówek każda

Firmy detailingowe mają już nawet ofercie pakiet do oddawania samochodu premium w wynajmie by lśnił jak najbardziej jak nowy

Kaucja jest oddawana przy odbiorze samochodu a nie zwrotu.

Dodatkowo rysy poniżej 10cm nie są płatne, otrzymałem plik co jest akceptowalne a co nie, wgniecenia nie są liczone chyba ze są dwa mega blisko siebie.

Polecam przeczytać przewodnik zwrotu leaeseplan.
Wszystko co jest akceptowalne nie jest płatne, Twoi znajomi musieli oddawać samochody w dość złym stanie.

P.S ja własnie brałem u tego leaedera z linka ktorego wysłałeś :)
nie patrze że wpisali KM200, jest to błąd bo konfigurator jaki otrzymałem jest typowo pod veloce i taką też umowę podpisałem

Ostatnia edycja:
Rzeczywiście jest to promo 1813 netto na veloce 280km do produkcji

Wyposażenie ograniczone do specyfikacji.

DamnAlf jakie felgi pozwolili ci wybrać?

Rzeczywiście jest to promo 1813 netto na veloce 280km do produkcji

Wyposażenie ograniczone do specyfikacji.

DamnAlf jakie felgi pozwolili ci wybrać?

Niestety standardowe, nie dobieralem nic dodatkowego oprocz tego co bylo w konfiguracji wraz z wyposazeniem

No właśnie brakuje felg koniczynek i kolorowych zacisków
A konfiguracja.sztywna bez żadnych modyfikacji własnych

Amortyzatory
Powrót