Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ehh Czyli w zasadzie w wizerunku Alfy nie zmienia się nic. Świetny samochód dla kierowcy... jak działa![]()
jeden samochód ma problemy i azar od razu łapie temat!
To jest jakiś paradoks, cąły czas wrzucamy informację, że Alfa wygrała to czy tamto, Alfa została uznana za najlepszy samochód, Alfa bije na głowę konkurentów, itd.. Informacje te przechodzą bez echa a nagle jeden samochód ma problemy i azar od razu łapie temat!
Rozumiem, że ten ranking to coś wyssane z palca i nie poprawia wizerunku marki a jeden przypadek pogarsza?
https://www.whatcar.com/news/2018-what-car-reliability-survey/n17810...
niestety kazdy prawie uzytkownik giulii/stelvio tu na forum ma jakies problemy. z reguly drobiazgi ale jednak- nowe auta. z moim glownym (lusterka sie nie rozkladaly od razu i nigdy nie wracaly do zaprogramowanej pozycji) serwis walczyl przez 4 wizyty i 5 tygodni ( od pierwszych dni po odbiorze). android auto ma problemy z polaczeniem i od miesiecy serwis praktycznie nic nie zaproponowal, jest ticket ale zero odpowiedzi z wloch. klapa bagaznika opada jak auto stoi na podjezdzue lub jak wieje wiatr, ticket jest od maja (bo wymiana sprężyn nic nie dala) wlosi nie raczyli odpowiedziec. co jestem na serwisie to jakies kilka bledow kasuja, skad one sie biora? turbina zaczela gwizdac po paru tygodniach uzytkowania.ostatnio auto samo zahamowalo -aeb widzial chyba jakies duchy. w trybie D potrafi po dojedzie do skrzyzowania i wcisnieciu gazu nagle totalnie zwolnic - chyba cos nie bardzo w algorytmie skrzynii biegow cos sie gubi z kickdownem czy redukuje do 1?. imho auto jest jeszcze nie do konca dopracowane a serwis slaby( w bielsku) Włosi tez olewaja i nie wspieraja serwisu.
Nie jeden Proszę poczytaj sobie nawet na tym forum co się dzieje. Szczególnie jaka jazda była z Q że zdechła na amen i nikt nie wiedział o co chodzi.
I tak, każdy przypadek potknięcia Alfy to jak 100 potknięć w innej marce. Alfa musi przekonać do siebie nowych klientów bo zrobiła świetny samochód ale znowu się sypie. Musi walczyć z opinią auta awaryjnego szczególnie, że aspiruje do premium.
Całe szczęście, że naprawiają to na bieżąco jak np ostatnio prowadnice szyberdachu bądź nawet wstrzymują produkcję jak to było w przypadku płynu hamulcowego. Może dzięki temu w testach niezawodności w 5 lat będzie na jakimś godnym miejscu. Szkoda tylko, że takie akcje w ogóle się pojawiają.
Chcąc i szukając, znajdzie się dla każdego samochodu informację że "wygrał to czy tamto", dal Dustera czy Tipo itp. Nie o to chodzi. Oczywiście fajnie że są kategorie gdzie Alfa istnieje. Choć torowych za wiele nie ma (w zasadzie wcale) gdzie to słynne i dość subiektywne jednak "prowadzenie się", faktycznie przekładałoby się na czasy okrążeń w danej mocowo / segmentowo klasie.
Co do WhatCar to nie test, nie badanie zużycia auta, tylko _ankieta zadowolenia użytkowników_.
Tu na forum użytkownicy są zadowoleni całkiem, mimo że na palcach jednej ręki można zliczyć egzemplarze które nie zaznały wizyty w serwisie poza przeglądami corocznymi, czy wręcz tuż po zakupie auta (j.w.) , mimo marnowaniu czasu zgłoszenia i bycie królikami doświadczalnymi generalnie. Co w zasadzie już powinno dyskwalifikować pojazd czy markę, o i innych smaczkach AR nie wspominając. Ale zadowolenie z auta, to nie jest niezawodność.
No i to nie jest jeden przypadek to powyższe, co rusz takie przypadki są opisywane, ot niedawno Pertyn z zatrzymującym się Stelvio żeby daleko nie szukać, czy w ogóle załamujące przypadki tu z forum gdzie jest raptem -nastu(?) -dziesięciu(?) użytkowników i co rusz : a to aktualizacje w nowym aucie i pouczanie serwisów w tym względzie, a to : "przy najbliższej wizycie w aso zgłoszę jeszcze... " itp. , a to "ale serwis się zachował ładnie"(coś jak "mógł zabić a tylko pobił" tak ? a jak się ma niby zachować ???) ) Mam też co jakiś czas kontakt z pewną Q - no nie chcę dobijać...
I oczywiście, że takie informacje będą wyłapywane, sory, ale nie ma powodu dla ulgowego traktowania Alfy Romeo . Niby dlaczego ? bo dziadowała dziesiątki ostatnich lat miotając się między fiatem a oplem ? bo tania ? bo ładna ?
Aha, jest jeden sposób aby takie informacje się nie pojawiały : mogłyby po prostu się nie zdarzać.
Lub - wcześniej latami zapracować na lepszy wizerunek, wówczas te same zdarzenia byłyby interpretowane jako "oj, zdarzyła się wpadka" , a nie "no tak, Alfa Romeo, nic się nie zmieniło".
W UK czytam, że próbują łagodzić sytuację 5cio letnią gwarancją. To na pewno dobry ruch - vide Kia. Oj, do czego to doszło, do kopiowania skośnookich, no szkoda tylko ze nie od strony jakości.
bo musi się pozbyć łatki jazdy na lawecie.Nie rozumiem również podejścia, że Alfa musi się starać 100 razy bardziej.
Co to znaczy "jak to na początku". Kupuję samochód za ćwierć bani i to nie jakiś top of the top to chyba wypadałoby żeby nie robili ze mnie testera? Nie działa? ok zrobimy (może) update i tak aż wszystko naprawimy a ty się bujaj po serwisach. To jest żenujące że dzisiaj ludziom się wydaje, że to normalne że dostają bubel na początku bo przecież można drobić update. To nie gra na telefon to samochód za gruby hajs aspirujący do premium.Na początku jak to na początku były problemy z softem ale po kilku aktualizacjach praktycznie żadne problemy nie występują
bo musi się pozbyć łatki jazdy na lawecie.
Co to znaczy "jak to na początku". Kupuję samochód za ćwierć bani i to nie jakiś top of the top to chyba wypadałoby żeby nie robili ze mnie testera? Nie działa? ok zrobimy (może) update i tak aż wszystko naprawimy a ty się bujaj po serwisach. To jest żenujące że dzisiaj ludziom się wydaje, że to normalne że dostają bubel na początku bo przecież można drobić update. To nie gra na telefon to samochód za gruby hajs aspirujący do premium.
Dopiero teraz zmienili prowadnice w szyberdachu żeby nie stukało na wybojach. Po ponad roku. Wciąż są problemy z obiegiem klimatyzacji w nowych modelach. Update brak. Ja np już nie dostanę update wyłączania tego debilnego odjeżdżania fotela bo nie. Nawigacja jest gorsza niż w 159 Nie potrafi się wysłowić i gwarantuję wam że NIGDY nie będzie update tego. Jaja z czujnikami temperatury. Nie ma kampanii na to tylko jak się zje... to przyjedź to pomyślimy. Może coś silikonem się da jak w Stelvio. Wywaliło mi błąd ostatnio w skrzyni biegów. Pojechałem na serwis i śladu po tym nie ma. Mechanicy mówili że często błędy się nie zapisują. Weź to potem zdiagnozuj. To jest żenujące. Co z tego, że dwóm nic się nie zepsuło przez dziesiątki tysięcy jak kilku ma poważne problemy a reszta męczy się z pierdołami które w ogóle nie powinny się pojawić. Co ja mam znajomym mówić? Kłamać, że Alfa się nie psuje? W imię czego? Dobrego wizerunku? Jest chu... i żadne pudrowane testy gównoredakcji tego nie zmienią.
Nie zastanawia was ogromny spadek wartości Giulii?
Partner z roboty wczoraj kupił 2.0 200 z pierwszej reki z spadkiem wartosci ok 20000€ w ciagu poltorej roku.
W prawdzie na 17 kolach ale jest panorama, czujniki przod tyl, skorzane fotele podgrzewane, hak, przyciemnione szyby, reflektory biksenon, system H&K..
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kwota zakupu na fakturze 53000€
Wczoraj kupił za 35 tysięcy z 23 tysiącami przebiegu..
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk