[GTV] rogo Gietefałka

• Autor wątku Autor wątku rogo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
CO to za sklep?

CO to za sklep?

Sklepopon - mają piękną ofertę, twierdzą że są dystrybutorem opon które chciałem zamówić, próbowałem 2 razy - pierwszy we wrześniu pojawiła się oferta z fajną cenę więc zamówiłem, po chyba 2 dniach dostałem od nich telefon że niestety opony w tej cenie się skończyły i nie nogą zrealizować zamówienia ale mieli też propozycję że mogą specjalnie dla mnie załatwić ale cena sporo wyższa więc odmówiłem, napisałem reklamację, wymieniłem z nimi sporo maili, tłumaczyli się przepraszali, mieli się poprawić więc dałem im drugą szansę zamówiłem ponownie (cena była fajna choć trochę wyższa od tej we wrześniu) po czym sytuacja się powtórzyła - telefon ze sklepu że opony się skończyły itd., itp. tym razem nie chciało mi się z nimi dłużej gadać, robią jakieś ściemy, w dniu kiedy zamówiłem przez stronę sklepu mieli taką samą ofertę na Allegro, jakieś pół godziny przed ich telefonem była ciągle aktualna w ofercie mieli 1000szt. w tej cenie i 0 sprzedanych a podobno się skończyły... . Ciekawe jakby się tłumaczyli gdybym zamówił przez Allegro - tam można przynajmniej negatywem podziękować za takie ściemnianie.

CO to za sklep?

Sklepopon - mają piękną ofertę, twierdzą że są dystrybutorem opon które chciałem zamówić, próbowałem 2 razy - pierwszy we wrześniu pojawiła się oferta z fajną cenę więc zamówiłem, po chyba 2 dniach dostałem od nich telefon że niestety opony w tej cenie się skończyły i nie nogą zrealizować zamówienia ale mieli też propozycję że mogą specjalnie dla mnie załatwić ale cena sporo wyższa więc odmówiłem, napisałem reklamację, wymieniłem z nimi sporo maili, tłumaczyli się przepraszali, mieli się poprawić więc dałem im drugą szansę zamówiłem ponownie (cena była fajna choć trochę wyższa od tej we wrześniu) po czym sytuacja się powtórzyła - telefon ze sklepu że opony się skończyły itd., itp. tym razem nie chciało mi się z nimi dłużej gadać, robią jakieś ściemy, w dniu kiedy zamówiłem przez stronę sklepu mieli taką samą ofertę na Allegro, jakieś pół godziny przed ich telefonem była ciągle aktualna w ofercie mieli 1000szt. w tej cenie i 0 sprzedanych a podobno się skończyły... . Ciekawe jakby się tłumaczyli gdybym zamówił przez Allegro - tam można przynajmniej negatywem podziękować za takie ściemnianie.

Rozumiem, trochę słaba sytuacja.
Ja od kilku lat korzystam z oponeo i się jeszcze nigdy nie przejechałem.

Oponeo trochę odjechało z cenami przynajmniej na oponach które mnie interesowały

Z cyklu drobny drobiazg a cieszy - nowy zdejmowany panel ori radia

rozważam sprzedaż Gtv-ki więc gdyby ktoś był zainteresowany zakupem sensownego egzemplarza to zapraszam do kontaktu, auta nigdzie na razie nie wystawiam poza forum bo może zaraz mi przejdzie zwłaszcza jeśli nowy obiekt pożądania okaże się tylko chwilowym zauroczeniem :)

Ostatnia edycja:
Ładną masz tą rometkę, nie stać mnie :D Na Twoim miejscu chyba bym zamienił, jezeli ten sam silnik w zasadzie to tylko na Spidera :D

Ładną masz tą rometkę, nie stać mnie :D Na Twoim miejscu chyba bym zamienił, jezeli ten sam silnik w zasadzie to tylko na Spidera :D

Lesiu - Spider chodzi za mną od dawna, w tym roku przymierzałem się do kupienia jakiegoś do odratowania, najlepiej jednak żeby był w komplecie z Gtv :), w moją już sporo wpakowałem i ma potencjał więc ewentualne rozstanie będzie bolesne.
W temacie roztań w tym tygodniu odjechała nasza 147Ti była w super stanie pierwszy zainteresowany od razu ją zabrał zostało tylko pamiątkowe foto 147 z Gtvką

- - - Updated - - -

Lesiu - Spider chodzi za mną od dawna, w tym roku przymierzałem się do kupienia jakiegoś do odratowania, najlepiej jednak żeby był w komplecie z Gtv :), w moją już sporo wpakowałem i ma potencjał więc ewentualne rozstanie będzie bolesne.

- - - Updated - - -

Nie wyobrażam sobie czegoś takiego... To jest w sumie tak jakbyś miał hmm psa/kota/członka rodziny i w sumie on umiera ale rodzi ci sie nowy. Dużo bólu po stracie ale radość z nowego. Ahh emocje.
https://www.youtube.com/watch?v=25oiw2l-wkE

Ostatnia edycja:
Gtv odpoczywa snem zimowym tymczasem dokupiłem do kompletu Spidera Ph1 w dodatku z V6 pod maską ;)

IMG_20171230_232518.jpg IMG_20171230_232856.jpg IMG_20171230_233026_HDR.jpg IMG_20171230_233057_HDR.jpg

zima trzyma, Gtv ciągle śpi dla pocieszenia Spiderek w zasięgu wzroku ;)

IMGP8624.jpg IMGP8663-1.jpg

Piękny jest :D jaka skala?

Piękny jest :D jaka skala?

model całkiem spory skala 1:18 Maisto przeglądając kilka modeli 916 ten chyba najlepiej odwzorowuje oryginał, sporo szczegółów ma nawet siłowniki maski, kable zapłonowe, naklejki ostrzegawcze na przednim pasie, wszystkie emblematy w tym te na dekielkach felg które tak jak w oryginale są odlane w plastiku, w bagażniku na swoim miejscu jest zapas w pokrowcu :)

Ooo mega! Bardzo lubię tę firmę, miałem od nich pare fajnych modeli kiedyś.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

Alfa dzisiaj pierwszy raz w tym roku wyjechała na drogę po przedłużonym zimowym postoju :), najpierw trafiła do mechanika na wymianę filtra paliwa, napinacza paska wielorowkowego, dostała też nowy przekaźnik pompy paliwa, potem coroczny przegląd techniczny :)

Gtv.jpg

przy przebiegu 165904km Alfa dostała nowe wahacze przód TRW, nowe tuleje wahliwe tył 4szt., są też nowe tarcze i klocki hamulcowe na tył, trzeba tylko znaleźć trochę czasu na wymianę
IMG_20180703_175610.jpg IMGP9227.jpg IMGP9241.jpg

Udało Ci się kupić tuleje bez problemu?

Amortyzatory
Powrót