Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Oglądam zdjęcia kolektorów do 2.0 jtdm i nigdzie nie widzę tam podłączenia płynu chłodniczego, więc skąd niby ma przeciekać?
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
[MENTION=19198]Pablo[/MENTION] usuwałeś już te klapy w jakimś 2.0 ?
Tak da się ją wyjąć.Czy do wyjęcia kolektora w 2.0 jtdm trzeba zdemontować cały EGR z chłodniczką?
Kolektor blokuje mi się o metalowe rureczki przy EGRze.
Ps. czy da radę zdemontować puszkę odmy bez demontażu rozrusznika?
Nie mogę wyciągnąć dolnej rurki z miski.
Da się kolektor od 2,0 jakoś otworzyć do czyszczenia, tak żeby faktycznie porządnie go wyczyścić?
a co z łożyskowaniem tych klap, przez które ucieka ciśnienie doładowania?Proponuję sprawdzone i trwałe rozwiązanie - wzmocnioną konstrukcję klap w stosunku do oryginału.

miałem 1 i było git, teraz klapy fizycznie wywalone
Wywalało jakieś błędy skoro klapy sie nie ruszały? Przy jakim przebiegu był taki stan rzeczy?Ostatnio zakupiłem 2.0 i zrobiłem generalny przegląd silnika. Klapy były tak zasyfione, że po prostu nie były w stanie się ruszać, więc cała ich funkcjonalność poszła w las. Trudno mi powiedzieć, jak to wpływało na ew. moc Alfiny. Podejrzewam, że dużo zależało od tego w jakiej pozycji zostały unieruchomione. Niemniej jednak poszły do wycięcia.