[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Pewnie słychać łańcuszek rozrządu, nie ma co się przejmować ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Spalania stwierdzone przez kompueter czy dystrybutor?

Dystrybutor i komputer się potwierdzają wzajemnie i nie ma żadnych odchyleń. Dokładnie tyle ile pokazuje komputer, tyle wychodzi po wlaniu. Komputer daje inne wskazania, gdy jest majstrowanie przy oprogramowaniu lub założony Box.

Komputer. Nie badałem ale nie spodziewam się aby oszukiwał. W mieście jak jeżdżę semiagresywnie to mam pod 12. Jak normalnie z chwilami radości to 10-11.
Odnośnie spalania to mam taką obserwację, że samochód bardzo nie lubi delikatnego dodawania gazu (jak człowiek nieumiejętnie udaje tempomat). Aby silnik palił rozsądnie trzeba jeździć albo totalnie równo (zwaszcza pod górkę warto być już rozpędzonym docelowo i tempomat) a jak przyśpieszać, to stanowczo (ale bez szaleństw).

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Potwierdzam, silnik lubi dynamikę. Oszczędniejsze spalanie będziesz miał na trybie A.

Potwierdzam, silnik lubi dynamikę. Oszczędniejsze spalanie będziesz miał na trybie A.

No właśnie A w moim przypadku nic nie daje.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Komputer daje inne wskazania, gdy jest majstrowanie przy oprogramowaniu lub założony Box.

:edziahaha: co za ekspert ci to powiedział?
Prawdziwe wskazania komputera zależą tylko i wyłącznie od jego oprogramowania i tego czy producent chce nam powiedzieć prawde.
Masz giulie i nawet nie wiesz ze twój komp klamie. Maksymalnie pokaże ci chwilowe spalanie nie wieksze niż ile 15 litrow? Wiec w ciemno obstawiam ze giulia według kompa nie spali wiecej niz te 15 litrów,mimo ze auto cisniete po miescie wypije np. 20

Średniego nie liczy chyba zaczytując z ekranu tylko dzieląc litry z baku przez kilometry. To ze nie pokazuje powyżej 15 nie oznacza, ze komputer nagle nie wie ze spała 25 ;) myślisz ze działa jak pies, co schowa łeb za kubeł i myśli ze go nie widać ? ;)

Dokładnie tak myślę:D
I nie sądzę aby komputer liczył średnie spalanie tak jak napisałeś.
Jest ktos w giulii 2.0 komu średnie spalanie wyszło powyzej tych 15 litrów?:)

W alfie jestem w stanie uwierzyć we wszystko. W 156 po lifcie jak auto stoi to komp wcale tego nie liczy do spalania i efekt jest taki ze w miescie pali tyle co na trasie wedlug kompa

Ostatnia edycja:
Wraz ze zmianą cennika wzrosła cena Gulii dla biznesu do 130 tys zł.

W alfie jestem w stanie uwierzyć we wszystko. W 156 po lifcie jak auto stoi to komp wcale tego nie liczy do spalania i efekt jest taki ze w miescie pali tyle co na trasie wedlug kompa

Oczywiście, że liczy.
Odpal samochód, wykasuj średnie spalanie na Trip A lub B i patrz jak pięknie szybuje w górę, a samochód stoi :)

W 159 też nie pokazuje chwilowego na postoju, a średnie rośnie.

W tym roku będzie historyczna chwila w której [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo będzie miała rekord sprzedaży w USA ;)

W Antyradio była dziś informacja, że w przyszłym roku będzie dostępna przy rejestracji mniejsza tablica dla samochodów, które nie mają wystarczającego miejsca na standardową, np. auta z USA. Ciekawe, czy do Alfy będzie można taką wybrać.

Dziś sprawdziłem te "amerykańskie" które można zamówić dziś - do Alfy nie pasuje rozmiar(za duża).

Ja piszę o dostępnych dziś. Szerokość 340 mm x 240 mm wysokość.

Ostatnia edycja:
Wg Samar w top 30 modeli premium nie ma żadnej Alfy. Są za to BMW3, Mercedes C, AudiA4 i Volvo S60.
BMW 3 ze 1539 szt ma wzrost sprzedaży chyba z 50%.

Wg Samar w top 30 modeli premium nie ma żadnej Alfy. Są za to BMW3, Mercedes C, AudiA4 i Volvo S60.
BMW 3 ze 1539 szt ma wzrost sprzedaży chyba z 50%.

Polski rynek tak? Nie dziwi to, bo w świadomości Polaków alfa nie uchodzi za synonim prestiżu a jesteśmy wciąż oczarowani niemieckimi produktami. Inaczej ma się sprawa na bardziej świadomych rynkach.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Polski rynek tak? Nie dziwi to, bo w świadomości Polaków alfa nie uchodzi za synonim prestiżu a jesteśmy wciąż oczarowani niemieckimi produktami. Inaczej ma się sprawa na bardziej świadomych rynkach.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

W małych miastach zgoda, ale na na dzień dzisiejszy one nie są klientelą. W dużych miastach powyżej miliona [notranslate]Alfa[/notranslate] jest rozważana na tym samym poziomie co BMW czy Mercedes. Nowa [notranslate]Alfa[/notranslate] nie 156 czy 159

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk

Amortyzatory
Powrót