Stefan9952
Nowy
A jakąś konkretną wersje? Wentylowane? Ile jeździsz już na nich i jaki masz styl jazdy?
Ja mam Alfe 2.4 200km , średnica tarcz 330mm, zrobiłem już parę tysięcy na nich i jak na razie spokój nic nie piszczy nic nie bije
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A jakąś konkretną wersje? Wentylowane? Ile jeździsz już na nich i jaki masz styl jazdy?
Jak masz 300zł na jedną tarcze to weź zimmerman sport jeśli chcesz nawiercane. Z tego co pamietam to Bozarto to praktycznie Mikody.
Za te pieniądze bierz gladkie Zimmermany, a resztę dołóż do bardzo dobrych klocków np. Galfery. I zestaw malina. Jeżdżę na Zimmermanach (gladkich, wierconych) od 2007 roku i złego słowa na te tarcze nie powiem.
Do normalnej jazdy gladkie tarcze wystarczą w zupełności.
Pozdrawiam
Ja mam trochę ciężką nogę.
A ktoś coś powie na temat bozarto/mikody, jak się spisuję etc.?
Śmiało bierz Textar na przód, na tył może być TRW. Tak wychodzi najkorzystniej.
szybkie pytanko - dostałem wycene z autosklepu24:
tarcze przód
TRW - 412 zł/kpl
TEXTAR - 323 zł/kpl
klocki przód
ORYGINAŁ - 227 zł/kpl
TRW - 174 zł/kpl
TEXTAR - 170 zł/kpl
tarcze tył
TRW - 224 zł/kpl
TEXTAR - 312 zł/kpl
klocki tył
ORYGINAŁ - 152 zł/kpl
TRW - 132 zł/kpl
TEXTAR - 102 zł/kpl
Tak też textar czy trw ? co byscie brali ?
Szczerze.... Slabo... Wybrałeś tarcze wiercone, po co..? Nie wiem. Nie masz 300 koni, do tego zwykly zacisk.Dobra Padł mój wybór na:
http://www.brakeparts.pl/2006-2010-/7587-tarcze-hamulcowe-zimmermann-sport-coatz-110-2212-52.html
+
http://www.brakeparts.pl/2005-2008-turbo-diesel/197-klocki-hamulcowe-zimmermann-24339-200-1.html
Czy ten zestaw pasuje do siebie? Mam nadzieje, że nie będzie żadnych pisków i klocki nie zeżrą tarcz.
Autko to [notranslate]Alfa[/notranslate] 159 1.9 150KM średnica tarcz 305mm
Dziurki niepotrzebne (w 300 koniach też) , ale nie dołuj kolegi, raczej porządny zestaw.
A piszczenie to raczej nie od pary klocek-tarcza zależy, sporo już przerobiłem i reguły nie ma, bardziej od montażu. Tu Galfery mają spory plus bo dają nakładki antywibracyjne w komplecie. Ale może Zimmerman też. Zrersztą piszczeć bardziej lubią w zaciskach Brembo.