[159] Klocki i tarcze

A widzisz:)
Ja mam 330 i u mnie cisza:))
Dziś trasa z Bieszczad do Poznania i kilka sytuacji gdzie musiałem mocno hamować i grają razem z Zimmermanami bardzo dobrze.
Co do piszczenia u Ciebie, to raczej bardziej złożony temat:)

Wiem wiem :) Poprzednie ATE początkowo były jeszcze gorsze, bo oprócz piszczenia, występowało ciągłe tarcie ;)
Jutro spróbuję je trochę dotrzeć :)

Wiem wiem :) Poprzednie ATE początkowo były jeszcze gorsze, bo oprócz piszczenia, występowało ciągłe tarcie ;)
Jutro spróbuję je trochę dotrzeć :)
Podetnij klocek, tzn. zeszlifuj go, może to pomoże.
Ew. Podjedz do Patryczosa, niech odprawi swoje czary mary, bo u Niego nie piszczy:)

Podetnij klocek, tzn. zeszlifuj go, może to pomoże.
Ew. Podjedz do Patryczosa, niech odprawi swoje czary mary, bo u Niego nie piszczy:)

Ciskam porządnie na mieście, było katowanie na autostradzie (600 km), ciągle to samo :D
W weekend szlifierka :)

Ciskam porządnie na mieście, było katowanie na autostradzie (600 km), ciągle to samo :D
W weekend szlifierka :)
Puk puk.
Kto tam?
To ja Twoje nowe brymbo 330[emoji3]

Nie chce zapeszać, ale raczej taki będzie finał[emoji6]
Co innego gdybyś był z Wolsztyna, oni tam lubią ciuchcie i raczej nikt uwagi na piski by nie zwracał:)

A tak poważnie, szlifierka, kup podkładki antywibracyjne (bo już nie pamiętam czy tam są w komplecie, ale chyba nie) no i dużo szczęścia życzę:)

U mnie sie już ułożyły i hamują naprawdę fajnie. To nie Galfer, wiadomo, ale trzymają dobry poziom.

Na zimę mam felgi 16-tki, więc duże brembo jeszcze nie teraz :)
Gdzie dostanę te podkładki?
Same klocki naprawdę przyzwoite i mało pylą (przynajmniej w porównaniu do ATE nie ceramic).

Na zimę mam felgi 16-tki, więc duże brembo jeszcze nie teraz :)
Gdzie dostanę te podkładki?
Same klocki naprawdę przyzwoite i mało pylą (przynajmniej w porównaniu do ATE nie ceramic).
Podkladki dostaniesz na brakes.pl

Panowie, czy te klocki to już śmieć?

409.jpg

410.jpg

U mnie zestaw:
Przód tarcze Brembo max ,klocki ate
Tył: tarcze Brembo max, klocki ferrodo premier.
Na przednich tarczach dużo rowków ( jak na płycie winylowej) ale jeszcze za dużo złego się nie dzieje , z tylu tarcza ewidentne krzywa, bije przy hamowaniu.
Sprobuje zebrać i przetoczyć, zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak nic to niestety wszystko wyleci. Ogólnie jestem wkurzony. Zestaw raczej w miarę ale spisał się słabo. Przebieg ok 8 tys. Jazda bardzo dynamiczna, często autostradowa ale hamowań z 200 do 0 nigdy nie było. Przejazdów przez kałuże też. Ogólnie zawiodłem się.

Nie wiem jak w 159, ale w 156 zaciski z tyłu potrafiły nie wiedzieć czemu na skos prowadzić wewnętrzny klocek (może przez to że te auta głownie przodem hamują), czy w ogóle nim przycierać - przegrzanie i różne cuda możliwe. Bo żeby pogiąć tylną tarczę to raczej jakaś inna przyczyna musi być - coś przy montażu nie tak? niesprawny zacisk ? czy wadliwa (podróbka?) tarcza, nie wiem.

A co do rowków to że tak zapytam - w czym przeszkadzają bo nie bardzo rozumiem ? jak klocek dopasowany do nich to powierzchnia styku się zgadza. O ile grubość tarczy zachowana minimalna oczywiście.

Jakie polecacie tarcze + klocki na przód w cenie ok 300zł za jedną tarcze ??

Nie wiem jak w 159, ale w 156 zaciski z tyłu potrafiły nie wiedzieć czemu na skos prowadzić wewnętrzny klocek (może przez to że te auta głownie przodem hamują), czy w ogóle nim przycierać - przegrzanie i różne cuda możliwe. Bo żeby pogiąć tylną tarczę to raczej jakaś inna przyczyna musi być - coś przy montażu nie tak? niesprawny zacisk ? czy wadliwa (podróbka?) tarcza, nie wiem. .

W 156/147 w tylnych jarzmach były dwa rodzaje prowadnic. Gładkie oraz takie gdzie na jednej prowadnicy był gumowy kapturek, przez co ta prowadnica lubiła się blokować i możliwe, że to powodowało, że zacisk nierówno się układał.

Ja nad tarczami MIKODA się zastanawiam... Jak te co mam przytoczę i dalej będą biły to MIKODY kupię.

Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka

Jeśli po przetoczeniu nadal będzie bicie, to nie tarcze.

Amortyzatory
Powrót