[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Widzisz inne racjonalne wytłumaczenie tej oferty?;)
Nie widzę, i nie bardzo wiem, dlaczego RL miałoby mieć lepszą ofertę wynajmu od FCA Bank Leasing, który wymaga min. 10% wpłaty wstępnej i umowy na min. 2 lata, a oni mają większe możliwości wprowadzenia takiego auta do ponownej sprzedaży po zakończeniu wynajmu. Taka oferta oznacza miesięczny koszt użytkowania nowego auta na poziomie 0,76% i do tego ubezpieczenie gratis. To jest zbyt piękne, żeby podpisywać taką umowę bez czytania tego, co jest zapisane drobnym druczkiem :)

Ja widzę. Po prostu skasują cię po zakończeniu umowy za wszelkie prawdziwe i wydumane wady lakiernicze, rysy ect.
Pewna niemiecka firma która ma bardzo popularny leasing/najem - tak właśnie robi.

Wyskoczysz z dodatkowych 10-20 tys, to się przekonasz.

Ale co ja tam wiem ... w końcu tu specjaliści od leasingów i najmów zamienili już ten wątek w zupełnie coś innego. Na pewno wiedzą lepiej.
Spiskowa teoria.

Spółka RL zaraz nie będzie istnieć więc nawet nie wiem jaka w praktyce szansa skorzystać z tej oferty nawet jeśli nie ma błędów.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Jak kogoś stać na 200k to go nie interesuje czy to będzie 210k czy 190k. Tym bardziej jak jest na poziomie. Chyba, że kupuje ponad stan.

Czyli jak sprzedawca sam zaproponuje Ci rabat to go odrzucisz żeby pomyślał że ma do czynienia z człowiekiem na poziomie?

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Nie. Czyli jak nie zaproponuje, to kupi i za 210 i tak samo spokojnie będzie spać, na nic i tak nie zabraknie i nie będzie dumać cobybyłogdyby.

Nie widzę, i nie bardzo wiem, dlaczego RL miałoby mieć lepszą ofertę wynajmu od FCA Bank Leasing, który wymaga min. 10% wpłaty wstępnej i umowy na min. 2 lata, a oni mają większe możliwości wprowadzenia takiego auta do ponownej sprzedaży po zakończeniu wynajmu. Taka oferta oznacza miesięczny koszt użytkowania nowego auta na poziomie 0,76% i do tego ubezpieczenie gratis. To jest zbyt piękne, żeby podpisywać taką umowę bez czytania tego, co jest zapisane drobnym druczkiem :)
Nie 0,76% a 0,99% bo to wersja z rabatem biznes i kosztuje 124,900 brutto, cennikowo jakieś 161 brutto.
Jednak i tak jest to baaaardzo atrakcyjna oferta dlatego chciałbym poznać szczegóły.
A dlaczego FCA ma mieć lepsze warunki? Mają promocyjne oferty jak kredyt 0% na Giulie ale ich standardowe oferty są drogie.
A dlaczego miałbym płacić za rysy czy wgniecenia skoro auto jest ubezpieczone?
A może RL chce zostawić PKO trochę niekorzystnych ofert:D

Nie 0,76% a 0,99% bo to wersja z rabatem biznes i kosztuje 124,900 brutto, cennikowo jakieś 161 brutto.
Domyślam się o jakie auto chodzi w tej ofercie, ale informacja o cenie netto tego auta jest nierzetelna. Albo RL oferuje usługę wynajmu nowych aut, albo prowadzi wypożyczalnie samochodów. Sądzisz, że jeśli przyjdę do nich z ofertą od dealera na zakup auta jakie mnie interesuje w cenie netto 130 tys. (brutto 160 tys.) to zaoferują mi usługę wynajmu tego auta na rok za 1220 zł miesięcznie i dołożą ubezpieczenie gratis? :D A właśnie w taki sposób jest prezentowana oferta wynajmu długoterminowego w RL.

Zamiast dywagować ktoś kto jest zainteresowany ofertą mógłby chociaż zadzwonić na infolinię albo odwiedzić placówkę i samemu zweryfikować wątpliwą rzetelność tych kosztów. Nikt tu nie jest wróżką i nie wie co jeszcze siedzi w tej ofercie.
Natomiast wiem, że RL mają bardzo duże upusty na auta różnych marek, ale jednocześnie mają też rynek zbytu i wypracowany model sprzedaży samochodów po wynajmie czy leasingu.

Edit. Ofertę dostałem przez telefon, na stronie RL są numery i formatka do zapytań.

Ostatnia edycja:
Zamiast dywagować ktoś kto jest zainteresowany ofertą mógłby chociaż zadzwonić na infolinię albo odwiedzić placówkę i samemu zweryfikować wątpliwą rzetelność tych kosztów. Nikt tu nie jest wróżką i nie wie co jeszcze siedzi w tej ofercie.
Natomiast wiem, że RL mają bardzo duże upusty na auta różnych marek, ale jednocześnie mają też rynek zbytu i wypracowany model sprzedaży samochodów po wynajmie czy leasingu.
Ty wrzuciles ta ofertę na forum I wczoraj prosiłem o kontakt do osoby od której masz ofertę.

Zadzwoniłem i powiedzieli że mi giuli nie wynajmą bo by rata musiała być 2000 pln :)

czemu uważasz, że w życiu nie będę ich miał, chłopcze?
W ogóle... reklamujesz się insignią OPC ale masz też trzy alfy i całym tym garażem jeżdzisz regularnie.. Czy może jedna osoba jeżdzić regularnie czterema samochodami?
Intrygujące, chłopcze.

Lepiej pokaż Lexusa, KRS :D

W temacie - na ex. left lane nadal nie ma sprzedaży za marzec, ma ktoś już może z innych źródeł? A może żadnej nie sprzedali, bo Alfa tonie, a klienta docelowego nie ma :D

Zamiast dywagować ktoś kto jest zainteresowany ofertą mógłby chociaż zadzwonić na infolinię albo odwiedzić placówkę i samemu zweryfikować wątpliwą rzetelność tych kosztów.
Mnie mówili, że nie mają Giuli w tej chwili na wynajem (niby mieli, ale zdjęli ofertę i nie wie dlaczego). Za taką cenę to Focusa albo Gofla się dostanie...

Lepiej pokaż Lexusa, KRS :D

W temacie - na ex. left lane nadal nie ma sprzedaży za marzec, ma ktoś już może z innych źródeł? A może żadnej nie sprzedali, bo Alfa tonie, a klienta docelowego nie ma :D

Bylo o sprzedaży, tylko panowie znów burdel zrobili.. [MENTION=114]Belfer[/MENTION] masz trochę czasu? Weź ich powysyłaj w końcu na urlopy..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Bylo o sprzedaży, tylko panowie znów burdel zrobili.. [MENTION=114]Belfer[/MENTION] masz trochę czasu? Weź ich powysyłaj w końcu na urlopy..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wysłać na urlopy:) Hmm. To tak, jak bym reżyser Mody na sukces miał znów uśmiercić kilku głównych aktorów:) To i tak wątek mało konkretny od zarania dziejów.
Inne w dziale Giulia/Stelvio są bardziej pod lupą i tam można dowiedzieć się dużo i na temat. Mimo to proszę grzecznie o wstrzymanie się od prywatnych wycieczek i swoich przemyśleń nie związanych z Giulią

Dzisiaj znowu widzialem jedna w drodze do pracy. Tym razem czerwona. Te swiatla do jazdy dziennej wygladaja groznie!

Ostatnia edycja:
Coś odnośnie planów sprzedaży AR o które taka debata była ;)
Marchionne ogłosił, że w tym roku planuje wyprodukować 230.000 pojazdów we Włoszech (Alfa Romeo i Maserati). Maserati założono plan na ten rok około 50.000 sztuk. Alfa ma wyprodukować:
Mito i 4C około 20.000 aut, 50.000 Giulietta i 110.000 Giulia i Stelvio.
Następna dobra wiadomość to zamówienia na Stelvio, które osiągnęły w tej chwili już ponad 10 tyś sztuk tylko na Europę.

http://motori.ilmessaggero.it/economia/alfa_giulia_stelvio_cassino-2407708.html

Stelvio powinno zaistnieć na rynkach, niech tylko tą zenującą kamerę cofania wymienią na lepszą:) No ale Włosi... zawsze coś nie teges:))
Ilość Giulii io Stelvio bardzo ambitna: moim zdaniem realnie będzie to znacznie mniej, może 50 do 60 tysięcy ale zobaczymy.

Amortyzatory
Powrót