• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[75] 75 ex Nurburgring

Jak masz ładną obudowę filtra powietrza z napisem ALFA ROMEO, to bym wziął :D. I prowadnice kabli zapłonowych, ale one są zazwyczaj rozwalone, więc sobie nie robię nadziei... :)

Zrobię jakąś inwentaryzację i dam znać.

Ale ja wcale nie mam zaparcia... ;P

Wytłumacz to mojej dziewczynie, rodzicom i wszystkim w koło. To jest choroba, której nie potrafię powstrzymać i jak tylko zobaczę ciekawą 75 - pragnę ją mieć ;-)

[MENTION=8766]radosuaf[/MENTION] - jakieś pierdółki spod maski też Cię interesują? Pewnie będę zmieniał sterowanie, bo kupiłem do turbo sterownik standalone ale się nie doczekała.
No i super[emoji1]

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Pierwsza przejażdżka za mną - nie jest dobrze, choć motor wydaje się dość żwawy. Hamulce do dupy, nie ma ręcznego, podsufitka wisi jak rękaw czarodzieja, nie mogę podnieść maski, szpachla pęka tu i tam, lakier słaby (delikatnie mówiąc). Na domiar złego wał napędowy wpada w wibracje mimo że łączniki ponoć były wymieniane (zagłusza pracę silnika ;-)). [MENTION=8766]radosuaf[/MENTION] - jak sobie z tym poradziłeś? Bo pamiętam, że miałeś podobny problem swego czasu.

Patrząc z perspektywy tego wehikułu na moją M-kę - jest między nimi przepaść pod każdym względem. Ale nie taki był cel tego zakupu żeby się onanizować nad nim w garażu. Zrobię najpoważniejsze usterki, wstawię klatkę i będziem jeździć aż koła odpadną ;-)

Ostatnia edycja:
ciekawe autko, wymaga pracy ale potencjał na torówkę jest.
Zobaczymy co się uda z felg wyczarować, całkiem przyzwoite wnętrze! [MENTION=49]bimsky[/MENTION] czekam na PW :-)

ciekawe autko, wymaga pracy ale potencjał na torówkę jest.
Zobaczymy co się uda z felg wyczarować, całkiem przyzwoite wnętrze! [MENTION=49]bimsky[/MENTION] czekam na PW :-)

Dzieki, cos z tego sie wyczaruje ;p

Prośba do wlascicieli twin sparków (@radosuaf, [MENTION=33049]_em[/MENTION] ?) - potrzebuje fotki pompy hamulcowej i korektora hamulców, mam bałagan w połączeniu przewodów hamulcowych na wyjściu z pompy. Chcialbym sprawdzic czy przypadkiem nie mam złej pompy hamulcowej - w v6 wygląda to zupełnie inaczej a hamulce przecież identyczne

Ostatnia edycja:
197.jpg

Chyba jedne z ładniejszych kół do 75 w rozmiarze 15, moim zdaniem

Nadal potrzebuję zdjęcia pompy hamulcowej i korektora... :P [MENTION=8766]radosuaf[/MENTION] ?

Koła faktycznie są niezłe do tej budy. Okoliczności przyrody sprawiają wrażenie, że 75 porzuciłeś w krzakach. Porzuciłeś ją?

Dzieki, cos z tego sie wyczaruje ;p

Prośba do wlascicieli twin sparków (@radosuaf, [MENTION=33049]_em[/MENTION] ?) - potrzebuje fotki pompy hamulcowej i korektora hamulców, mam bałagan w połączeniu przewodów hamulcowych na wyjściu z pompy. Chcialbym sprawdzic czy przypadkiem nie mam złej pompy hamulcowej - w v6 wygląda to zupełnie inaczej a hamulce przecież identyczne

Nie mam samochodu pod ręką, niestety (zima jest :D)... Jak temat będzie pilny, to mogę jakoś skołować fotki.

Koła faktycznie są niezłe do tej budy. Okoliczności przyrody sprawiają wrażenie, że 75 porzuciłeś w krzakach. Porzuciłeś ją?

Mam nieogrodzoną działkę jeszcze i może tak to wyglądać. :P Nie porzuciłem, jest zima i taka aura panuje.

Nie mam samochodu pod ręką, niestety (zima jest )... Jak temat będzie pilny, to mogę jakoś skołować fotki.

Wiadomo, że im szybciej będę miał fotkę tym szybciej dojdę do ładu z tym wozem. Do ewentualnej wymiany na szczęście nie trzeba wpełzać pod spód ;-)

Na tej fotce nie wygląda źle ta 75... Bym powiedział nawet że wygląda "zdrowo". Pozory mylą? Ruda tańczy w "usual places"?

Na tej fotce nie wygląda źle ta 75... Bym powiedział nawet że wygląda "zdrowo". Pozory mylą? Ruda tańczy w "usual places"?

Tylko z daleka wygląda nieźle. Z bliska już tak fajnie nie jest. Zdążyłem wyczaić rudą w narożnikach bagażnika, wnęce na koło zapasowe, podłoga pod nogami kierowcy ma dziurę już ;-) podszybie ktoś uszczelniał chyba pianką montażową więc pewnie też przegnite. Nie wiem jak progi, bo skryte są pod plastiksami. Samochód miał strzała w tym prawdopodobnie - źle naprawiony zderzak. Co jeszcze się ujawni w międzyczasie zobaczymy :D

Szybka akcja - chce ktoś odkupić tego twin sparka? Bez wnętrza, z częściami do naprawy strony mechanicznej, na zwykłych felgach stalowych. Poważnie zainteresowanych zapraszam na priv. Mój detektor męczydup zignoruje wszystkich potencjalnych zawracaczy głowy. Cena 3500. Mogę dorzucić zderzaki z włókna szklanego i klatkę sparco. Nie mam ciśnienia, wystarczy wizja poskładanej v6 ;-)

Miała być 24v. Nie będzie. ;-) Przynajmniej na razie, dopóki nie zacznę zarabiać więcej co by sobie dodatkowe koszty przekładki rozbić 'po kątach'.

12v po wystrojeniu jedzie do nowego właściciela, czas zbierać zabawki na szybki montaż kolejnej:

168.jpg

Czekam czekam :D co to bedzie na ITD w tym roku

Amortyzatory
Powrót