• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[75] 75 ex Nurburgring

Alfa wciąż uziemiona, niestety, z braku czasu i z powodu diametralnie innych priorytetów ostatnimi czasy. Stoi sobie biedaczka i czeka na to aż coś się zmieni:

445.jpg

A to wszystko z kilku powodów. Jednym, prawie że najważniejszym, jest przeprowadzka na 'swoje'. Ze swoją mgłą, garażem i całą resztą uciech z tym związanych:

446.jpg

takich jak saab na biopaliwa:

447.jpg

Sezon przepadł, ale na rok 2017 powinno się coś ruszyć ;-)

Uch, mała aktualizacja: wpadło kilka różnych felg pod strzechę i jedna większa zmiana, ale w związku z tym że jest ciemno - jakieś fotki dopiero jutro ;-)

Przyjechał 'śmietnik' do tegorocznych zabaw na torze ;-)
137.jpg

Mogę w spokoju składać M-kę.

Wygląda całkiem ładnie :). Jak będziesz wybebeszał, to chętnie przyjmę jakieś brakujące u mnie pierdółki :D.

Wygląda całkiem ładnie :). Jak będziesz wybebeszał, to chętnie przyjmę jakieś brakujące u mnie pierdółki :D.

Na przykład? :P Wnętrze już mam 'rozdysponowane', ewentualnie wykładziny bagażnika nie są mi potrzebne albo jakieś pierdoły z zewnątrz - zderzaki zakładam z włókna szklanego.

Ewentualnie mogę osprzedać koła, bo jak na moje są za małe a wpadły mi ostatnio dwa komplety fajnych 15.

Jeśli zderzaki są całe, to chyba wziąłbym oba. Wersja bez spryskiwaczy?

No i szukam takiej pierdółki jak "kulka" od korbki do szyb z tyłu ;).

Jeśli zderzaki są całe, to chyba wziąłbym oba. Wersja bez spryskiwaczy?

No i szukam takiej pierdółki jak "kulka" od korbki do szyb z tyłu .

Wyglądają na całe, ale jeszcze nie miałem czasu się im przyjrzeć, bo samochód dojechał do mnie po 20 a było kur*sko zimno, aż mnie łapska rozbolały :P Dzisiaj po pracy rzucę okiem co tam w trawie piszczy.

bimsky skąd ty bierzesz te autka? Ja przeglądam ogłoszenia i nie widzę żadnej 75.

Spontaniczna akcja, bardzo. Samochód przez chwilę wisiał na jednej z grup na fejsbuku (dopóki moderator nie skasował ogłoszenia), ale udało mi się nawiązać kontakt z poprzednim właścicielem ;-)

Bajdełej - miałem na sprzedaż 1.8 turbo w stanie 'do remontu' (dość kompletna poza osprzętem silnika) i jak zwykle pełno zawracaczy dupy z forum i nie tylko, i aż jedna konkretna osoba. Samochód pojedzie na wiosnę do Poznania ;-)

Podaj na priv jaka to wersja i ile Cię kosztowała.
Przyznam że czasem przeglądam jakieś oferty jednak jeśli miałbym kupować to jestem ustosunkowany już w 100% na 2.0 TS z racji znajomości silnika i jedyne co mnie odstrasza to rdza, z mechaniką sobie poradzę, chyba że ktoś obeznany w 75 by odradził bo koszt za duży jednak jak wspomniałeś 75 wyrwać to trzeba się rozglądać i wiedzieć gdzie szukać, mi by świetnie siadła ta czarna co była 1-2 lata temu za 4-5 klocków ale wtedy nie miałem kasy bo robiłem 155, teraz chętnie bym przytulił RWD dla funu.

Podaj na priv jaka to wersja i ile Cię kosztowała.
Przyznam że czasem przeglądam jakieś oferty jednak jeśli miałbym kupować to jestem ustosunkowany już w 100% na 2.0 TS z racji znajomości silnika i jedyne co mnie odstrasza to rdza, z mechaniką sobie poradzę, chyba że ktoś obeznany w 75 by odradził bo koszt za duży jednak jak wspomniałeś 75 wyrwać to trzeba się rozglądać i wiedzieć gdzie szukać, mi by świetnie siadła ta czarna co była 1-2 lata temu za 4-5 klocków ale wtedy nie miałem kasy bo robiłem 155, teraz chętnie bym przytulił RWD dla funu.

Numerata z kiblem w papierach i zardzewiałą budą ;-) Na razie wiem tylko tyle, że silnik odpala i da się tym przeparkować, że pedał hamulca wpada w podłogę i prawdopodobnie tylne zaciski wymagają regulacji bo ręczny też jest za luźny.

Rok temu rozglądałem się za 75, a że nie nic nie znalazłem (może słabo szukałem), kupiłem sobie motor w przypływie jak to mówi moja żona kryzysu wieku średniego - jednak chyba za stary się zrobiłem na motocykl, więc gdzieś po głowie chodzi 75 lub ostatnio myślałem nad mazda RX8.

Ogólnie bimsky to trochę Ci zazdroszczę twojego zaparcia ;)

Ogólnie bimsky to trochę Ci zazdroszczę twojego zaparcia

Ale ja wcale nie mam zaparcia... ;P

Wytłumacz to mojej dziewczynie, rodzicom i wszystkim w koło. To jest choroba, której nie potrafię powstrzymać i jak tylko zobaczę ciekawą 75 - pragnę ją mieć ;-)

[MENTION=8766]radosuaf[/MENTION] - jakieś pierdółki spod maski też Cię interesują? Pewnie będę zmieniał sterowanie, bo kupiłem do turbo sterownik standalone ale się nie doczekała.

Amortyzatory
Powrót