• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[155] 155 by edhel

nieee tu cos bylo wyłamane, ale nie powiem co bo nie widziałam. Wiem tylko ze kuzyn przełożył coś z dołu na góre i sie troszeczke poprawiło, ale i tak jest ujowo.on chyba nie umie mi tlumaczyc :P

zły mechanizm kupiłaś. Nie wiem czy przypadkiem 16v nie ma linki bo widziałem kiedyś coś takiego ale nie wiem czy to jaka samoróbka nie była.

jak nie masz linek to problem nie leży w samym drążku tylko w mechaniźmie na maglownicy i przegubów na cięgnach.

był tylko taki :P mówił mi mechanik ze mam ciegna.... a uj z tym - nic nie robie :P da sie z tym żyć póki co, tymczasem sobie przegub wymienie ;)

Zrób fotkę maglownicy z góry i będzie wiadomo ale z moich informacji wynika że 155 wszystkie miały drążki a linki to samoróbka którą kiedyś chyba Pablo opisywał co jest potrzebne.

Linki miały V6 po lifcie z podnoszonym wstecznym tak jest u mnie a u koleżanki przegubiki drążków są wysrane to one powodują luz drążka

a zatarte/uszkodzone łożyska igiełkowe na maglownicy duże opory w poruszaniu/wpinaniu biegu.

ale ja biegi wrzucam w miare ok, czasem ze wstecznego na luz mam taki przeskok, ale ta dźwignia lata na boki po prostu, a biegi wrzucam idą, tylko no jednak wolałabym zeby była bardziej stateczna P

a ja tam nie wiem czy ten drążek lata jak w starej k.... czy ma opory jak bez poślizgu :P

to ja juz nie kumam - mówili - kup cały lewarek używany :edziamaruda: kupiłam, jedno w necie ogloszenie - nie to nie to....chciałabym wiedziec co mam kupić :(

- - - Updated - - -

a ja tam nie wiem czy ten drążek lata jak w starej k.... czy ma opory jak bez poślizgu :P

musiałbyś potestować :P

Wujek już się natestował i chyba nawet zepsuł :P

wsteczny w 155 to ogólnie lipa z wrzucaniem, z wyrzucaniem czasami też.

juz ze wstecznym przyzwyczaiłam się, ze trzeba go konkretnie wrzucić :P no i reczny też - siłę trzeba mieć :D

ej to autko spoko, moze cos jeszcze się nada :D
teraz mi sie marchewa zapala i gaśnie w dodatku ;)

wsteczny w 155 to ogólnie lipa z wrzucaniem, z wyrzucaniem czasami też.
Nie w poliftowej V6 tam już to poprawiono i zastosowano w innych modelach

- - - Updated - - -

teraz mi sie marchewa zapala i gaśnie w dodatku
niech ci podłączą pod kompa błąd sie pewnie zapamietał w ECU

- - - Updated - - -

Wujek już się natestował i chyba nawet zepsuł
Wujkowy Killer fiksuje

9 lat jeździłem, marchewa nie świeciła, biegi normalnie wchodziły. Fakt, skok wajchy na boki był spory, ale to było tak od momentu zakupu aż do końca. Czyli trzeba porównać w innej 155 czy tak nie jest normalnie, ja nigdy nie porównywałem, bo nie maiłem okazji. Jeden z wodzików był wymieniony bo wytarł się przegub kulowy na nim.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót