[155] 155 by edhel

Prawy przegub jest nowy. Który zaczął strzelać?
Przewód łączący pompę sprzęgła z wysprzęglikiem był wymieniony na miedziany, więc wątpię by coś ciekło z niego. Ale ze wpisu wyżej rozumiem, że te rzeczy były wymienione dodatkowo przy okazji.
Dlaczego padło łożysko nie mam pojęcia. Nie dawało żadnych objawów, że się kończy. No i nie po takim przebiegu. Nie rozumiem tego.
Wszystkie żarówki były sprawne w trakcie odjazdu.
Klocki hamulcowe tył były wymienione latem 2015, z przodu były w połowie zużyte, ale w bagażniku zostawiłem nowe.
Zawieszenie przód, nowe robione 11.11.2015 r.
Kto nie widział, niech teraz nie wciska innym, że auto było zaniedbane. Życzę każdemu, żeby 19 letnie auto kupował przynajmniej w takim stanie,

Przewód łączący pompę sprzęgła z wysprzęglikiem był wymieniony na miedziany, więc wątpię by coś ciekło z niego. Ale ze wpisu wyżej rozumiem, że te rzeczy były wymienione dodatkowo przy okazji.
Dlaczego padło łożysko nie mam pojęcia. Nie dawało żadnych objawów, że się kończy. No i nie po takim przebiegu. Nie rozumiem tego.
Klocki hamulcowe tył były wymienione latem 2015, z przodu były w połowie zużyte, ale w bagażniku zostawiłem nowe.
Kto nie widział, niech teraz nie wciska innym, że auto było zaniedbane. Życzę każdemu, żeby 19 letnie auto kupował przynajmniej w takim stanie,
Co Ty Wujek czarujesz, auto mechanicznie i ogólnie może i utrzymane do jazdy ale podłoga zjedzona i to fakt nie robiłeś lub zrobiłeś po łebkach i nikt tu zarzutów nie czyni przynajmniej ja bo wiem że 155 musi być skorodowana jeśli nie było nic przy niej robione. Cena jak najbardziej adekwatna do stanu auta zardzewiała podłoga i tylne błotniki(normalka w tym modelu)Tylko ludki nie znające bolączek tego auta wypisują takie głupoty że 155 za 2 tyś ma całą podłogę byłbym mocno zdziwiony jakby podłoga była w dobrym stanie.

Wujek, schodziłby ci bezbarwny pewnie byś zrobił? tak jak podłogę :D
Utrzymywałeś auto w takim stanie żeby tylko sie turlało i nie pisz tu że jesteś pedantyczny w utrzymywaniu auta w idealnym stanie bo robisz się śmieszny:D

Ja lepszego ZX-a oddałem za 650 na złom,z LPG:)94 rok,zero rdzy:)

To chyba tylko ja taki szczesciarz, ze za 1600 wyrwalem bez rdzy :D Fajne autko, widzimy się niedługo :D

Ja tylko podaje co jest do zrobienia, nie musisz sie tłumaczyć, a na pewno nie z żarówek, która mi sie teraz przepaliła. Przegub z lewej strony mam na myśli.
Co do rzeczy zwiazanych ze sprzegłem czyli pompa, wysprzeglik i węzyk były wymienione dodatkowo, z tym że jeden wężyk był przetarty, wiec to na pewno nie ten o którym mówisz.
Co do sprzegła póki jechałam s8 to luz, wiadomo bo nie zmieniam biegów, ale pojawił się zjazd i musiałam wiec wtedy zaczeły się objawy. Nie mogłam wbić, a pedał sprzegła nie odbijał tak jak powinien. Doturlałam się na stacje no i .... pozostałam tam :D

493.jpg

Z przodu ich nie było praktycznie, ale wymieniłam na te z bagażnika.

miałem takie samo uszkodzenie łożyska po 5kkm - urwany uchwyt, więc nie ma co płakać zdarza się.

Ja lepszego ZX-a oddałem za 650 na złom,z LPG
smile.png
94 rok,zero rdzy
smile.png

widzisz ja swoją 155 też na złom oddam chociaż rdzy zero pod spodem bo to auto praktycznie niesprzedawalne :)

Ostatnia edycja:
Marcin sprzedaj poza forum - niewykonalne

edhel jak juz zlapiesz bakcyla na 155 i stwierdzisz, że w Twoją obecną szkoda ładowac kasy to pisz :)

nota bene braciak sprzedawał swoją 155 co prawda do zrobienia podproża ale cały tył zrobiony nienagannie (tak samo jak mechanika i silnik) trzeba było przejrzeć ogłoszenia w tył ;)

Ostatnia edycja:
Przez takie gadanie, dzisiaj jest praktycznie niemożliwym kupić ładne auto z lat 80tych...
Właścicielce tej 155 natomiast gratuluję podejścia i życzę szerokości oraz bezawaryjności, i wykonania zamierzonego planu ;)

no pacz

a moj kolega kupil za 1000zl

sprawna
z podloga
z lpg do tego
...

Piekna pierwsza Alfa jaka prowadzilem to wlasnie 155...tylko czarna, ciemna, piekna...tego sie nie zapomina
u mnie byo tak samo:)155 to świetny samochód:P;)Niekiedy jak sobie siądę wieczorem na neta i popatrzę na te 155 i odpale sobie swój temat z moją byłą już 155 to aż smutno się robi że już jej nie ma:(...fajny samochód z tej 155:rolleyes:

Widzę że Koleżanka @edhel zakupiła nową furę. Gratuluję i życzę dobrej współpracy z kolejną alfunią :) Szerokości.

No widzisz, potrzeba mi było zmiany :P i tak miałam tamta rok juz

w 155 się zakochałam no i tak jakoś wyszło :P

Ciągle walcze z dźwignią zmiany biegów, by lepiej się wrzucało. Wiem ze mam tam coś wyłamane (ehhh gadam mało konkretnie, ale no nie rozbierałam tego ani przy tym nie byłam) - przez to dźwignia lata na boki bardziej niż bym tego chciała :P

To jak u mnie wyglada z góry patrząc:
CAM07486.jpgCAM07487.jpg

A to jest to co kupiłam, ale z 1.8

5113843177.jpg

Dopóki nie sprawdze tego nie bedę pewna na 100% Moj mechanik mówił ze jest inne (jak patrzył tak z góry, ale postaram się go zmusic by to sprawdził zaglądając pod spód.

Ostatecznie zarzucę pomysł naprawiania bo mnie szlag z tym trafi :D

To zły mechanizm.
Obstawiam zdupioną część numer 4 na zdjęciu, oczywiście niedostępna nowa :)
emaps.jpg

nooo dlatego ja chciałam używke całą by sobie wyciagnac tą zyebaną część...tzn nie wiem czy sie tak da, ale taki zamysł był. czyli znowu nie to :smutnaedzia:

Czekaj na potwierdzenie bo ja już nie pamiętam do końca jak ten mechanizm działa bo jest jeszcze opcja że przy maglownicy coś siadło, może ktoś wie, będę w weekend przy aucie ale samemu i tak nic nie sprawdzę.

Amortyzatory
Powrót