Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Albo mi się wydaje, albo jedzie szybciej niż czarna, a może Ty jedziesz bardziej śmiało. Jeszcze tylko międzygaz przy redukcjach co by skrzyni tak nie męczyć i będzie perfekt!![]()
Jestem niezadowolony ogólnie z wyników - skrzynia biegów z krótkim dyfrem się nie sprawdziła, musiałem mieszać biegami za dużo i często trzymać na odcięciu, żeby nie tracić czasu na 'mieszaniu' przed zakrętem. Druga sprawa - brak mocy na podjeździe mimo sandała w podłodzeRoboty na przyszły sezon trochę jest, ale mam nadzieję że efekt będzie fajny. Jak tylko będzie czas, biorę wóz na warsztat i będę dłubał ;-)
Bardzo ładny puzoniasty gang 3litrówki. W Poznaniu skrzynka z 3.0 mniej by zabolała, ale na kręciołach to musi byc mniej ciekawie. Szukaj ze sparka albo 2,5 i przełóż szperę. 3.9 to przełożenie autostradowe![]()
Pozdrowienia dla kierownika, 75 zaparkowana przed ZECem.
Jeszcze tylko międzygaz przy redukcjach co by skrzyni tak nie męczyć i będzie perfekt!![]()
Rzecz w tym, że mam skrzynie z twin sparka i jestem rozczarowany w warunkach 'wokół trzepaka'. Może na Poznaniu, gdzie nie ma 'kręcenia się' wokół trzepaka wypadłoby to lepiej, ale na Kielcach fajnie mi się jechało na długim dyfrze z 3.0 - nie brakowało obrotów.
Może kwestia, że 3.0 się niżej kręci niż 2.5, ja pamiętam swoje zdziwienie jak wywaliłem skrzynię z alfetty 1,6 (4,5) na taką właśnie z milano oro - piątego biegu już na TP nie zapinam, mimo to przychylam się do powszechnej opinii, że to najlepsze z "gotowych" przełożeń, po dołożeniu mocy i obrotów powinno być fajniej. Oczywiście najlepiej ulepić sobie skrzynie z biegów alfetty/gtv6/75, bo skrzynie w 75 różniły sie tylko przełożeniem głównym.
Na przyszły sezon... chyba niespodzianka ;-)
Ciekaw jestem co żeś już wymyślił?zdjęcie zajebiaszcze
![]()
1500 pomysłów jak zawsze. Tak czy inaczej - temat do zamknięcia. Swoje wywody będę kontynuował w oddzielnych wątkach. Z czarną dziś się pożegnałem...