[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Wszystkim klientom ze Szwajcarii właśnie odebrałeś ostatni promyk nadziei.

Wręcz przeciwnie, niech sie uczą od Polaków. Ja mam jedno auto letnie i drugie zimowe. :) Alfa Zimy jeszcze nie widziała. Jak spadnie śnieg to musze zrobić zdjęcie i jej pokazać jak wygląda zima. :D

szkoda :o

dla mnie to tylko przedmiot uzytkowy
na zime i lato to moge buty miec inne :p

Właśnie siedzę w hotelu z ekipą forumowiczów, jakieś 300 metrów od hali FCA na IAA. Jutro zdamy dokładną relację z pierwszego kontaktu:)

Ja również czekam na mnóstwo fot :)

Ten aktywny przedni spojler nie ma nic do krawężników. On się aktywuje jedynie przy dohamowaniach i ostrych zakrętach (tak było na prezentacji powiedziane), resztę czasu jest 'podniesiony'. Myślę, że auto wykrywając przeciążenia samo je aktywuje w odpowiednim momencie, Zatem w zimie na śniegu, czy w gorszych warunkach, gdzie nie da rady poszaleć nie grozi nam taka sytuacja.

Wszystko ładnie pięknie,ale dzwięk w tym aucie to jest porażka do kwadratu identyczny jak w Matizie
https://www.youtube.com/watch?v=tY55PP_vP5g:rolleyes:

Tak, znamy już Twoje zdanie na ten temat, pisałeś o tym (dla przypomnienia).

Jeżeli to powód dla którego nie kupisz QV, to szkoda.
Miejmy tylko nadzieję że plany FCA co do jej sprzedaży zanadto na tym nie ucierpią.

Może jednak zamiast śmiecić wątek, warto zostawić tu miejsce na wrażenia choćby kolegi Belfra z pierwszej ręki, oka, ucha - czyż nie?

Ten aktywny przedni spojler nie ma nic do krawężników. On się aktywuje jedynie przy dohamowaniach i ostrych zakrętach (tak było na prezentacji powiedziane), resztę czasu jest 'podniesiony'. Myślę, że auto wykrywając przeciążenia samo je aktywuje w odpowiednim momencie, Zatem w zimie na śniegu, czy w gorszych warunkach, gdzie nie da rady poszaleć nie grozi nam taka sytuacja.

Ha! Dzięki za odpowiedź. To ciekawostka, bo na pierwszym zwiastunie spojler ten rozkładał się jakby przy większych prędkościach (tak jak to w ałdi czy porsze :) ) a nie jak przy hamowaniu.

Swoją drogą trochę intrygującym jest grad odpowiedzi, jaki padł na ostatnich stronach w tym temacie. Ilu tu specjalistów ... ojej, głowa boli.

Ostatnia edycja:
W sumie juz kilka osob wrzucilo foty wiec nie wiem czy jest sens sie powtarzac.

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka

W sumie juz kilka osob wrzucilo foty wiec nie wiem czy jest sens sie powtarzac.

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka

Dawaj dawaj im więcej tym lepiej. Rób zdjęcia sczegółów silnik fele z dużą rodzielczością.

Od kiedy to FWD jest trudniejsze do opanowania niż RWD?

Od zarania dziejów. Przy FWD po zerwaniu przyczepności nie mamy wpływu ani na kierunek jazdy ani na napęd musimy "poczekać" na odzyskanie przyczepności. Przy RWD po zerwaniu przyczepności kół napędzanych mamy wpływ na kierunek jazdy za pomocą kierownicy

Palca nie wciśnie pomiędzy elementy silnika.
To samo mam w Audi A4. Dlatego też m.in. w bagażniku jest akumulator bo się już nie zmieścił z przodu :) Najgorsze są nawet małe stłuczki w tych autach, bo łatwo uszkodzić wiele osprzętu silnika...

Ale w mniejszych motorach zapewne będzie jak mówi radosuaf.

(...) Najgorsze są nawet małe stłuczki w tych autach, bo łatwo uszkodzić wiele osprzętu silnika...

Tak, wiem coś o tym. Kiedyś uderzyłem swoją 159 w lisa na ekspresówce. Poleciał zderzak, chłodnica i dolot do chłodzenia alternatora ... koszt naprawy powyżej 10k PLN.

Amortyzatory
Powrót