• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[Giulia] Alfa Giulia- 2015

OOOOŁŁ MAJ GOOOD tak źle a tak niedobrze, kolory nie takie, wygląd nie taki, a teraz kuźwa 4x4 też źle. No ja piedole.

Hehe, więcej w tym temacie narzekania niż pochwał ;) Jakby rozdawali za pół darmo to też by było źle. Zamiast się cieszyć nowym modelem to większość szuka dziury w całym. Super auto, Włosi przeskoczyli konkurencję i tyle. Teraz zbierać kasę i czekać od Mirka lub Janusza na używane igły ;)

A tak w ogóle to FCA nastawia się na bogaty rynek USA, wielokrotnie zostało to już podkreślone.

No 437 stron o czymś świadczy. :D

attachment.php
attachment.php
attachment.php
178560-alfa_giulia_2015_a-image.jpeg
Przedwczoraj widziałem na żywo bez kamuflażu na IAA... Wcześniej jechałem za taką kilka razy w okolicach Nurburgringu, gdy prowadził ją jakiś szalony Włoch. Nie dziwie się że wykręcili taki czas :)

Auto brzmi pięknie, dokładnie tak jak nowe Ghibli... Może trochę ostrzej, chętnie strzela z wydechu. Co do wyglądu to wizualnie jest idealnie dopracowana - spasowanie, włókno węglowe, detale (loga, napisy w lampach) super! Jednak felgi jakoś nie dawały mi spokoju... Koła wydawały się nie pasować do reszty przy dwóch wzorach - na żywo wydają się za małe.

Ciekawe ile z QV zostanie w wersji dla zwykłych śmiertelników... :)

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    164.7 KB · Wyświetleń: 602
  • image.jpeg
    image.jpeg
    189.1 KB · Wyświetleń: 665
  • image.jpeg
    image.jpeg
    114.9 KB · Wyświetleń: 758
Ostatnia edycja:
trzy najpiekniejsze kolory-czerwony,niebieski i bialy. Kurde mialbym dylemat. Czarnej juz bym nie chcial bo wszyscy jezdza czarnymi

- - - Updated - - -

chyba nawet ten niebieski robi wieksze wrazenie ale ta czerwien i biel u lala:D

trzy najpiekniejsze kolory-czerwony,niebieski i bialy. Kurde mialbym dylemat. Czarnej juz bym nie chcial bo wszyscy jezdza czarnymi

- - - Updated - - -

chyba nawet ten niebieski robi wieksze wrazenie ale ta czerwien i biel u lala:D

a taki kolor to już nie ?

attachment.php

Załączniki

• 11260424_933994963313573_1369297979631844512_n.jpg
    11260424_933994963313573_1369297979631844512_n.jpg
    38.3 KB · Wyświetleń: 707
Czarna metaliczna rzeczywiście ładna, też mam... W świetle przechodziła w opalizującą szarość :) Ale czerwona i tak najbardziej drapieżna!

Na dodatek jeszcze tył i środek. Co ciekawe - nie każdego wpuszczali do środka nawet na dniach dla przemysłu. ImageUploadedByTapatalk1442689212.202621.jpgImageUploadedByTapatalk1442689240.727918.jpgImageUploadedByTapatalk1442689260.273020.jpg

Inna kwestia ze porównując przedni i tylny napęd to po uślizgu jak już wystąpi, większym problemem jest jego opanowanie w samochodzie z napędem przednim. Przy tylnym napędzie łatwiej wyjść z takiej opresji.
Od kiedy to FWD jest trudniejsze do opanowania niż RWD?

Powtórzę pytanie, bo może już ktoś na wystawie zaczerpnął informacji w tym temacie. Czy ktos wie już jak rozwiązano problem potencjalnej awaryjności aktywnego spojlera w warunkach zimowych? Cały czas mnie to nurtuje. W głowie nadal mam obrazki z poprzednich zim i trudu z jakim znosiły to moje poprzednie alfy. Czy jest jakiś przycisk lub system dezaktywujący ten spojler w niekorzystnych warunkach atmosferycznych?

178586-alfa_giulia_2015_a-luty_2003_1.jpg
178588-alfa_giulia_2015_a-dsc02308.jpg

Załączniki

• luty 2003 1.jpg
    luty 2003 1.jpg
    95.9 KB · Wyświetleń: 588
  • DSC02308.jpg
    DSC02308.jpg
    90.9 KB · Wyświetleń: 587
Nie jestem inżynierem, ale chyba to nie żaden problem mechanizm, który gdy wyczuje zbytni opór po prostu przestaje działać (jak drzwi windy czy szyby w samochodzie itp). W takich warunkach j.w. na obrazku i tak szybkości przy których aerodynamika będzie mieć znacznie się nie osiągnie.

Powtórzę pytanie, bo może już ktoś na wystawie zaczerpnął informacji w tym temacie. Czy ktos wie już jak rozwiązano problem potencjalnej awaryjności aktywnego spojlera w warunkach zimowych? Cały czas mnie to nurtuje. W głowie nadal mam obrazki z poprzednich zim i trudu z jakim znosiły to moje poprzednie alfy. Czy jest jakiś przycisk lub system dezaktywujący ten spojler w niekorzystnych warunkach atmosferycznych?

Trzeba zapytać na forum ałdi jak to wygląda z ich tylnym aktywnym spojlerem :)

Choć nie sadzę, żeby ktoś kto może wydać nawet blisko pół miliona PLN na samochód będzie trzymał go w tak spartańskich warunkach :)

1. W Audi spojler jest z tyłu i wyżej nad ziemią
2. Nie chodzi o trzymanie w spartańskich warunkach, tylko o jazdę w spartańskich warunkach, która może się zdarzyć każdemu. (akurat moje samochody trzymam/trzymałem w ciepłym garażu).

Też byłem ciekawy wytrzymałości samego spojera - wiadomo krawężniki itd. Zapytałem a odpowiedź brzmiała: "Kto TAKIM autem będzie jeździł po krawężnikach? QV to klasa półsportowa mająca dorównywać osiągami i prowadzeniem Lamborghini, Ferrari więc ciężko mówić o tym, jak będzie znosiło użytkowanie miejskie." :) Tak więc po prostu jeśli ktoś kupi QV to musi wiedzieć co kupuje - myślę, że to zwyczajnie tak jakby pytać czy tylnonapędowym Lamborghini da się sprawnie poruszać w polskich miastach zimą ;) Na pocieszenie - cywilne wersje Giulii mają mieć wyższe zawieszenie i inaczej ukształtowane zderzaki.

Post numer 4370.

Jak rozwiązano problem potencjalnej awaryjności aktywnego spojlera w warunkach zimowych?

Z tego co widzę to zadane pytanie (przez mario1942) i odpowiedź dotyczyły krawężników.

Ok, a mi bardziej chodzi o działanie tego spojlera w warunkach gołoledzi.

Panowie, popsuje się to serwis naprawi, proste, tak to teraz działa. Macie na tapecie auto za kilkaset tysięcy, idę o zakład że każdy potencjalny nabywca QV ma w dupie to ile wytrzyma ten spojler, nie będzie naprawiał auta u Henia w szopie tylko w ASO.
A jeśli już zrobi się z tego afera to dorzucą gadżet dezaktywujący spojler poniżej 4*C i po temacie.

Amortyzatory
Powrót