Czarny_28
Aktywny
- Auto
- AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.
no ja bym powiedzial, ze miala bo te sa kicha
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Te na filmiku są ok. ale wszystko jest kwestią gustuno ja bym powiedzial, ze miala bo te sa kicha
Jeżeli w najbogatszej wersji ma lusterka składane ręcznie (film) to strach się bać??!! o resztę.
Jeżeli w najbogatszej wersji ma lusterka składane ręcznie (film) to strach się bać??!! o resztę.
Ja osobiście nie widzę w tym problemu - jeśli udało się zaoszczędzić 0,5kg na wadze samochodu, to dla mnie OK. Zawsze mi się wydawało kompletnie zbędnym "ficzerem", zwłaszcza w samochodzie sportowym. Wersje cywilne będą miały elektryczne na pewno.
Z tymi rurami to trochę wsiowo - atrapy jak w Mercedesie? Nie wypada... A dźwięk silnika nadal mi się nie podoba.
IMO to by było średnio logiczne, bo to są tylko końcówki, więc nawet łatwiej było by to podpiąć po prostu do tłumika tak żeby zawsze dym z obu leciał, szczerze mówiąc nie kapuję czemu tego nie zrobili, nawet w moim CW tak jest, a to rodzinny diesel.Ja bardziej stawiam na wyłączaną drugą część wydechu (już raz to pisałem na jakiej zasadzie). To by było nawet dość logiczne
IMO to by było średnio logiczne, bo to są tylko końcówki, więc nawet łatwiej było by to podpiąć po prostu do tłumika tak żeby zawsze dym z obu leciał, szczerze mówiąc nie kapuję czemu tego nie zrobili, nawet w moim CW tak jest, a to rodzinny diesel.
Stawiam dolary przeciwko orzechom że nie ma tam żadnej magii w układzie wydechowym![]()
Logika w aktywnym wydechu że jest, to ja wiem. Ale logika żeby ciągnąć to aż do samej końcówki? No, chyba że masz całkowicie osobne dwa układy wydechowe, łącznie z tłumikiem końcowym, to się zgodzę.Proponuję przejechać się kilkoma autami typu ferrari, porsche, bmw, które mają właśnie taki system... Jest w tym logika i sprawdza się bardzo dobrze w praktyce.
Logika w aktywnym wydechu że jest, to ja wiem. Ale logika żeby ciągnąć to aż do samej końcówki? No, chyba że masz całkowicie osobne dwa układy wydechowe, łącznie z tłumikiem końcowym, to się zgodzę.
Bo? Może mi powiesz, że lusterka elektryczne podnoszą walory trakcyjne pojazdu? Rozumiem, że można się nimi pochwalić przed kościołem w niedzielę albo na parkingu pod marketem... Dla mnie zbędny bajer, podobnie, jak i większość wynalazków dodających wagi i ogłupiających kierowcę.
A żeście się uczepili tych lusterek.I nie rozumiem jakim cudem elektrycznie skłądane lusterka są wynalazkiem ogłupiającym kierowcę. Dla mnie to wygoda, czasem trzeba się gdzieś wcisnąć, pyk, lustra złożone, jadę, poza tym po zamknięciu fajnie wygląda jak się składają, a co ważniejsze mniejsza szansa na ich urwanie przez kogoś na parkingu czy na ulicy.
W takim razie bez sensu ruszałem powietrzemPo za tym była fota już w necie na której widać osobną rurkę do każdej końcówki.
w Octavi RS tdi to wiem ze jest z jednej strony atrapa ale w Merolu ze tak poszli po bandzie... w ktorym to modelu?Z tymi rurami to trochę wsiowo - atrapy jak w Mercedesie? Nie wypada... A dźwięk silnika nadal mi się nie podoba.