• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Niby tak, ale nazewnictwo na pewno zostanie takie same. Ew. zejdą do samej literki d.

Tak pewnie będzie, oby tylko trwałość się nie pogorszyła

Ja jeździłem 1,9jtd oraz 1,8Tbi w 159 i 1,4 150cio konnym Mito. Więcej Alfy w alfie (w moim tego rozumieniu a więc integracji z kierowcą i reaktywności, bezpośredniości) jeśli chodzi o czystą frajdę z jazdy z tych dwóch było w Mito i tyle. I te kilkaset kilo miało na to uważam, główny wpływ. Na autostradzie czy rodzinnie - oczywiście lepiej sprawdzi się 159, ale czy to środowisko dla Alfy o którym mowa w przypadku powrotu do korzeni w nowej filozofii Alfy Romeo ? Przecież w przypadku 4C głównym atutem jest masa właśnie. W aucie codziennym na pewno bardzo trudno każdy kilogram zaoszczędzić, ale fajnie że choć starania takie są czynione.

ale Giulia ma tez wyjsc w SW wiec bedzie tez i rodzinnie wiec nie wiem o czym piszesz? Mito to malec i w dodatku 3D wiec sorry ja Ciebie ale nie kazdy lubi takie gabaryty. Wedlug mnie porownywanie takich dwoch aut z roznej klasy jest bez sensu. Pozatym temat dotyczy Giuli a Wy dalej pie...licie wywody odbiegajac od tematu

Z tego co czytałem to SW ma właśnie nie być raczej....

Czy będzie czy nie będzie SW to Gulia i Mito czy Gulietta to dwa inne światy . Ja bym sobie ani Mito czy podobnego Abartha (500) mimo fajnej mocy w stosunku do masy nie kupił bo to mikrusy i auta pasujące do damskiej torebki . Gulietta też nawet w wersji QV jest dla mnie za cukierkowa ( nie twierdze,że nie ładne ) . Co z tego ,że 159 z 1,8mpi nie jedzie ale to auto ma wygląd zadziorny z charakterem . To tak jak porównać Avensisa do Yarisa - głupie trochę. Gulia to będzie auto prestiżowe z charakterem sportowym ( wizualnie ale i silnikowo ) napewno "męski" samochód :-P

SUV sie 100% lepiej sprzeda niz kombi. Pewnie dlatego odpuszczaja SW.

attachment.php

Mała retrospekcja sprzed 13 lat (kwiecień 2002). Okładka pisma alfisti - Quadrifogilo. (co ciekawe mam jeszcze wszystkie wydania tego pisma :) )

Ocenę pozostawiam Wam wszystkim co wygląda lepiej - GTA sprzed 13 lat czy Giulia QV z 20015 roku.

Załączniki

• 156 GTA QV.jpg
    156 GTA QV.jpg
    55 KB · Wyświetleń: 530
SUV sie 100% lepiej sprzeda niz kombi. Pewnie dlatego odpuszczaja SW.
No nie wiem, popularne te dziwadła ale patrząc po ofercie rynkowej i po ulicach to kombi w tej klasie jest bardzo popularne, np. BMW 3/4 jest w pytę choć masz X3, Audi A4 też jest w ciul choć mamy tutaj Q3, poza tym nie wszyscy wielbią się w pseudoterenówkach (ot choćby ja:) ) a wtedy kupią coś innego bo Alfa nie zaoferuje im fury w którą zapakujesz więcej śmieci na weekendowy wyjazd czy na wakacje a jednak tego auta ludzie nie będą kupowali "sercem" jak to się zwykło mawiać przy zakupie Alfy.

SUV SUVem ale IMO kombi musi być jeśli na serio chce walczyć w tej klasie. 60% A4 to Avanty.

SUV SUVem ale IMO kombi musi być jeśli na serio chce walczyć w tej klasie. 60% A4 to Avanty.

Dokładnie. Ta klasa to teraz głównie kombi. Tym bardziej, że teraz już kombi prowadzą się dużo lepiej niż kiedyś, więc nie trzeba aż tak się poświęcać, a jednak walory użytkowe to dużo ;)

Amortyzatory
Powrót