Malowanie zacisków

benzyna czy tam jakiś inny nitro :-) , nie było problemu ( wskazana ostrożność , ale poszło ok )

Też się skusiłam na pomalowane zacisków.Kupiłem hammerite 0.25l za 23 zł.Małym pędzelkiem bez demontażu zacisków.Dwie warstwy ,efekt dla mnie ok.Jeszcze tylko naklejki na zaciski i będzie komplet .Farby zostało jeszcze na 4 samochody.:cool:

IMAG0557.jpg

Ostatnia edycja:
Mam zamiar pomalować sobie zaciski tylko potrzebuje waszej pomocy, ponieważ nie jestem pewien na jaki kolor.
Poniżej jest zdjęcie autka, obecnej felgi do której chce pomalować zaciski i kolory zacisków.

IMG_0290.jpgIMG_0294.jpgzaciski.jpg

To teraz czekam na wasze propozycje.

Najbezpieczniejszy byłby oczywiście 2160, ale osobiście podoba mi się 2165 i myślę, że wyglądałby bardzo dobrze ;)

Ma może ktoś białe zaciski na ciemnej Belli ?

Chce pomalować swoje ale nie mogę się zdecydować na kolor :/

- - - Updated - - -

Mam zamiar pomalować sobie zaciski tylko potrzebuje waszej pomocy, ponieważ nie jestem pewien na jaki kolor.
Poniżej jest zdjęcie autka, obecnej felgi do której chce pomalować zaciski i kolory zacisków.

Pokaż załącznik 94571Pokaż załącznik 94572Pokaż załącznik 94573

To teraz czekam na wasze propozycje.

2168 :)

Mam pytanie, jak myślicie malować na czerwono również piastę czy już agro? Bo sam nie mogę się zdecydować...

Mam pytanie, jak myślicie malować na czerwono również piastę czy już agro? Bo sam nie mogę się zdecydować...

piasty to raczej nie widzisz, widzisz jak już tarcze. Jeśli miałbyś to pomalować na czarny albo srebrny to mozesz ale jeśli na inny kolor to moim zdaniem lepiej odpuścic.

no trochę widać, a u mnie przy białych felgach nawet mocno rzuca się w oczy :P no własnie coś czuję że czerwone zaciski i jeszcze piasty to już troche szybcy i wściekli wyjdą

no trochę widać, a u mnie przy białych felgach nawet mocno rzuca się w oczy no własnie coś czuję że czerwone zaciski i jeszcze piasty to już troche szybcy i wściekli wyjdą

ale nie moze być widać piasty, bo ona jest w całości przykryta przez tarcz, która jest do niej przykręcona, to co widacz to jest tarcz hamulcowa, tylko nie częśc cierna tarczy.

Ja te cześć tarczy prysnalem szarym podkładem. Jest bardzo neutralnie i schludnie.

Ja w końcu postanowiłem zregenerować swoje zaciski i je pomalować na czerwono. Prezentują się o wiele lepiej niż w kolorze szarym. Napis początkowo chciałem wykonać przy czcionki z alfaowner.com, jednakże czcionka ta ssie, bo litera f jest za mała, jak ktoś chce mogę wrzucić plik corela z gotowym wzorem.

IMAG0053.jpgIMAG0034.jpg
Więcej zdjęć wkrótce, gdy samochód stanie na kołach... oczywiście jak ktoś będzie miał chęć.

ja bd również malował zaciski na czerwono i potrzebował bym napis alfa romeo który zmieści się na nich

Wpisz w allegro "Alfa naklejka" i będziesz je miał ;) Wymiar 90x15mm.

Może ktoś napisać ile mniej więcej czasu trzeba zarezerwować na malowanie zacisków na kołach z użyciem "domowego" warsztatu, czyli z normalnym podnośnikiem. Chodzi mi o to, czy w jedną np. sobotę się wyrobię ? :)

Pozdrawiam

Może ktoś napisać ile mniej więcej czasu trzeba zarezerwować na malowanie zacisków na kołach z użyciem "domowego" warsztatu, czyli z normalnym podnośnikiem. Chodzi mi o to, czy w jedną np. sobotę się wyrobię ? :)

Pozdrawiam

Bez problemu

Wysyłane z mojego LG-E610 za pomocą Tapatalk 2

Mi na gotowo zeszło ze 3h ze wszystkim przy użyciu zwykłego podnośnika.

A ja właśnie skończyłem z moimi zaciskami i powiem że nawet sie takiego efektu nie spodziewałem :D Lekko przerabiałem zacisk z strony czołowej (wygładzony) co poprawia jego wygląd na bardziej sportowe oraz optycznie go powieksza :)
Oto efekty mojej pracy :

P.S
Mam komplet do sprzedania po całkowitym odnowieniu (tylko zakładac i jeżdzic) :)

Załączniki

• DSCF5093.JPG
    DSCF5093.JPG
    359.4 KB · Wyświetleń: 1,402
  • DSCF5095.JPG
    DSCF5095.JPG
    379.5 KB · Wyświetleń: 2,934
  • DSCF5081.JPG
    DSCF5081.JPG
    350.3 KB · Wyświetleń: 925
Amortyzatory
Powrót