• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Cuore sportivo

Status
Ten wątek został zamknięty.
Daj jakiegoś linka do swoich prac. Moim zdaniem nadaje się ta Alfa na KA ale do wykonania prac nad nią i będzie razić :) Szkoda że boazeria jest. Mnie się podoba ta Alfa widać że jest zadbana.

Kolego pracę dopiero teraz rusza na sezon,lecz narazie jeszcze ręcznie ,fotki napewno wkleje,może jeszcze w tym roku zacznę coś maszyna

- - - Updated - - -

Daj jakiegoś linka do swoich prac. Moim zdaniem nadaje się ta Alfa na KA ale do wykonania prac nad nią i będzie razić :) Szkoda że boazeria jest. Mnie się podoba ta Alfa widać że jest zadbana.

Kolego pracę dopiero teraz rusza na sezon,lecz narazie jeszcze ręcznie ,fotki napewno wkleje,może jeszcze w tym roku zacznę coś maszyna

Autor by Siwy.
Daj sobie spokój z bydłem bo nie wytłumaczysz,oni wszystko wiedzą lepiej.Szkoda nerwów,a to że,auto ode mnie to najlepsza rekomendacja
prawdziwi Alfisti którzy mnie znają to wiedzą.Myślę,że ich po prostu szlag trafia bo Alfy w takim stanie jeszcze nie widzieli.Prawdziwi Alfisti a nie jednorazowe oszołomy widzieli to auto na zlotach i mogą potwierdzić.Zapisują się gnoje co mają pierwszą Alfę w życiu i mędrkują.

nie nazywaj mnie kolego bydłem i gnojem. nie pasuje Ci to tu nie wchodz, ale oszczedz sobie takich wycieczek...

Zapisują się gnoje co mają pierwszą Alfę w życiu i mędrkują.

Tylko nie raz te "gnoje" mają o wiele lepszą kulturę wypowiedzi od Twoich, i w przeciwieństwie do Ciebie potrafią przyjąć na klatę krytyczne uwagi. A Ty zachowujesz się jak narcyz ze swoją Alfą, co piszą dobrego to ok a jak tylko skrytykują to foch pospolity :D Popracuj trochę nad sobą i dystansem do całej sprawy.

Tak każdy jest święty na tym forum ja tylko przekazałem to co chciałem i tyle.

Nie każdy jest święty ale Ty "troszkę" przesadzasz z tą wyjątkowością Alfy trafił Ci się zadbany model ok tylko po co najeżdżasz na inne i nazywasz je trupami itp? Atakujesz innych to i inni atakują Ciebie i sprowadzają Cię na ziemię. Ale ok dalej bądź święcie przekonany, że masz naj Alfę

Piękna alfa! tylko ten napis na scudetto troszke nie pasuje wg mnie. ale ogolnie Autko ZACNE.
W czasach w których 99 procent 156 to zaniedbany złom takie perełki naprawde miło oglądać.
Z tym silnikiem kolego dbaj o nia a jej cena zacznie wzrastać za kilka lat

Ostatnia edycja:
Dobra, bo za te bydło, to się ....... o twoim prawdziwym Alfisti nikt nigdzie za bardzo nie słyszał, ktoś kto lata na zloty ForzaItalia niech się wypowie- może się mylę, jedyne co znalazłem to strona którą kiedyś miał na republice siwy155- już nieczynna
I teraz jeżeli przyjadę i ci paluchem pokażę że coś jest rzeźbą uwierzysz mi czy wielkiemu siwemu, który na tobie zarobił i chce żeby ten stan trwał nadal nawiasem mówiąc
Ksenon- mam pytanie jak się zachowują lampy zaraz po ich włączeniu (snop światła- proszę o filmik najlepiej)??????????
W innym temacie napisałeś że kolo za fele i opony dał 10 koła lub coś obok tego, co to za opony po 1,5- 2 koła za sztukę
Chłopie uruchom mózgownicę, po coś to siedzi na szyi

Ogólnie to wynika z tego wszystkiego ze masz jedyny nie bity egzemplarz 156 w tym kraju w takim stanie, niedługo się dowiemy że zapewne też najmocniejszy po co ten twój misiu zmieniał tuby z FL, wsadzał pedały i mieszek z allegro, skoro miał być taki oryginał- się dziwie ze wielofunkcyjnej kierownicy nie wsadził do kompletu z ksenonem

Ostatnia edycja:
Dajcie juz chlopakowi spokój.
Czego wy od niego kurxa chcecie???
Samochód ma zadbany co widać gołym okiem, że porównując do 99 procent zajeżdzinych 156 na drogach kupionych za 3k ten egz. jest naprawde piękny i wyróżnia sie EWIDENTNIE w tłumie.
Przecież to gołym okiem widać, że to perełka jest i autko wręcz wylizane.

Do tego silniczek zacny bez podtlenku= perełka.

Dlatego nie dziwie siewlascicielowi , że ubóstwia to autko.

Co do xenonu to może chodzi o same reflektory, które jeżeli sa oryginalne a nie jakieś chińczyki czy przeróbki bez homologacji to dodaja temu auto jeszcze wiecej zajebistości:). Bo dorwanie samych soczewej oryginalnych do 156 graniczy ku.wa z CUDEM.
PAnowie kogo Wy oszukujecie. Sam mam 156 BEZ GAZU i kocham to autko i mimo tego jak patrze na foty tej czarnulki to sie ślinie.

Ostatnia edycja:
To naucz się czytać ze zrozumieniem opony tyle kosztowały kilka lat temu wiadomo że teraz można taką nową kupić taniej chyba logiczne wytykać to możesz swoją palcami.Z allegro to chyba ty części kupujesz... u mnie takich nie ma były tylne lampy wycieraczki mam orginalne owiewki szyb z przodu a ty mi z allegro wyjezdzasz sory to nie ten samochód.

- - - Updated - - -

Piękna alfa! tylko ten napis na scudetto troszke nie pasuje wg mnie. ale ogolnie Autko ZACNE.
W czasach w których 99 procent 156 to zaniedbany złom takie perełki naprawde miło oglądać.
Z tym silnikiem kolego dbaj o nia a jej cena zacznie wzrastać za kilka lat

Dzięki kolego dobrze że są tacy jak ty na tym forum i zgadzam się z tymi procentami.Mam kolegów co jezdzą Alfami i wiem coś o tym Pozdrawiam.:)

Powiadasz, że z allegro nie masz nic, to co powiesz o tych tanich nakładkach na pedały rodem z działu "Tuning" z allegro? To ma byc orginał?

- - - Updated - - -

Do tego silniczek zacny bez podtlenku= perełka.

Po co mu gaz jak to auto służy tylko do oglądania, gdyż 3/4 swego żywota spędziło pod "plandeką"?

Nie wydaje mi się że są tanie z allegro. Ale są identyczne na allegro za 555zł orginalne zobacz sobie i porównaj... i nie pisz głupot.

Ostatnia edycja:
Samochód ma zadbany co widać gołym okiem, że porównując do 99 procent zajeżdzinych 156 na drogach kupionych za 3k ten egz. jest naprawde piękny

Przepraszam, lecz czy ktoś to tutaj neguje? Owszem może byc zadbany, wylizany i wychuchany, ale na boga ileż razy można pisac iż jest najlepszy ze wszystkich? Narcyz, czy co? Czasami trzeba coś przemyślec niż się napisze np. w nerwach... co tutaj czesto się ostatnio zdarza.

- - - Updated - - -

Nakładka na progi to nie jest sportpack tylko jakaś podróba:) Niestety prawda jest bolesna, tego nie da się przeskoczyc.

Auto jest w ciągłej eksploatacji u mnie panie kolego.Grane żony 1.3 75PS

Załączniki

• 2013-03-16-089.jpg
    2013-03-16-089.jpg
    64.2 KB · Wyświetleń: 106
  • 2013-03-16-091.jpg
    2013-03-16-091.jpg
    70.2 KB · Wyświetleń: 116
  • 2013-03-16-092.jpg
    2013-03-16-092.jpg
    60.1 KB · Wyświetleń: 108
Nakladki moga być nawet sygnowane "by Dżepetto"- sa świetne. Super pasuja.

Każdy ma swój gust. Mariwa Ty rób swoje i nie przejmuj sie krzykaczami i innymi forumowymi znawcami AR.
Ja na forum jestem kilka lat i dawno takiej ładnej 156 przedlifta w serii tutaj nie było.

Owszem może byc zadbany, wylizany i wychuchany, ale na boga ileż razy można pisac iż jest najlepszy ze wszystkich?
maestro to wątek mariwy i może sobie tutaj pisac ile chce, na co licze bo autko naprawde zacne.

mariwa jak będzie ładna pogoda to zrób jakąś mała sesyjkę- chętnie popodziwiam jeszcze to autko. Jak nie chcesz tutaj wklejać to poprosze na maila:)

Ostatnia edycja:
Gdzie podziała się ostrość na tych zdjęciach?

- - - Updated - - -

Nakładka na progi to nie jest sportpack tylko jakaś podróba

Progi to Zender z takiego pakietu:

132.jpg

Fakt jakość zdjęć lipna robilem N8 teraz będę robił cyfrówką :)

- - - Updated - - -

mariwa jak będzie ładna pogoda to zrób jakąś mała sesyjkę- chętnie popodziwiam jeszcze to autko. Jak nie chcesz tutaj wklejać to poprosze na maila:)[/QUOTE]

Zrobię napewno :)

- - - Updated - - -

kilka fotek.

Załączniki

• DSC04525.jpg
    DSC04525.jpg
    80.8 KB · Wyświetleń: 69
  • DSC00691.jpg
    DSC00691.jpg
    119 KB · Wyświetleń: 86
  • DSC00651.jpg
    DSC00651.jpg
    160.5 KB · Wyświetleń: 93
  • DSC00502.jpg
    DSC00502.jpg
    24.8 KB · Wyświetleń: 88
  • 2012-07-27-034.jpg
    2012-07-27-034.jpg
    33.2 KB · Wyświetleń: 88
Dokładki progów od Zendera, były dostępne na liście opcji w salonie
Tuby po FL
Gałka zmiany biegów nie wiem od czego, ale w tych latach inaczej wyglądała
Kierunki wymienione na Biale, zapewne do lamperii z tyłu miały pasować
Mieszek nie wiem po czym
Nakładki na pedały jak dla mnie wzorowane na tych od VW z firmy ABT, z tym że nie od nich, bo oni walą duże logo na środku (znalazłem na allegro za 555- chyba od każdego gumowego dzyndzla się płaci, bo za 200 zyli są ładniejsze)
Ksenon którego w tych latach nie było nawet w opcji- ponawiam pytanie co się dzieje ze snopem światła zaraz po odpaleniu lamp, to wyjaśni wszystkie niejasności co do tego zgrzyta

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót