• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Cuore sportivo

Status
Ten wątek został zamknięty.
Co to za różnica czy jest samopoziomowanie czy go nie ma

No i właśnie takich podstawowych kwestii nie rozumiesz. Wyjaśnię jeśli naprawdę nie wiesz - zmieniając ilość pasażerów/bagażu zmieniasz kąt pod jakim świecą lampy. Samo-poziomowanie jest po to by niezależnie od tego ile ludzi czy bagażu zapakujesz lampy świeciły tak samo i nie oślepiały innych kierowców. Przy standardowych lampach taką funkcję spełnia przełącznik w aucie - sterujący silniczkami regulacji. Skoro nie masz przełącznika w aucie i nie masz samo-poziomowania to chyba już sam rozumiesz....

Ostatnia edycja:
Toż to nielegalne!!
Jak może być aż taka rzeźba w tak pięknym aucie koniecznie musisz z tym coś zrobić to nie jest ori :)

Wiem że powinny być ale nie ma jeżdze sam i mi to nie przeszkadza wiem że mam żarniki Philipsa bo jeden na czerwono swiecił i zmieniali mi go

Ja wymieniłem jeden i świeci tak samo co jeden i drugi ponad dwa lata żadnej różnicy nie ma.

Kiedyś widziałem, jak jeden kierowca zmienił żarówkę, to jedno światło świeciło jak w Żuku a drugie mocną, jasną barwą a`la Osram Nightbraker. Masakra. Lepiej zmieniaj parami.

No wlasnie taka roznica, ze jesli to ksenon i nie ma samopoziomowania i spryskow to nie ma homologacji a jak nie ma homologacji to chyba wiesz co to oznacza?

Zasadniczo to można sobie wszystko w każdej chwili zmienić. Chodzi o to, że jak już montować ksenon i pisać, że wszystko oryginał i najlepiej na świecie to powinno być to zrobione tak jak trzeba czyli ze spryskiwaczami i samo-poziomowaniem.

mariwa wystaw te lampy na handel to zobaczysz jak ci znawcy sie na nie rzucą.. HaHHAAAA. Wtedy zobaczysz o co tym ludziom chodzi. Generalnie jest RÓŻNICA w homologowanych pod ksenon reflektorach ORYGINALNYCH ar, a rozklejanych w piekarniku samoróbkach. Do tego soczewki od calibry ,z palnikami kupionymi w stylu: " www.allegro=> hid h7 8000k=> sortuj po cenie od najniższej => kup teraz=> lanssss po miescie z postawionym kolnierzykiem ". I koniecznie do kołnierzyka perfumy" czarny adidas" PS ja sie nie smieje z nikogo , kto takie samorobki ma bo sam wale po oczach hidem w 166, no ale jak to mówia." Kto jest bez winy, niech...itd"

Ostatnia edycja:
Wiem o tym i moje nie były kopione za 200 czy 500zł a są już w tym samochodzie pewnie ponad 5 lat wtedy takiego rzemiosła nie było jak teraz

Nie wiedziałem naprawdę że mogę odnowić temat a jak ktoś wytyka samochód jak go nawet nie widział to denerwujace jest kolego.

hahahaa. To w moim temacie sam sobie zaprzeczyłeś , wytykając ''rzemieślniczą rozpórkę'' i wymyślając jakie to dzwony moja musiał miec bo maska o 0,2cm niżej od błotnika była na zdjęciu i to zaraz po tym jak ją kupiłem. Przyjrzyj się teraz jak moja wygląda. Ale co tam trzeba było wytknąc fotkę strzeloną zaraz po zakupie i przy okazji napisac jaka to moja super nie jest.

Zapytałem się czy miałeś jakąś przygode bo po masce ewidetnie było widać że coś jest nie halo.

...nie kij wmrowisko ale...

Ja wymieniłem jeden i świeci tak samo co jeden i drugi ponad dwa lata żadnej różnicy nie ma.

Nie zebym sie czepial ale oslepiasz troche...sie niedawno mijalismy w siedlcach...swoja droga to nic mnie tak nie zlosci jak hidy czy jak je tam zwal...niewazne vv czy alfa...czasem az sie prosi o wlaczenie na czas mijania goscia dlugie swiatla...bez urazy oczywiscie.

Może to nie moja była.Latam parę lat i nikt mi nie mówił że go kiedy kolwiek oślepiłem.

Ostatnia edycja:
Może to nie moja była.Latam parę lat i nikt mi nie mówił że go kiedy kolwiek oślepiłem.

Musi oslepiac, w tym temacie nie ma dyskusji. Widze ze kolega ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. To nie sa zadne ksenony tylko lampy z przetwornicami HID. Nie ma samopoziomowania i skpryskiwaczy, nie ma ksenonow. Kazdy troche bardziej rozgarniety policjant odbierze ci dowod za te lampy. Przeglad tez nie wiem u jakich chalturnikow robisz skoro ci go podbijaja z takimi lampami. A skoro twoja wiedza motoryzayjna jest na takim poziomie jaki wlasnie obserwujemy czytajac ten temat smiem twierdzic ze samochod nie jest wcale w takiej super formie jak mowisz bo skoro nie widzisz roznicy pomiedzy HID a ksenonem to pewnie wiekszych niedomagan pojazdu tez nie zauwazasz. Polecam posluchac troche ludzi ktorzy naprawde znaja sie na samochodach bo w tym temacie paru sie wypowiedzialo a nie negowac wszystko co mowia inni bo jestes najmadrzejszy. Pozdrawiam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót