• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Życie po alfach

jarek1986

Nowy
Auto
AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm
Witam.Jako że nie posiadam już alfy 4 miesiące przyszedł czas aby pochwalić się kilkoma przemyśleniami na korzyść ale także i na nie korzyść alf:P

Po sprzedaniu szóstej alfy , 156 2.4 175 rozwazalem znów te same auta co przed kupnem 156-tki. Czyli volvo v50 ,e46 i audi A4.
Jako że zawsze chciałem miec bmw i był to raczej już ostatni dzwonek na kupno tego auto z racji jego wieku i podupadajcego stanu technicznego tych aut zdecydowałem że kupuje e46.
Udało mi się szczęśliwie znaleźć szybko ciekawą sztukę( pod wzgledem technicznym) i nie zostało nic innego jak kupić.
E46 , 2004 rok , diesel m47 150 koni . 330 niutkow.
IMG_20180328_161714.jpg

Kolor jak widać ,wybitnie mało atrakcyjny titan silber metallic.
IMG_20180304_135755.jpg
IMG_20180304_135732.jpg
IMG_20180304_140607.jpg
IMG_20180304_135912.jpg

Jakie jest e46 ? Takie jaka powinna być 156.
Jakość materiałów na bardzo wysokim poziomie , peawie wszystko czego może dosiegnac kierowca miękkie i "szlachetne " w dotyku.
Kolejną sprawą jest jakość montażu. Auto miało 14 lat i 320 tysięcy km przebiegu a wewnątrz nic nie wydawało żadnych irytujacych dźwięków.
Tam gdzie alfami musiałem jechać 30 km/h żeby środek nie sprawiał wrazenia że zaraz się rozpadnie tam bmw może przejechac 70 km/h i w środku dalej nic się nie odzywa.
Kolejna zaleta i przewaga bmw. Prowadzenie.
Lepsze trzymanie w zakretach mimo opon tylko 205 , w sytuacjach ekstremalnych mega przewidywalne zrzucenie dupką ,lub jeśli nie chcemy zabawy,ultra szybkie działanie esp. Nie ma strachu przed zostawieniem auta dziewczynie zimą.
Super niska pozycja za kierownicą, i niskie ,szerokie posadzenie na asfalcie samego auta. Czuć w tym samochodzie że naprawdę rozkład masy i napęd na tył robią różnice.

Silnik .
Bardzo cichy, super wytlumiony, z przyjemnym dźwiękiem podbobnie jak 1.9 jtd. Nieco zbyt burczacy, i mało elastyczny. Lubiący wyższy zakres obrotów.
Spalanie ,średnio z mojego użytkownika 6.6 litra. Czyli tyle co 2.4 175. A zabawy i frajdy duzo mniej.

Wyposażenie.
Jak to w bmw nie ma pakietów czyli z jednej strony bogata kierownica z tempomatem, szyberdach a z tyłu szyby na korbki i radio na kasetę.
Super grzejace fotele. Ładne,choć skromne podświetlenie plus takie rzeczy jakich w 156 nie ma jak podświetlenie przestrzeni na nogi czy ambientowe podświetlenie kabiny przez lampki w podsufitce.

Wyciszenie.
Lepsze od 156 ,na autostradzie ciszej ,przy normalnej jezdzie podobnie.

Skrzynia biegów.
Lepsza niż w alfach tego okresu. Bardzo precyzyjna ,szybka z krótkim skokiem lewarka. Fajnie dobrane przełożenia ,dłuższa 4-ka niż w jtd-kach. 5-tka to samo, szóstka nieco dłuższa ( 2000 obr = 120 km/h )
Wsteczny wymaga przełożenia siły.

Zawieszenie
Twarde ,sprężyste ale komfortowe. Bardzo ciche. Nawet z rozwalonymi tulejami staba jest cicho:)
Audi a4 jedzie lepiej po dziurach. Ale gorzej sie prowadzi.

Osiągi
Gorsze niż 156 1.9 140. Ale prędkość max aż 220 km/h.

Auto ogólnie bardzo solidne, taki mały czołg ( 1560 kg ). Bardzo mądrze zbudowane. Każde prace serwisowe przy nim w porównaniu do alf są wręcz przyjemne. Wymiana wahaczy czy gum staba to chwila. Widać że technologicznie rozwijają ten sam pomysł od wielu lat.
IMG_20180510_180830.jpg
Tak wygląda od spodu. Wszystko pomyślane,wszystko na swoim miejscu, zbudowane jak z klocków.

Ostatnia edycja:
niemieckie kombi w dieslu, wujek zaraz tutaj będzie :D

Zaraz bedzie dalsza część. To było chociaż BMW. Później będzie tylko straszniej.

Jako że ja to ja i autem nie lubię jeździć długo a kolega z pracy szukał e46 i nic nie mogliśmy znaleźć a w mojej sprzęgło po wycieczce do krakowa i zakopanego pokazało, kiedy auto było cale zaladowane że za długo już nie podziała zaoferowałem mu swoją , zaakceptował ją i po trzech miesiącach sprzedałem BMW.;)

Po bumce poszukiwania auta były trudne. Jako że e46 trafiła w mój gust to obejrzałem dwie z ostatniego rocznika w tzw full opcji ale obie były w gorszym stanie niż moja.
Dalej croma, v50 ,vectra i signum w.większości trupy. 500 złotych ma na paliwo psu w dupe i brak auta.

Ale trafiło się to
IMG_20180520_201354.jpg

2007 rok, 2.0 tdci 130 ( to samo co 140 tylko kwestia podatków ). Wersja titanium s.

IMG_20180520_201518.jpg

Jako ze to titanium s wnętrze jest bardzo przyjemne ,lepsze niż w zwykłych odmianach
IMG_20180520_201602.jpg
Podgrzewane,pół-skórzane fotele .
Wyświetlacz converse+
IMG_20180520_200209.jpg

Jakie jest mondeo mk4?
Przede wszystkim jest to najnowocześniejszy samochód jaki miałem i to widać i czuć.
Napakowany jest elektroniką i gadżetami.
Ma takie rzeczy jak mp3 czy Bluetooth co dla mnie ,wychowanego na 166 z kaseciakiem jest jak lot w kosmos.

Ale po kolei.

Silnik.
Cichy, dynamiczny ,srednio elastyczny. Ale jest lepiej niż w BMW. 60-100 na 4 biegu 6.3 sek więc bardzo sprawnie jak na 4 cylindry i 130 koni ( podobno te silniki na hamowniach wypluwaja po 145 i więcej koni ). Bez problemu i szybko osiąga 210 km/h .Silnik się nie narzuca ,jest taki żeby nie przeszkadzał ale też frajdy nie ma. Dźwięk? Typowa francuska grzechotka. Cichy ale wyraźny diesel.
Spalanie cos około 6.5 ,podobnie jak bmw.

Skrzynia biegów.
Bardzo precyzyjna,nawet bardziej niż bmw. Super lekka zmiana biegów ale praca lewarka taka jakąś...nijaka. Lekka, nie absorbujaca o tyle.
Przełożenia fajne , dobrze dobrane . 6-tka nieco dluzsza od alfowskich jtd ( 2000 obr= 115 km/h )

Zawieszenie.
Tutaj rozczarowanie. Jest gorzej niż w mk3. Dziury tłumi nieźle ale nie jest to ani bmw ani audi. Jezdzi jak ponton. Buja się wyraźnie. Ale przy szybkiej jezdzie bardzo pewny.

Jakość.
Niby materiały super miękkie ( takie tylko widziałem w omedze ), praktycznie wszystko jest miekkie. Konsola wiadomo palstik ale ładnie udaje aluminium. Fotele fajne i obszerne.
A co jest słabe?
Skóra jest sztuczna, materiały z przodu są super a z tyłu wyglądają tak samo ale są twarde. Drzwi zamykają sie fatalnie.
Wykończenie bagaznika lipne. Maska na kijek.

Wyciszenie
Bardzo dobre,silnik cichy szumy dobrze wytlumione. Przy 160 czy 200 ciągle jest ok. Poziom 166 .

Wyposażanie
Auto napakowane gadżetami solidnie. Wyświetlacz converse,efektowny i przyjemny w obsludze, czujniki zmierzchu i deszczu,mp3,zmieniarka i Bluetooth,tempomat, czujniki parkowania przód i tył, poduszka kolanowa. Szkoda tylko braku ksenonów.

Przestrzeń
Ciężko o konkurenta w tej klasie. Bo ilość miejsca to poziom audi a6 czy w211. Szerokość auta to az 188 cm. 7 cm wiecej od szerokiej przecież 166.
Z tyłu przepych,bagaznik wielki.

Ale są minusy, nie działa tempomat . Uwalone przyciski z lewej strony. Naprawa w postaci wymiany. Ceny używanych od 180 do 450 złotych.
Nie działa czujnik cofania ,utleniona wtyczka. Wczoraj przy klimie zaczęła.wlewać się do wnętrza woda,właśnie z tym walcze.
Dochodzę do wniosku że alfy wcale nie odstaja jakisciowo od aut konkurencji. Nigdy w alfie nie zepsuł mi się tempomta i nie zalała woda z klimy.

Ford bedzie na sprzedaż ,muszę go pomalować całego w koło bo jest cały obdrapany.
Co później ? Sam nie wiem.

Ostatnia edycja:
Nudy u Cb nie ma :D
ford fajny, nadal wygląda spoko

Skoro BMW Ci podpasował, to szukaj e60/61. Tez przesiadłem się ze 156, i wyboru nie żałuje. Zarzekałem się, ze kombi i klekota nie kupię, a finalnie mam e61 530d :D

Masa no ja nie przypominam sobie żeby ktoś narzekał na auto ode mnie. Kolega wie co kupił, a sprzęgło i dwumase to mu wymienie w gartisie jak już w końcu padnie. Mi nie chce się inwestować w takie rzeczy w starych autach które i tak najdalej po roku sprzedam.

E60/61 jest brana przeze mnie pod uwagę,choć jej wygląd nie specjalnie mi leży. Bardziej podoba mi się a6 c6. A multitronic jeśli działa to świetne urzadzenie.Sporo pojedzilem ostatnio taką 2.7 tdi i muszę przyznać że bardzo ciekawe auto.

Ostatnia edycja:
Witam brać alfowską.
Jako że szukam ładnej 166 żeby ktoś zawiozl w ostatnią podróż ( ślub :P) szwagra, który sporo czasu spędził z alfami, wykorzystam tą wizytę na forum na relacje co w motoryzacyjnym życiu po alfach u mnie.

Jako że ostatni moj włoski samochód, czyli Marea przeszedł dla młodszego pokolenia i zostałem tylko z Fordem byłem zmuszony poszukać czegoś na drugie auto w rodzinie.
Wybór ograniczał się do wybitnie nie rozsądnych premium w wieku 10+ czyli a6 c6, w211 i e60.
Moim faworytem było śliczne a6. Śliczne, bo jest dziełem znanego nam Waltera Da Silvy, i dlatego ciągle mnie prześladuje.
Jako że bardzo podoba mi się a6, mercedes jest trochę zbyt dziadkowy a e60 z wyglądu nie leżała mi szczególnie kupiłem... E61:D
IMG_20190418_192059.jpg
IMG_20190418_193057.jpg
IMG_20190418_192635.jpg

E61, 2007 rok czyli polif. Wersja 525d z manualem. Po lifcie 525d to już M57n2 czyli aluminiowe 3.0 o mniejszej mocy ( 197 km, 400 Nm) względem 530d.

IMG_20190418_191821.jpg
IMG_20190418_192041.jpg

Kolorek to bardzo praktyczny i efektowny jak czysty titansilber mettalic.
Jak to Bmw, brak pakietów a więc wyposażenie jakie sobie Niemiec wymyślił. Ogólnie dosyć ubogo. Z ciekawych rzeczy to tylko dach panoramiczny, lepsza bardzo mądra i mająca aż za dużo opcji klima, masaże w fotelach.
IMG_20190418_193148.jpg
IMG_20190331_224014.jpg
IMG_20190331_223953.jpg
IMG_20190418_192253.jpg

Jakie jest e60 po lifcie?

Silnik
Jeśli ktoś jest fanem diesla to według mnie jest to najlepszy diesel na rynku. Fabrycznie brak klap wirowych, bezwibracyjna praca, ogromna elastyczność. 1000 obrotów nie jest straszne na żadnym biegu, auto odjeżdża bez szarpania czy dlawienia. Do 2000 obrotów cisza, przy przyspieszaniu miły dźwięk rzedowej szóstki. Do tego na biegu jałowym, jak dla mnie po prostu piękny dźwięk.
8.2 do setki, maksymalnie 235, super przyspieszenie na wysokich biegach, choć wolniej wyraźnie od 156 2.4 175.
Spalanie bajeczne, średnio 6.88. Przy 120 na tempomacie schodzi poniżej 6 litrów.

Skrzynia biegów
Trochę nie pasuje tutaj manual, ale dzięki niemu jest mega oszczędnie. Skrzynia precyzyjna, wymagająca nieco siły, pozbawiona już wad wybierakow z e46. Przełożenia fajnie dobrane, szkoda tylko że szóstka nie za długa 2000 obrotów to około 115 km/h.

Zawieszenie
Przede wszystkim bardzo ciche. Nierówności czuć, ale ich nie słychać. Prowadzenie dobre jak na 1760 kg, ale bardziej od zakrętów lubi autostrady. Tył na pneumatyce.
Fajny układ kierowniczy. Servotronic, czyli na parkingu małym palcem, aż abstrakcyjnie lekko i im szybciej tym sztywnej.

Jakość
Dobra kontynuacja strasznych bmw. Super materiały, jeszcze lepszy montaż, nic nie skrzypi i nie trzeszczy. Klasę lepiej zmontowany środek niż w a6.
Duże przywiązanie do detali, grube dywany, ładnie zrobione ledy we wnętrzu (podsufitka, klamki, boczki) , podłoga bagażnika na teleskopach gazowych, dźwięk zamykania drzwi bajeczny.

Wyciszenie
Super. Silnik, zawieszenie bardzo ciche. Od podłogi nie słychać nic. Fajne jest uczucie kiedy jedzie się w deszczu i nie słychać kompletnie kałuż. Taka sobie areodynamika powoduje że przy 160 plus, zaczyna zacierac się różnica względem Mondeo.

Wyposażenie
Jak to w bmw, indywidualna sprawa nabywcy. Są tempomat, aux, mp3, fajny dach panoramiczny, wszychstronna regulacja i masaż ledzwi, bogata klima z możliwością ustawiania temperatury i siły nawiewu indywidualnie dla szyba/gębą/nogi i to samo pasażer, mocno grzejące fotele. Efektowne światła powitalne, świetne, mimo że podstawowe audio(głośniki niskotonowe pod fotelami przednimi)

Przestrzeń
Sądziłem że Mondeo mk4 jest bardzo obszerne, a tutaj w e61 w każdą stronę parę centymetrów więcej. A trzeba pamiętać że e61 jest nieco mniejsze od Mondeo mk4. Mniejszy bagażnik ale bogato wyposażony w gadżety i mający równe kształty. Na minus bezużyteczne środkowe miejsce przez profil kanapy i wielki tunel.

Minusy?
Auto dobija do 300 tysięcy i poza wywaleniem dpf-a nikt w nim jeszcze nic nie robił. Wszystko jest fabryczne, wahacze, dwumas, sprzęgło, amory, sfery czy tam jak te poduchy z tyłu się nazywają,osprzet silnika.
Co to oznacza? Że ja to niestety będę musiał zrobić. Już przydało by się wymiec dwumas, tarcze i klocki z przodu, amory po lewej pokazują mało procent, tył tańczy w koleinach. Do tego kapryśna i absurdalnie rozbudowana elektronika.
Ale jeśli ktoś umie porobić sam mechanicznie i elektronicznie to poradzi sobie z e60/61. Ceny części są wysokie ale żywotność markowych zamienników zadowalająca.
Rozbudowana elektronika daje także możliwość zabawy w kodowanie, co mnie wciąglo i bawię się obecnie w kodowanie bmw.
Mogę polecić e60 jeśli ktoś szuka dużego, komfortowego auta na autostrady. Daje odpoczynek w trasie, silniki dają frajdę a wygląd i ilość wyposażenia sprawia że auto ciągle jest efektowne.

Ostatnia edycja:
Fajnie opisujesz te auta, rozumiem, że takie BMW serii 5 może się podobać (komfort). Jest oszczędnie (spalanie), a mimo to mamy R6 i zacną pojemność silnika. Ale nie kłuje cię w oczy brzydota tego auta? Myślałem, że chociaż środek jest fajny, ale nie... jak dla mnie po alfie to nieco bolesne by było jeździć czymś takim. Jeszcze sedan jakoś (słabo bo słabo) się broni, ale kombiak przekroczył już IMO linię oddzielającą Multiple od reszty świata :P

Gust każdy ma inny. Mi dopóki nie dotknąłem tego auta e60 nie podobała się. Zawsze bmw mi się podobały, pomimo że pół życia motoryzacyjnego poświęciłem alfom, i z piątek to E39 była kanonem piękna. F10 była fajnym powrotem do klasycznych kształtów bmw a bmw Chrisa Bangle'a była jakimś potworkiem. Ale na żywo auto ujmuje, stylistyka, szczegóły, linie, masywnosc i taka miesistość tego auta jest bardzo fajna. Tak oczywiście jest to kombi, i do tego niemieckie, więc praktyczność czasem wygrywa z wyglądem przeciwnie niż w autach włoskich.
Środek? Dla mnie jest piękny, z jednej strony ujmuje jakością i przytulnoscia, a z drugiej w żadnym innym "cywilnym" samochodzie nie siedzi się jak w bmw. E60 otula cię z każdej strony i ujmuje minimalizmem obsługi. Wszystko co trzeba jest na wyciągnięcie ręki a pozycja za kierownicą przypomina bardziej auta sportowe niż zwykle codzienne przemieszczacze.

Ostatnia edycja:
Myślałem o 545... ale o ile z zewnątrz auto jako tako się broni (sedan), to środek odrzucał za każdym egzemplarzem...
Niemiecka prostota, minimalizm i brak tego "otulenia kierowcy" jak w Alfach skreślił ten model u mnie.

Co nie zmienia faktu, że życzę szczerze bezpiecznej i bezawaryjnej jazdy nabytkiem :top:

Dzięki Artih. Środek przed zakupem mnie również odrzucal ale jest to naprawdę przyjemne miejsce do spędzania czasu.
545 i mniejsze wersje ciągle i mi chodzą po głowie, ale już sam koszt zakupu wersji politowej z mocną benzyną osiąga abstrakcyjne, względem rocznika pułapy.

Dla mnie rocznik to już tylko cyferki, wyrosłem z tego.
Tylko stan się liczy i ew. przebieg (ten prawdziwy, do udowodnienia).

Ja chciałem e60 po lifcie bo wizualnie według mnie wygląda dużo świeżej. Z tad rocznik był ważnym kryterium.

Ale na żywo auto ujmuje, stylistyka, szczegóły, linie, masywnosc i taka miesistość tego auta jest bardzo fajna.

no nie kupuje tego, nadal to jest najbrzydsze BMW, jakie powstało (już nawet E65 wygląda o niebo lepiej). To generalnie całkiem niezły wóz, może nie jest pancerny jak E39, ale ceny na rynku wtórnym są bardzo zachęcające. Niezły kompromis miedzy prowadzeniem a komfortem, świetna jakość wykonania. Gdyby nie było takie paskudne, to bym pewnie sam takie kupił, z jakimś męskim silnikiem :D

E tam nie przesadzaj majster. Już najbrzydsze, najbrzydsze. Rozumiem że nie ma dwóch kilometrów chromowanych listew i wczesno-barokowego wnętrza, ale nie jest tak źle. Idzie przywyknac ;)

E61 ma cos w sobie, nawet mi sie podoba :P aczkolwiek nadal ten stereotyp kierowcy BMW siedzi mi w glowie przy tym aucie. Ale przy kombi jakby mniej :D

Srebrne kombi Bmw są poza grupą "ryzyka" :)

Słuszny wybór, choć szkoda że nie nie 530d albo 535d :) na plus manual, na minus kolor i trochę „bieda edyszyn” Kiedy wygrywasz wirusa? Ja u siebie wytrzymałem 6 miesięcy, aktualnie 270km i 600nm i powiem Ci ze robi teraz robotę. A maruderami stad się nie przejmuj, auto fajne, komfortowe, szybkie, prowadzi się lepiej od starych Alf (rozkład 50/50) i ma właściwy napęd :D

Ostatnia edycja:
Zaraz bedzie dalsza część. To było chociaż BMW. Później będzie tylko straszniej.

Jako że ja to ja i autem nie lubię jeździć długo a kolega z pracy szukał e46 i nic nie mogliśmy znaleźć a w mojej sprzęgło po wycieczce do krakowa i zakopanego pokazało, kiedy auto było cale zaladowane że za długo już nie podziała zaoferowałem mu swoją , zaakceptował ją i po trzech miesiącach sprzedałem BMW.;)

Po bumce poszukiwania auta były trudne. Jako że e46 trafiła w mój gust to obejrzałem dwie z ostatniego rocznika w tzw full opcji ale obie były w gorszym stanie niż moja.
Dalej croma, v50 ,vectra i signum w.większości trupy. 500 złotych ma na paliwo psu w dupe i brak auta.

Ale trafiło się to
Pokaż załącznik 246408

2007 rok, 2.0 tdci 130 ( to samo co 140 tylko kwestia podatków ). Wersja titanium s.

Pokaż załącznik 246409

Jako ze to titanium s wnętrze jest bardzo przyjemne ,lepsze niż w zwykłych odmianach
Pokaż załącznik 246410
Podgrzewane,pół-skórzane fotele .
Wyświetlacz converse+
Pokaż załącznik 246411

Jakie jest mondeo mk4?
Przede wszystkim jest to najnowocześniejszy samochód jaki miałem i to widać i czuć.
Napakowany jest elektroniką i gadżetami.
Ma takie rzeczy jak mp3 czy Bluetooth co dla mnie ,wychowanego na 166 z kaseciakiem jest jak lot w kosmos.

Ale po kolei.

Silnik.
Cichy, dynamiczny ,srednio elastyczny. Ale jest lepiej niż w BMW. 60-100 na 4 biegu 6.3 sek więc bardzo sprawnie jak na 4 cylindry i 130 koni ( podobno te silniki na hamowniach wypluwaja po 145 i więcej koni ). Bez problemu i szybko osiąga 210 km/h .Silnik się nie narzuca ,jest taki żeby nie przeszkadzał ale też frajdy nie ma. Dźwięk? Typowa francuska grzechotka. Cichy ale wyraźny diesel.
Spalanie cos około 6.5 ,podobnie jak bmw.

Skrzynia biegów.
Bardzo precyzyjna,nawet bardziej niż bmw. Super lekka zmiana biegów ale praca lewarka taka jakąś...nijaka. Lekka, nie absorbujaca o tyle.
Przełożenia fajne , dobrze dobrane . 6-tka nieco dluzsza od alfowskich jtd ( 2000 obr= 115 km/h )

Zawieszenie.
Tutaj rozczarowanie. Jest gorzej niż w mk3. Dziury tłumi nieźle ale nie jest to ani bmw ani audi. Jezdzi jak ponton. Buja się wyraźnie. Ale przy szybkiej jezdzie bardzo pewny.

Jakość.
Niby materiały super miękkie ( takie tylko widziałem w omedze ), praktycznie wszystko jest miekkie. Konsola wiadomo palstik ale ładnie udaje aluminium. Fotele fajne i obszerne.
A co jest słabe?
Skóra jest sztuczna, materiały z przodu są super a z tyłu wyglądają tak samo ale są twarde. Drzwi zamykają sie fatalnie.
Wykończenie bagaznika lipne. Maska na kijek.

Wyciszenie
Bardzo dobre,silnik cichy szumy dobrze wytlumione. Przy 160 czy 200 ciągle jest ok. Poziom 166 .

Wyposażanie
Auto napakowane gadżetami solidnie. Wyświetlacz converse,efektowny i przyjemny w obsludze, czujniki zmierzchu i deszczu,mp3,zmieniarka i Bluetooth,tempomat, czujniki parkowania przód i tył, poduszka kolanowa. Szkoda tylko braku ksenonów.

Przestrzeń
Ciężko o konkurenta w tej klasie. Bo ilość miejsca to poziom audi a6 czy w211. Szerokość auta to az 188 cm. 7 cm wiecej od szerokiej przecież 166.
Z tyłu przepych,bagaznik wielki.

Ale są minusy, nie działa tempomat . Uwalone przyciski z lewej strony. Naprawa w postaci wymiany. Ceny używanych od 180 do 450 złotych.
Nie działa czujnik cofania ,utleniona wtyczka. Wczoraj przy klimie zaczęła.wlewać się do wnętrza woda,właśnie z tym walcze.
Dochodzę do wniosku że alfy wcale nie odstaja jakisciowo od aut konkurencji. Nigdy w alfie nie zepsuł mi się tempomta i nie zalała woda z klimy.

Ford bedzie na sprzedaż ,muszę go pomalować całego w koło bo jest cały obdrapany.
Co później ? Sam nie wiem.

kolego, koło Titanium S to nawet nie stało...wręcz bym powiedział, że takie trochę biedanium. Wiem co mówię bo sam tydzień temu po ponad 3 latach sprzedałem prawdziwe Titanium S, które notabene było tutaj dodane na grupie.

Amortyzatory
Powrót