[145] Zmiana wycieraczek

Brałeś od tego samego sprzedającego? A które ramię założyłeś po stronie kierowcy? Tak, jak wcześniej sugerowałem, czy odwrotnie?

Ja kupiłem przez allegro ale od kolesia z Białegostoku taki zestaw. Zamontowałem tak jak opisałeś i działa dobrze.

Co do montażu zastanawia mnie jedno - jak widać na poniższym zdjęciu ramiona posiadają zbliżoną długość jednak nieco inny kształt i tu właśnie mam mały dylemat. Jako ramię od strony kierowcy planuję zamontować to drugie od góry, zaś to pierwsze jako bardziej zakrzywione mam zamiar zamontować po stronie pasażera - dlaczego tak? Myślę, że z uwagi na kształt przedniej szyby, ramię po stronie pazażera powinno wymuszać niewielkie wychylenie zewnętrznej końcówki pióra wycieraczki lekko do góry i tak właśnie by mi to pasowało.
Jak będziesz montował to spróbuj założyć od strony pasażera oba ramiona. Wtedy najlepiej przekonasz się, które lepiej tam pasuje.

A potem oczywiście podziel się uwagami.

Ja ostatnio do oryginalnych ramion założyłem płaskie wycieraczki Valeo i pomimo tego, że wyglądają i działają świetnie, to jednak wycieraczka pasażera odstaje w skrajnym położeniu dużo bardziej niż tradycyjna wycieraczka. Lepiej na to nie patrzeć, żeby się nie denerwować..

ty jestes z lodzi jedz do v-cap na obywatelska i dibierz taka co pasuje, ceny sa tam smiesznie niskie na bezszkieletowki:) polecam tez zamawiac przez net u nich jak macie kogos z wlasciwym dla was modelem w lodzi zeby przymierzyl wam:)

A czy po założeniu tych ramion od tipo da się ustawić spryskiwacze bo na oryginalnych jest trudno.

Co do wymiany samych gumek to po takiej operacji szału nie ma. Lepiej wymienić ramiona na zwykłe.

Tak właśnie myśle wymienić na zwykłe ramiona. A czy na takich ramionach da się ustwić oryginalne spryskiwacze?

Amortyzatory
Powrót