• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[156] Złosliwa Franka by 1kolo2

Został jeszcze do wymiany wysprzęglik, ale jest problem z odkręceniem przewodu od niego. Zapieczony na amen :(. Nic po dobroci nie dociera do niego, pozostaje kupić drugi przewód i wtedy wymienić bez stresu i bardziej inwazyjnie : Rzeźnik:

Sama wymiana wysprzęglika nie jest trudna. Więcej czasu wymaga dostanie się do niego. Gorzej z wykręceniem tej nieszczęsnej rurki. Lepiej przygotuj się dobrze i zarezerwuj dzień więcej :)

Wysprzęglik wymieniony:) płyn w całym układzie też, można szaleć, wiosna idzie.

Jak to zrobiliście z tymi numerami? Razem rejestrowaliście czy kupiliście te numery? Ogólnie to świetna sprawa :)

Jak to zrobiliście z tymi numerami? Razem rejestrowaliście czy kupiliście te numery? Ogólnie to świetna sprawa :)
Poszłam do Wydz Komunikacji, poprosiłam Panią o wybranie kolejnych numerów i było po sprawie. Rejestrowane były w tym samym dniu.

Niezły numer. Napewno zwracacie na siebie uwagę jak tak we dwie alfy jedziecie. ;) Ale nie lepiej byłoby mieć troche różnorodności i kupić np 156 i 147? Albo chociaż sedana jednego? :)

Ale nie lepiej byłoby mieć troche różnorodności i kupić np 156 i 147? Albo chociaż sedana jednego?
Różnorodność jest w tablicach(taka mała) i w kolorze(Jak są zaśnieżone albo brudne to centralny weryfikuje kogo czyja) :). Nikt nie chciał mieć 147 bo mała, a sedan nikomu się nie podobał. Wiec padło na SW. Plusem jest to jak coś nie pasuje w jednej, idziesz zobaczyć do drugiej i widzisz jak powinno być;)

Ostatnia edycja:
Dzisiaj zaparkowałem obok Twojej Alfy pod tesco w Głogowie. Fajnie wygląda z tym jasnym wnętrzem
Cieszę się , że Ci się podoba. mi mniej, bo nie jest idealne niestety. Parkuję tam średnio kilka razy w tygodniu, więc pewnie się zobaczymy jeszcze nie raz. Pozdrawiam.

- - - Updated - - -

Niezły numer. Napewno zwracacie na siebie uwagę jak tak we dwie alfy jedziecie. ;) Ale nie lepiej byłoby mieć troche różnorodności i kupić np 156 i 147? Albo chociaż sedana jednego? :)
Razem jechaliśmy tylko raz-zatankować ( zdjęcia z akcji powyżej), dorwaliśmy sponsora na dwa pełne baki, więc trzeba było wykorzystać, żeby się nie rozmyślił:). Mamy jednak wiele śmiesznych sytuacji, np. w Wydz. Komunikacji, Pan nie chciał drugiego wniosku o rejestrację. Dopiero jak wyjaśniłam, że to dwie takie same przyjął, ale nie obeszło się bez pytania po co komu dwie takie same. Moja odp.: bo jedną będę jeździć od pon do środy, a drugą od czwartku do niedzieli:)

No to opowiadajcie. ;)

Rozmowny wam się trafił pan w tym urzędzie.

W US było to samo, bo taka sama kwota zakupu, więc i podwójny podatek od wzbogacenia. Przy ubezpieczaniu też końca pytań w stylu po co i na co, nie było. Ogólnie jest śmiesznie, nigdy nie wiadomo kto na mieście grasuje, bo jak wspomniał Ka-Ka niewiele się różnią wyglądem. Minusem jest to, że co lepsze Ka-Ka wyciąga ode mnie:), a ja nie potrafię mu odmówić z racji łączących nas więzi rodzinnych:)

Wreszcie wiosna.
Oponki i felgi na letnie zmienione, ale Ka-Ka nadział mnie na minę z zamianą, bo mi wcisnął jedną do prostowania:(

Dawno nic nie pisałam na temat mojej Franki, ale nic konkretnego się nie działo, więc nie było o czym pisać. Lałam paliwko i jeździłam:) Mam nadzieję, że taki podział ról : ja leję - Franka jeździ:) zostanie w naszym tandemie na zawsze:). Albo chociaz na bardzo długo, nie będę już taka wymagająca, w końcu to Alfa:)

W związku z tym, że to taka grzeczna dziewczynka zasłużyła na:
- nowy rozrząd
- olej i filtry (paliwa, oleju i powietrza)

Kilka świeżych fotek:
1mar.jpg

klqn.jpg

qu09.jpg

8tb1.jpg

Amortyzatory
Powrót