• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Złosliwa Franka by 1kolo2

Vanilia

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT
Poznaliście już Finkę Ka-Ki, a teraz przedstawiam jej przyjaciółkę z podwórka - Złośliwą Frankę:o
Dla jasności: Finka po prawej, Złośliwa Franka po lewej.

dsc0600q.jpg

.

Obydwie ładne , a dlaczego Franka jest złośliwa:P.
Opisz troszkę więcej o nich , mi najbardziej rzuciły się w oczy tablice rejestracyjne - były wybierane w Wydz.Kom. , że są tak kolejno odlicz :)? Fajnie .

Widzę, że w 03 przydałoby się znaczek wymienić i spolerować klosze ;)
Super, że obie SW

Link do " Wszystko na temat Finki" poniżej:

http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/89674-finka_156fl_1_9_jtdm_ka_ka.html

Na temat Złośliwej Franki troszkę napiszę:)

Dlaczego otrzymała przydomek Złośliwa Franka - przez tydzień od zakupu pokazywała się z najlepszej strony, było idealnie - jak w każdym związku na początku. Po tygodniu zaczęła się walka o władzę, pokazała mi kto tu jest kierownikiem w tym związku:). Pod wydziałem komunikacji, po zamontowaniu nowych tablic, strzeliła focha i nie chciała odpalić. Miała w nosie moje prośby, groźby itd. Dopiero wizja lawety przemówiła jej do rozsądku:). Więcej zdjęć poniżej.

W najbliższym czasie zamierzam:

- zadbać konkretnie o wnętrze ( pranie tapicerki lub super pokrowce)
- wymiana wysprzęglika
- wymiana czujnika oleju

Ostatnia edycja:
Zafundowałam dzisiaj France z okazji Dnia Kobiet nowiutki akumulatorek i...pełen bak paliwka:) Pomykała po mieście dumna jak paw, a jaka jest miła, zero focha:)

Niezłe belle. Fajna sprawa z tymi tablicami. Wnętrze jak zwykle super - to co mnie sie najbardziej podoba po FL - jasne. Życzę mniejszej awaryjności i powodzonka !

Niezłe belle. Fajna sprawa z tymi tablicami. Wnętrze jak zwykle super - to co mnie sie najbardziej podoba po FL - jasne. Życzę mniejszej awaryjności i powodzonka !
Z tym jasnym wnętrzem to mam mały problem. Czy takie czyszczenie w profesjonalnym zakładzie pomoże? Ale tak, żeby to było idealnie? Robił ktoś coś takiego? W desperacji myślę już o pokrowcach, bo drażni mnie ten środek. Może się czepiam, no ale esteci mają ciężkie życie:(

A czy to pranie da oczekiwany efekt? Marzyłam o jasnym wnętrzu, ale teraz mam wątpliwości. Moje poprzednie auto miało tak zadbany środek, że kupiec był w szoku. Chciałabym, aby i to wyglądało jak nowe.

Jak zastosujesz chemię profesjonalną do prania to zejdzie. Chyba, że dasz do dobrego zakładu - tam wszystko zrobią....

Dzięki:)

Spróbuję znaleźć kogoś odpowiedniego, bo sama raczej nie podołam:)

Zafundowałam dzisiaj France z okazji Dnia Kobiet nowiutki akumulatorek i...pełen bak paliwka:) Pomykała po mieście dumna jak paw, a jaka jest miła, zero focha:)

Fotorelacja. :)

Ostatnia edycja:
Niezłe fotki i relacja z jakichkolwiek akcji - wszystko podwójnie ;) Choć z końcówką na tablicy ...02 ładniejsza z uwagi na tapicerkę...

Ostatnia edycja:
Choć z końcówką na tablicy ...02 ładniejsza z uwagi na tapicerkę...
Też mi się wydaje, że ma ładniejszą tapicerkę, ale właścicielka uważa odwrotnie. Wypierze siedzenia i będzie Igła.:)

Ostatnia edycja:
Wyczyszczona dzisiaj: przepustnica, dolot, egr :). Poniżej zdjęcia z akcji :)

DSC_0666.jpgDSC_0669.jpgDSC_0670.jpgzdjęcie0021.jpgzdjęcie0022.jpg

Ostatnia edycja:
jak rozbierałem latem egr i dolot to wyglądało to niemal identycznie... trochę roboty jest przy tym, ale później jakoś tak spokojniej na duszy się robi... Ja dodatkowo częściowo zaślepiłem Egr .... :)

Amortyzatory
Powrót