blandor
Nowy
- Auto
- BYŁA ALFA ROMEO 147 2.0 TS 2002r JEST TOLEDO 2 2.3 v5
oj ja przerabiam ten temat i kolega darek dobrze mówi
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jak już Darek wspomniał, sam zestaw naprawczy nie da rady, to jak zakładanie gipsu na rękę przy złamanej nodze
Zresztą w tym temacie Darek się niech najlepiej wypowiada![]()
Że tak zapytam czy możliwe jest rozłożenie wariatora bez jego odkrecania z wałka?
można co najwyżej zrobic kompleksową regenerację, ale tego nie robi się 2 podkładkami i sprężynką......
Witam,
No to widać że mamy inne doświadczenia w tym temacie, ja własnie miałem taki jak wy to mówicie nie do naprawienia, klepał non stop i to głosno, zregenerowałem i jest idealnie, jak już wczesniej pisałem żeby żębatki się starły to potrzeba kosmicznego przebiegu (mój po 200tyś km - ideał), a nic innego w wariatorze nie może się zepsuć, wyrabia się przede wszystkim sprężynka (traci swoją sprężystość i robi się miękka a co za tym idzie zmniejsza się jej naprężenie wstępne w skutek czego nie spełnia swojego zadania)
ps. jeśli macie takie których nie udało wam sie zregenerować, to przyslijcie mi zamiast wyrzucać ja się nimi zajme.
Nozmiana jest, bo wariator nie hałasuje ale czy działa?
Teflonowa wkładka to tylko łożysko ślizgowe i jest to część znajdująca się w nowym wariatorze poza starym z 1 zębatką.