Zdjęcia felg do AR

• Autor wątku Autor wątku b.pawelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ma ktos moze zdjecie bialych telefonow 16'' w 156 ? Najlepiej czerwonej, bo planuje na taki kolor pomalowac i zastanawia mnie jakby to wygladalo

Mógłby ktoś przerobić kolor felg na grafitowy? Bo chcę na wiosnę oddać koła do prostowania oraz malowania i zastanawiam się czy by przy okazji nie zmienić koloru.

A co tam, masz taki tytanowy grafit ;)

90.jpg

Fajnie to u Ciebie wygląda, ale zastanawiałem się jak to będzie przy moim kolorze lakieru :P

Proszę - niestety nie mam szopa pod ręką, więc robiłem w dość prostym sofcie. Ale efekt felgi chyba oddaje.

attachment.php

Załączniki

• AR_ciemniejsza_felga.jpg
    AR_ciemniejsza_felga.jpg
    138.6 KB · Wyświetleń: 1,031
Dzięki wielkie :) Dodatkowo lepiej to wygląda z większymi kołami :)

Musiałem jakoś zasłonić Twoje poprzednie ;-) Plus u kolegi drift-r'a nieco bardziej wypełniało to nadkola.

Dodano po 22 minutes:

Ew. na Twoich felach - starałem sie jak mogłem ;-)
attachment.php

Załączniki

• ar147_ciemniejsza_felga.jpg
    ar147_ciemniejsza_felga.jpg
    136.8 KB · Wyświetleń: 768
Ostatnia edycja:
Jeszcze raz wielkie dzięki :D Teraz już wiem, że taki grafit powinien wyglądać dobrze :)

Witam , przypne sie do tematu z pytaniem ( bo niby jak inaczej) :D

Mianowicie jestem caly czas w trakcie poszukiwan swojej wymarzonej GyTy i jedna co mnie chwilowo zainteresowala w internecie ma felgi 19'... Malo sie znam na tym i chcialem zapytac czy to juz nie przesada? Czy te felgi nie ''przeszkadzaja'' tzn w jezdzie czy np nie obcieraja lub nie zmiejszaja promienia skretu? Auto chyba musi byc troche podniesone zeby takie weszly?

Prosze o odpowiedzi i uswiadomienie mojej slabej wiedzy, dziekuje ;)

Auto chyba musi byc troche podniesone zeby takie weszly?

Nawet lepiej jak auto jest obniżone - lepiej wyglądają. Średnica felgi nie powinna zasadniczo zmieniać średnicy całego koła - zwiększenie średnicy felgi powinno być równoznaczne ze zmniejszeniem profilu opony. Np. wymieniając koła z 225/40R18 powinno wrzucić się 225/35R19. 19" felgi są duże, ale błotniki AR GT mieszczą takie koła bez problemu. Istotne jest tu również by felgi miały odpowiednią szerokość, ET, rozstaw śrub i średnicę otworu centralnego - ale to tyczy się każdego rozmiaru felgi.

Nawet lepiej jak auto jest obniżone - lepiej wyglądają. Średnica felgi nie powinna zasadniczo zmieniać średnicy całego koła - zwiększenie średnicy felgi powinno być równoznaczne ze zmniejszeniem profilu opony. Np. wymieniając koła z 225/40R18 powinno wrzucić się 225/35R19. 19" felgi są duże, ale błotniki AR GT mieszczą takie koła bez problemu. Istotne jest tu również by felgi miały odpowiednią szerokość, ET, rozstaw śrub i średnicę otworu centralnego - ale to tyczy się każdego rozmiaru felgi.

No pewnie ze lepiej jak jest obnizone... Dzieki za odpowiedz , juz teraz wiem o co chodzi :D

A co powiecie o takich?? Pasują do AR147 i do takiego jej koloru?

Załączniki

• 2012-09-15-338 (2).jpg
    2012-09-15-338 (2).jpg
    99.1 KB · Wyświetleń: 277
Felgi ładne, ten lip już niekoniecznie..
Nie myślałeś, żeby obniżyć ją delikatnie? Tak -20mm na sportpacku, od razu zyska na wyglądzie, a komfortu nie stracisz za wiele.

Amortyzatory
Powrót