• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Zdjęcia felg do AR

• Autor wątku Autor wątku b.pawelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Moje nowe alu idą do malowania w zimę :)
Chciałbym poznać wasze zdanie czy te alu pasują Waszym zdaniem do 156, oraz co sadzicie o przemalowaniu ich na kolor grafitowy/tytanowy.

Załączniki

• toora_silver.jpg
    toora_silver.jpg
    622.5 KB · Wyświetleń: 364
  • toora_titan.jpg
    toora_titan.jpg
    619.7 KB · Wyświetleń: 398
Dla mnie pierwsza wersja...zresztą tylko dlatego że nigdy nie podobały mi się ciemne felgi ;)

A ja na twoim miejscu wybrałbym biały... zayebisty kontrast się zrobi :)
Mógłbyś tak orientacyjnie je na biało przemienić i pokazać???

Na szybko robione bo wcześniej nie zapisałem PSD :)

(Nie jestem przekonany do białych alu w czarnym aucie, kumpel ma w czarnym toledo pomalowane na biało i z daleko go widać :D nawet jak jest zupełnie ciemno :D)

Załączniki

• black.jpg
    black.jpg
    196.4 KB · Wyświetleń: 298
  • blue.jpg
    blue.jpg
    200.2 KB · Wyświetleń: 235
  • gold.jpg
    gold.jpg
    202.9 KB · Wyświetleń: 208
  • green.jpg
    green.jpg
    199.6 KB · Wyświetleń: 193
  • limon.jpg
    limon.jpg
    203 KB · Wyświetleń: 228
  • pink.jpg
    pink.jpg
    201.2 KB · Wyświetleń: 509
  • red.jpg
    red.jpg
    200.9 KB · Wyświetleń: 214
  • silver.jpg
    silver.jpg
    200.6 KB · Wyświetleń: 229
  • sky.jpg
    sky.jpg
    202.7 KB · Wyświetleń: 1,476
  • titan.jpg
    titan.jpg
    199 KB · Wyświetleń: 209
  • white.jpg
    white.jpg
    200 KB · Wyświetleń: 255
Ostatnia edycja:
Nie no białe wyglądają zeyebiaszczo :) jeszcze jak byś tego matowego grila na biało pomalował do razu to by był totalny odlot :)

Specjalnie dla fanów bieli

allwhiteu.jpg

Scudetto i tak idzie na wiosnę na biało (żeby razem z paskami wyglądało jak flaga włoska).

Edit:

Wersja ze scudetto jako flaga włoska, oraz zaciski i tarcze pomalowane na biało (wiele osób mi odradza malowanie ich na biało, ze względu że będą się brudzić ale co tam :D)

toorawhiteflag.jpg

Ostatnia edycja:
w złocie wygląda też super:) białe alu jakoś mi się kojarzy przede wszystkim z wrc i do tych felg i nadwozia jakoś mi nie pasuje;p kanciaste fele i nadwozie tak:)

Chyba zonkil mnie pomału przekonujesz do wersji black and white :>
Ale jeszcze pogadam z niektórymi :D i się zobaczy co z tego wyjdzie :), bo jak już pomaluje na biało to nie będzie wyjścia :/ (a folie z lusterek, scudetto itp zawsze będę mógł ściągnąć)

P4:
chromik byłby ok ale tylko z ciemnymi ramkami w lampkach ( gtA LOOK)
białe - tyż ok
zwykłe alu- tyż ok

ale co sie wzięło na te alu ?? i to jeszcze do sporych poprawek jak pisałeś ??
tym bardziej że odbierałeś je sam osobiście ----ja się już raz nauczyłem - jedziesz ze sprzedawcą na serwis alu i sprawdzasz , albo zbijasz cenę po wyjściu problemów albo odpuszczasz
no ale ...

Ostatnia edycja:
ale co sie wzięło na te alu ?? i to jeszcze do sporych poprawek jak pisałeś ??

Te felgi to można powiedzieć rarytas i kupienie ich w jakimkolwiek stanie by nie były jest dla mnie w pełni zrozumiałe... sam bym tak zrobił :)
A co do zbicia ceny... no cóż, to już zależy od umiejętności negocjacyjnych kupującego i chęci szybkiej sprzedaży przez właściciela... czasem się da a czasem nie :P

i kupienie ich w jakimkolwiek stanie by nie były jest dla mnie w pełni zrozumiałe... sam bym tak zrobił
gówno szopa pracza z wczesnego ranka np dnia 04.09.2011 to też raczej wyjątkowa rzecz - mimo tego bym jej nie kupił :lol:

a te alu nie wyglądają jakoś super na 156 , dodając do tego sporo roboty i kosztów przy poprawie stanu raczej średni zakup

a były ładne GTA na forum na sprzedaż ( do 2.5 P4 by się nadawały )

Sam miałem ochotę na te felgi ze względu na śrubę centralną. Białe wyglądałyby spoko przy samochodzie "black line" - czarne scudetto i lusterka.

Trochę mało żywy ten biały, ale fajnie to wygląda :)
Dzięki bardzo :)

@bociek
Bo niby GTA wyglądają najlepiej do 156... o ile w SW wyglądają ciekawie o tyle do sedana one mi niezupełnie pasują...
A te? Może i nie są w najlepszym stanie i wymagają wkładu, ale efekt końcowy na pewno będzie o wiele lepszy niż na GTA

a białe z ringiem czerwonym??na rancie np

Nie polecam... zalatuje wiochą...

Amortyzatory
Powrót