jarekw1985
Nowy
a co myślicie o tym zeby troche ropy stryzkawka dac pd gume sworznia?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Witam, mam następujący problem. Od około miesiąca skrzypi mi zawieszenie z przodu od strony kierowcy. Skrzypi na "policjantach" i wiekszych nierownosciach. Czasami jadąc po połatanej drodze takze mozna to usłyszeć. Ogolnie jesli rozbujam auto to slychac mocne skrzypienie. Nic nie slychac natomiast przy skrecaniu czy to w trakcie jazdy czy na postoju. Auto prowadzi sie dziwnie tak jakby nie mogło utrzymać prostego toru jazdy. Skrzypienie pojawia sie również przy gwałtownym hamowaniu przy niskiej prędkości. Diagnosta nie stwierdził luzow i powiedział że wszystko jest ok. Mechanik potwierdził wszystko i powiedział że skrzypi stworzeń górnego wahacza ktory wymienialem 3 miesiace temu, przesmarowal i na 20 min był spokój. Panowie jaka może być przyczyna takiego zachowania. Martwi mnie zwlaszcza sposob w jaki auto sie prowadzi. Czy moze byc jakis problem z maglownica ktorego nie dostrzegli mechanicy? Wymienialem przekładnie w 147 i prowadzila sie podobnie. Czy przyczyna takiego zachowania może być tylko ten stworzeń czy cos jeszcze sie dzieje z autem? Prosze o porade.
Jeśli przesmarował sworzeń wahacza i przestało, to może trzeba go zdemontować i zobaczyć w jakim jest stanie. Skoro ma 3 miesiące, to jest jeszcze na gwarancji. A nóż, trafiłeś na jakiegoś bubla (a może źle poskładał mechanik...). Poza tym, jeśli auto prowadzi się "dziwnie", to proponuję sprawdzić ciśnienie w oponach i zbieżność.
najbardziej wzmaga się przy skręceniu kierownicą w lewo, przy skręcaniu w prawo cisza
Ostatnio miałem to samo, wystarczy wymienić pierwszą tuleje w wahaczu górnym(30zł TRW). Czas operacyjny z użyciem imadła i kilku kluczy- 1,5h
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/159...08-zawieszenie_skrzypi_-28.html#ixzz5C08w4maL