[159] Zawieszenie skrzypi.

• Autor wątku Autor wątku krisvanmoto
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
To skrzypią szybiej niż chińczyk. Jak masz stare orginały wyślij mi je to ci zregerenujemy za 1/3 ceny orginału a polatasz na nich podobnie długo. TRW możesz sobie wtedy dać do reklamacji i przy odrobinie szczęścia oddadzą ci kase

Ostatnia edycja:
W jednym starym tulaja a w drugim sfozen a tak to dobre

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

Robimy wszystko niezależnie od stanu. Wjeżdżają nowe tuleje i nowe bebechy do gniazda sworznia

Dobrze wiedzieć , napisz mi na pw jak cenowo za górę i jak za dół , Trw kupiłem po 200 za sztukę

Od gościa co sprzedał alfe i mu po prostu zostały

albo wiedzial ze sa ch...we

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Były w oryginalnym opakowaniu i nie otwierane

Poprawiłem i już mniej skrzypi , ale jednak jeszcze się odzywa , czym można potraktować te tuleje żeby nie skrzypialy

Po prostu zamontowałam go jeszcze raz , tylko teraz do krecajac wachacz podniosłem całą zawieche do góry tak jak by stał na kołach , bo z reguły nie do kręcą się jak koło wisi , bo przy opuszczeniu auta z lewarka już tulejki się rwą a co mówić jak auto jedzie po domach czy nierownosciach i koło pracuje góra dół , tulejki rwą się moment , wiedząc to wraz szybko szybko założyłem na wiszac , ale po poprawie jest ok dziś jeździłem na wieś 2km polną i cisza :)

smar do tulei liquimoly

Nic nie dawałem , i jak na razie jest ok , ale jak coś to skorzystam :) dzięki

I skrzywienie wraca , mam wrażenie że jak zmieniam płyn wspomagania to jest ok ale krótko , tak jak by mi skrzypiala prawa strona maglownicy :/

maglownica nie skrzypi. jak sprzypi przy skrecaniu to ktorys sworzen albo koncowka drazka kier

To w takim razie, jak zmieniali mi końcówki i drażki to tam na drazku powinni dać smar ? Bo na pewno nie dali tylko założyli same osłony

sprawdz gumy na koncowkach. jak sa ok to ktorys sworzen. drazek nie skrzypi

Nie dawno zakładałem nowe , ale sprawdzę czy nie uszkodzona któraś guma ,

Moją 159 tez wczoraj dopadło skrzypienie tapczanowe w przednim zawieszeniu, a dokładnie po stronie kierowcy. Okazało się, że winowajcą był sworzeń dolnego wahacza. Za dwa tygodnie trzeba go będzie zregenerować bo tuleje są ok, a póki co za pomocą strzykawki i igły pod gumową osłonę poszedł płyn dot2 i nastała błoga cisza.

Amortyzatory
Powrót