Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
No czyli jak przeczytałeś i nie wiesz to znaczy, ze w szkole omijałeś lekcje czytania ze zrozumieniemW linkowanym przeze mnie temacie masz wyraźnie napisane jakie silniki w jaki sposób można zaślepić. Gdzie zamontować zaślepkę oraz gdzie ją kupić.
http://www.forum.alfaholicy.org/zro...z_ang_exhaust_gas_recirculation_poradnik.html Przeczytaj jeszcze raz, jak znów nie będziesz wiedział to jeszcze raz i tak do skutku bo tam naprawdę wszystko jest napisane![]()
Pędzelkiem, i troszkę drucianką. To był taki mięciutki w sumie pyłek tak lekko zbity, u mnie EGR był w 100% Sprawny, ale jak zobaczyłem ile syfu leci z EGR do środka silnika to... zaślepiłem, i wiem, że teraz kolektorem dolotowym będzie leciało czyste powietrze. A i cewka ten bolec u mnie bardzo leciutko chodził, góra dół i sam wylatywał i się chował. 1.9JTD 8V 115KM CF3 - pełne zaślepienie.
W twoim silniku nie musisz płacić za wyłączenie programowe, więc zaślep sobie. Kolektor nie będzie się brudził.
Witam, panowie mam Alfa 147 1.9JTDm 8v 2006 rocznik i mam problem z EGR-em, poczytalem troche na forum ale zdania sa podzielone, czy mozna u mnie calkowicie zaslepic a pozniej w sofcie usunac go czy lepiej dac zaslepke z dziurkami?? Prosze o pomoc