[145] Żarówka H1

Mam H7 +90% Tungsram i owszem, w porównaniu ze standardowymi jest poprawa, ale bez rewelacji.
Inna sprawa, że nie mam za bardzo porównania z innymi żarówkami, więć może poprostu więcej się nie da wyciągnąć

wilczasty wszedzie mamy H1 :) nawet w przeciwmgielnych ;) osobiście dołączam sie do grzesiek87 do "bandyckiego" xenonu ;D ale o tym już była debata gdzie indziej ;)

adk ja mam visiony w drogowych światłach fakt jest troche poprawa ale ich sie rzadziej uzywa :) w soczewce nie probowałem bo nie chciało mi sie xenonow odpinac :P

Ostatnia edycja:
loco, puotek - dzięki :)
Nie chcę żadnych rewelacji. Po prostu mam dosyć tego żółtego, marnego światła.

Panowie, wy tych ksenonów używacie w standardowych kloszach czy może są jakieś inne przednie lampy do 145 o bardziej przezroczystych kloszach?

edit:
loco, piszę PW z pytankiem :)

Ostatnia edycja:
co do ksenonów, 155,145,146 standardowo montowane były soczewki, także możesz śmiało montować ksenony (na własną odpowiedzialność)

wilczasty wszedzie mamy H1 :) nawet w przeciwmgielnych

Ja mam w przeciwmgielnych H3. Jak chcecie trochę przedłużyć długość świecenia żarówek to nie odpalajcie silnika z włączonymi reflektorami.

Tungsramy +90%, przynajmniej w przypadku H7 nie zmieniają barwy światła, dalej jest żółta, tylko nieco jaśniejsza.

Następna wymiana będzie na GT150 ;)

Ja mam w przeciwmgielnych H3. Jak chcecie trochę przedłużyć długość świecenia żarówek to nie odpalajcie silnika z włączonymi reflektorami.

no tak kolego ale my mamy juz zderzaki po FL :P a tam wszedzie H1 :) jak cos to sorki ;)
no ja tak nie odpalam wogule z przyzwyczajenia wysiadajac z auta wylaczam swiatla :)

Sorki no fakt Ty masz te okrągłe w sumie jakoś tak się przyjęło że w halogenach są te H3 z drucikiem, a co do jasności to swojego czasu jeździłem na H1 100W niby moc lumenowa jest niewiele większa ale światła jest więcej i jaśniej, tyle że temp. jest dużo wyższa i trzeba trochę przerobić lampę.

Ostatnia edycja:
czasu jeździłem na H1 100W niby moc lumenowa jest niewiele większa ale światła jest więcej i jaśniej, tyle że temp. jest dużo wyższa i trzeba trochę przerobić lampę.

kolega ma racje u mnie gdy do halogenow dałem setki kable zaczely swiecic :D to dopiero tuning :D

Ja swojego czasu miałem dość żółtego, słabo święcącego światła. Kupiłem sobie takie oto dwa zestawy Philipsa (na mijania i długie):
102.jpg

Świecą bardzo dobrze, o niebo lepiej od zwykłych. Ta nazwa "blue xenon effect" mnie przerażała, ale jest tak jak chciałem - nie niebieskie, a idealnie białe. No i postojówki w tym samym kolorze są w zestawie, żeby to jakoś wyglądało.

Ja jak przerobiłem reflektor na 100W to przedewszystkim zmieniłem kable zasilające a wyciągnąłem je ze starych reflektorów rajdowych o resztę nie ma się co martwić bo soczewka nie odkształci się a zwierciadło jest metalowe. Można jedynie zrobić w kapslu żarówki po dwie dziurki na górze żeby ciepło lepiej uchodziło.

jesli uzyjesz zarówek plus ileś tam procent power, prosta droga do zjarania klosza wewnątrz.

Ja już ze 4 lata na tych samych lampach jeżdżę i nic mi się nie przyjarało, no chyba że ktoś da 100 do długich nie wiem jak w holagenach bo np. w G.Vitarze starszego typu były 100W.

'+ileś tam procent power' reflektora na pewno nie przypali ;]

Świecą bardzo dobrze, o niebo lepiej od zwykłych. Ta nazwa "blue xenon effect" mnie przerażała, ale jest tak jak chciałem - nie niebieskie, a idealnie białe. No i postojówki w tym samym kolorze są w zestawie, żeby to jakoś wyglądało.

Obecnie jeżdżę na PHILIPS VisionPlus. Przyznam, że też zastanawiałem się nad tymi, które proponujesz, ale zasugerowałem się nazwą BlueVision - pomyslałem dokładnie tak, jak Ty i kupiłem VisionPlus. Może warto byłoby wypróbować te BlueVision?

Może już gdzies pisałem- ale bluevision mnie zupełnie nie zachwyciły.
Teraz używam Osram NB i to jest żarówka godna polecenia.

Obecnie jeżdżę na PHILIPS VisionPlus. Przyznam, że też zastanawiałem się nad tymi, które proponujesz, ale zasugerowałem się nazwą BlueVision - pomyslałem dokładnie tak, jak Ty i kupiłem VisionPlus. Może warto byłoby wypróbować te BlueVision?

ja sie troche na nich zawiodłem, bo gołym okiem ani to białe (co prawda jaśniejsze niż zwykłe), a niebieskie to juz wogóle.
chyba tylko na zdjęciach wychodzi naprawde świetnie

ale jak masz VisionPlus to naprawdę szkoda wydawać na BlueVision

tu masz jak świecą (środkowa alfa, światła mijania)
101_1176.JPG - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl

a tu "za pomocą" dobrej lustrzanki:
04.jpg - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl
(w halogenach zwykłe żarówki), ale jak mówiłem gołym okiem nie ma takiego fajnego efektu ;)

jak masz VisionPlus to naprawdę szkoda wydawać na BlueVision

Jeśli jest tak, jak mówisz to może faktycznie pozostać lepiej przy VisionPlus i nawet, jak się spalą kupić te same, tym bardziej, że jak na razie jestem z nich zadowolony :/

a u kolegi bobryta te co dałeś zdjęcia fajnie widać w halogenach takie niebieskie światło a ja jestem zwolennikiem takich :D jakie tam zarowki moze wie kolega ??:)

Amortyzatory
Powrót