kuris
Nowy
posiadam alfe 156 Sw JTD przed liftem 2001r czy w niej bedzie się dało zamotować tempo ?? jak szukam na allegro to sa całe manetki kompletne nie moge znaleść tylko tej pojedynczej od tempo.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
ten ogólnikowy opis który podałem jest do 156 JTD i na pewno w twojej alfie będzie inaczej więc nie możesz się tym sugerować.
sprawdziłem w E-learn czy występował u ciebie w opcji tempomat.
występował!
więc możesz śmiało się przygotowywać do "zabiegu"
wnętrze masz przed czy po FL?
masz E-learn?
hm no to już sie pogubiłem ja mam alfkę z 1998roku 10 miesiac.
zaglądałem pod kierowcę kostki oryg nie mam tylko trzeba kombinować tak jak ty to zrobiłeś . a o jaka kontrolkę ci chodzi u mnie chyba jej niema![]()

A uważam tak dlatego że w Alfa 166 z tym samym motorem i tym samym komputerem były normalnie montowane tempomaty
Panowie, mam kostkę czyli:
- kupuję manetkę tempomatu, czy cały przełącznik zespolony?
- podpinam tylko kostkę, ale pod co? w samej manetce jest gniazdo, czy w przełączniku zespolonym?
- nacinam osłonę kolumny
- wszystko gra i buczy, tak?
Wystarczy Ci sama manetka. Zresztą w 156 nie jest ona mocowana do reszty przełączników tak jak w 147.
Podpinasz manetkę do wolnej białej kostki i powinno zadziałać od "kopa"
Jak zakładałem w 147 to zielona kontrolka nie zapaliła mi się po przełączeniu manetki z OFF na ON tylko jak powciskałem kilkakrotnie SET
Mając schemat i kabelki ile zajęło by mi to czasu?
Coś się urodziło odnośnie tempomatu w wersjach przed liftem?
A co się ma urodzić?
Osobiście widziałem przedliftową wersje z 2.4 jtd i tempomatem