• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[MiTo] Zakup używanej Mito - pomoc

Mam pytanko odnośnie silnika Mito 1.3 diesel, 95 km. Da się tym TIRa pod górkę wyprzedzić? :P Bo zobaczyłem Mito które strasznie mi w oko wpadło, bo w sumie doszedłem do wniosku, że dużego auta nie potrzebuję, tylko trochę się boję tego małego silniczka. Dodam tylko, że moja 156 fabrycznie miała 105 KM, teraz pewnie dużo mniej :cool: (co prawda oczywiście 1.9), ale taka moc mi wystarczała. W sumie to tylko 10 KM różnicy a przecież masa dużo niższa. Tylko ten moment obrotowy... Może ktoś ma porównanie?

Porównanie Mito 1.3 90KM vs 156 1.9 115KM.

www .zeperfs.com/en/duel2932-4515.htm

Coś tam może Ci to powiedzieć o dynamice malucha.

Pozdrawiam.

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-mito-1-4tb-155km-ID6yXFlx.html

Oglądał ktoś ten egzemplarz?
Znalazłem aukcję z początku lipca gdzie dodatkowo jest wzmianka o 2 kolizjach i cena 26 tys. zł.

To jest chłopaka z grupy na fejsie. znajdź Mito Owners Club i tam wisi jego ogłoszenie

Niewiele mi to daje bo jakaś zamknięta grupa ale dzięki.

Ostatnia edycja:
Przystąp to cię dodadzą, auto miało jakieś przygody ale ponoć wszystko ok,

Witam, jeśli wolno tutaj napisać, bo w dziale kupię nue moge, też jestem aktualnie na kupnie Alfy Mito i interesuje mnie tylko silnik 1.4tb 155km, stan itp to wiadomo jak najlepszy i najlepiej jak najbliżej Tarnowa, bo niechce mi się jeździć pół Polski na wycieczke

18 właśnie niekoniecznie ;p navi jak najbardziej, a skóry też nie koniecznie :P, wszystko zależy od danego egzemplarza itp :)

jak na taki wypas to troche tanio. ale warto zobaczyc na zywo

Nie chcę zakładać nowego tematu, dlatego piszę tutaj. Pytanie do właścicieli Mito:
czy po jeździe z włączonymi światłami mijania, po wyłączeniu silnika i otwarciu drzwi kierowcy powinien pojawić się dźwięk o włączonych światłach?

Nie mam Mito ale odpowiedz przy włoszczyźnie jest oczywista- NIE .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To jak to jest możliwe, że mojej żonie udało się zostawić Mito na włączonych światłach, gdzie ja jeżdżąc Giuliettą od ponad 3 lat nigdy nie doświadczyłem takiego fenomenu? Czyżby Julka wyłączała światła po wyjęciu kluczyka ze stacyjki a Mito nie?

Mito wyłącza światła po wyjęciu kluczyka jak każdy fiat, jedyne co to mogła zostawić na postojówkach,

To jak to jest możliwe, że mojej żonie udało się zostawić Mito na włączonych światłach, gdzie ja jeżdżąc Giuliettą od ponad 3 lat nigdy nie doświadczyłem takiego fenomenu? Czyżby Julka wyłączała światła po wyjęciu kluczyka ze stacyjki a Mito nie?

A może Follow me Home? Ja pamiętam, że kiedyś przypadkiem w Punto włączyłem i zrobiłem to w ten sposób iż... przy wyjętym kluczyku i chęci zamrugania drogowymi (nie pamiętam okoliczności ale widocznie miałem taką potrzebę) światła zaczęły świecić jeszcze na długo po wyjściu z auta. Gdzieś tak po 30s zgasły. Może żona zupełnym przypadkiem włączyła coś podobnego? Szczerze mówiąc nigdy z tego nie korzystam ale zapamiętałem u siebie. Wydaje mi się, że czas świecenia ustala się poprzez parokrotne pociąganie dźwigni świateł. Wystarczyło pomylić z dźwignią spryskiwaczy/wycieraczek i gotowe! Taka moja sugestia.

A może Follow me Home? Ja pamiętam, że kiedyś przypadkiem w Punto włączyłem i zrobiłem to w ten sposób iż... przy wyjętym kluczyku i chęci zamrugania drogowymi (nie pamiętam okoliczności ale widocznie miałem taką potrzebę) światła zaczęły świecić jeszcze na długo po wyjściu z auta. Gudzieś tak po 30s zgasły. Może żona zupełnym przypadkiem włączyła coś podobnego? Szczerze mówiąc nigdy z tego nie korzystam ale zapamiętałem u siebie. Wydaje mi się, że czas świecenia ustala się poprzez parokrotne pociąganie dźwigni świateł. Wystarczyło pomylić z dźwignią spryskiwaczy/wycieraczek i gotowe! Taka moja sugestia.

To pewnie to co piszesz. Wchodzisz w menu i wyłączasz dziada.

Podpinam się do tematu. Allegro, link i7003888178 numer aukcji 7003888178
Ktoś coś podpowie, jestem z Pomorskiego, auto wygląda ładnie ale kawał drogi mam. Może ktoś z forum chce sprzedać fajne MiTo?

Amortyzatory
Powrót